Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Je to ta červená beruška v první řadě? Jinak jsem také myslela na tu holčičku s opicí, ale spíše to bude ten můj první tip, což?
Červená karkulka se srdíčky na tváři
moc jí to sluší.
Gerberko, jdu ti napsat.
Ano, je to Červená Karkulka se srdíčky na tvářích v 1. řadě.
Vypadá to, že by ve čt měla být malá změna k lepšímu. Víc ve čt v SZ.
Optrujte se.
R.
Děvčata, nemáte chuť na nějakérojímání v postě?
Napadlo mne před pár dny, že bychom mohly každá napsat nějaký verš z Bible, který nás oslovil? Je jedno, jestli nějaký verš, který vás provází dlouho, nebo prostě pasáž, kterou najdete dneska nebo zítra, a kterou čtete prvně a je inspirující ![]()
Mne asi nejvíc a opakovaně oslovuje Jan, 3,16 - „Neboť tak Bůh miloval svět, že dal svého jediného syna, aby každý kdo v něho věří nezahynul, ale měl život věčný“. Vždycky, když se cítím hodně mizerně, tak mne ten verš povzbudí. a když se cítím hodně dobře, tak taky.
Rafuško, taky jsem to uhodla ![]()
Změnu k lepšímu moc přeju!
Harpyje, to je dobrý tip, to popřemýšlím.
O rozjímání raději pomlčím, teď jsem několik dní marodila, chytla jsem od dětí nějaké nachlazení + virozu, měla jsem toho až po krk a pořád to ještě není OK, ale fungovat musím, takže momentálně můžu rozjímat akorát tak o porušení půstu
A to jsem tedy v plánu neměla.
Verš mne nenapadá, ale musím říct, že každé Velikonoce bádám nad tím, co je pro mne nepochopitelné, jak jde Ježíš do Emauz a učedníci jdou s ním, vykládají si s ním celou cestu a nepoznají ho. Už jsem to určitě psala, ale musím znovu, to je pro mne prostě hrozně zajímavá pasáž, stále mne k sobě přitahuje a musím o ní přemýšlet.
A z jiného ranku, pasáž, kterou mám v oblibě, to je nasycení davů, úplně mne fascinuje, jak se tolik lidí nají z mála a ještě zbývá, to mne prostě taky oslovuje a mám z toho pokaždé radost. I když nevím, to asi není nic k hlubokému rozjímání, co jsi měla na mysli, ale třeba mne ještě něco napadne.
Já si teď po večerech pouštím přednášky z Alfa kurzů - slyšeli jste o nich? příapdně, absolvovala jste je některá? to by mne moc zajímalo, pokud jste na ně některá chodila, co vám daly… já mám stažené jen ty přednášky, na kurz se nedostanu.
V jedné té přednášce přednášející mluví i o cestě do Emauz - půlku z toho nedám dohromady, neuměla bych to tak říct, spíš bych ti ji poslala kdybys chtěla, i kterékoli z vás
To jen jsi mi připomněla.
U příběhu nasycení chlebem a rybama se mi vybavuje, jak Ježíš říká, že koho nasytí on, a komu dá on pít, nebude mít nikdy hlad ani žízeň (ale kde to jenom je? víte některá?
)
Děvčata, dík za postní inspiraci.
U mě je to Iz, 9,1, pak kniha Sírachovec (asi celá
) a také Jonáš, 2,3-10. Hodně mě dojímá příběh cizoložnice z Nového zákona (Jan,
a Ježíš a hříšnice v domě farizeově (Lk, 7,36-50). Ono je toho víc, co mě zasáhlo a zasahuje a velmi dojímá nebo burcuje.
K rozjímání mě vede také Ef, 5,21-33.
Pokud se delší dobu neozvu, jsem v Praze s Danečkem na další sérii vyšetření.
Klidné dny všem!
![]()
Ahoj holky!
Poslala jsem vám SZ. Je stručná.
K Bibli, musím se, až nerada přiznat, že k ní nemám vztah. Nebyla jsem k ní vedena. Takže zatím nenapíšu nic, co mě zaujalo. Ale zapracuju na tom.
Opatrujte se.
R.
Ahoj holky!
Dnes mi na pracáku doporučili rekvalifikaci na skladnici (v minulé práci jsem dělala skladovou a distribuční činnost). V pondělí začínám. Je to na 6 týdnů. Třeba mi to pomůže.
Demi, jak je? Už jste doma. ať Danečka netrápí!!!
Gerberko, jak je tobě?
Opatrujte se.
R.
Ahoj
Rafuško - přeju at ta rekvalifikace pomůže k práci!
Demi s Danečkem se vracejí zítra. dnes večer jsem je byla navštívit v nemocnici - Daneček mi strašně připomíná našeho O.- úplně stejné reakce ![]()
Demi ještě jednou - moc ráda jsem tě viděla, díky za milé setkání.
Ahoj holky,
Rafusko - je to výborné s tou rekvalifikací, jen do toho! Určitě ti to pomůže. Ale hlavně obdivuju, jak se Anička ve školce výborně drží (= bez nějakých katastrofických scénařů nemocí, kterými jsem to tu zahlcovala já…), Béda už je lepší a ty odstupy mezi nemocema jsou větší, ale stejně kolikrát ležím v posteli a poslouchám, jestli nedýchá rychle (= nástup horečky, který byl pravidelně po 1-týdenní docházce do školky…). K tvojí otázce - je to lepší, díkybohu, tak o 2/3 lepší, uvidíme…
K verši, který mě často doprovází…tak je jich víc, ale teď myslím třeba na: „Cokoliv jste učinili jednomu z nejmenších bratří, mně jste učinili“ nebo citáty na téma „blahoslavení čistého srdce, neboť oni budou vidět Boha“ apodobně. bylo by jích víc…
Harpy a Demi- tak já zírám, jak blázen, že došlo ke krásnému setkání a zcela nepokrytě vám setkání závidím
…to se mi asi nepodaří, setkat se s některou z vás…
Ahoj holky,
všechny moc zdravím. Už jsme doma a máme celkem příznivé zprávy. Klobouk dolů před lékaři, kteří měli v péči Danečka. Hlavně jeho ošetřující dr. by měl dostat medaili. Netušila jsem, že je to on, kdo vedl před léty genetický výzkum vzorků (z biopsie a krve) Danečka a vyhodnocoval je. Až když se mi představil, nějak mi to cinklo. O Danečka pečoval skvěle, až mi ho bylo dnes líto, když k němu cévní chirurg při kontrole D. na pokoji podotkl, že jeho fyzická přítomnost není nutná… Myslím, že naopak byla velice nutná. Pan doktor si to asi nepřečte, ale jsem mu hrozně vděčná za tu spoustu informací, jeho času, který nám věnoval, a trpělivosti. Mladý kluk a už na takové odborné (i lidské) úrovni…
Máme šanci získat ledvinu od většího spektra dárců. Snad už tento rok.
Jinak jsem moc ráda, že jsme se s Harpy setkaly. Dobře jsme si popovídaly, čas ale tak uletěl, ani jsem to nevnímala. Ještě jednou děkuji za návštěvu.
Prozatím musím končit!
Ještě písnu.
Ahoj holky, moc zdravím.
Demi, jsem ráda za příznivé zprávy. Škoda, že jste byli v Praze tento týden, za jiných okolností bych mohla pouvažovat o návštěvě, ale právě se stěhujeme, dnes nás čeká poslední noc v tomto bytě.
Asi nemusím dodávat, že je to logisticky dost šílená akce, i když se stěhujeme jenom o ulici dál. ![]()