Křesťanské jesličky - diskuse

• Fotoalbum (129)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
sophinka1
23.12.12 15:23

@jitka 11 co dcera jak to proziva? A tvuj manzel?

• Citovat
  • Upravit
22939
23.12.12 15:26
@Timinka píše:
@jitka 11 co dcera jak to proziva? A tvuj manzel?

Zuzka to docela dobře zvládá, už se rozkojila a manžel se zklidnil. Věřím, že se srovná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3650
23.12.12 18:10

Jitko, gratuluji k narození vnoučka a Zuzce ke krásnému synkovi a přeju hodně zdraví :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4047
23.12.12 22:05

Jitko: tak to máte Jezulátko :srdce: :kytka: To je krásné miminko. Veliká gratulace! Přeji hodně Božího požehnání.

Timm: krásná rodinka na krásném přání, děkujeme! Také tobě (vám) krásné prožití Vánoc a hodně dobrého zdraví v novém roce!

Všem: Boží lásku a pokoj nejen o Vánocích :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22939
24.12.12 14:07
@christabel píše:
Jitko, gratuluji k narození vnoučka a Zuzce ke krásnému synkovi a přeju hodně zdraví :srdce:
Dnes vše vyřídím, jedeme za chvíli za nimi.
@Demi píše:
Jitko: tak to máte Jezulátko :srdce: :kytka: To je krásné miminko. Veliká gratulace! Přeji hodně Božího požehnání.

Timm: krásná rodinka na krásném přání, děkujeme! Také tobě (vám) krásné prožití Vánoc a hodně dobrého zdraví v novém roce!

Všem: Boží lásku a pokoj nejen o Vánocích :mavam:

Také Vám všem přeji hojnost Božího požehnání, radostné Vánoce a dětem- vlastně i nám- bohatého Ježíška.
:hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
693
25.12.12 13:15

Ahoj holky!
Přeju vám požehnané Vánoce, užijte si Kristovo narození. My si to užíváme s virózou, ale nehážeme flintu do žita. Děláme, na co máme síly.
Jitko, vy máte Ježíška trošku dřív, a moc vám k němu gratuluju. ať je zdravý maličký i maminka. A čekáme na další zprávy.
Opatrujte se.
 R.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22939
25.12.12 14:14

Tak včera jsme byli zase v porodnici, posílám pár fotek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3758
28.12.12 10:22

Ahoj Jesličkám,
všechny moc zdravím a přeju hodně božího požehnání do nového roku 2013, pro mě to bude zas „přelom“, páč v březnu mi bude krásných 40 ;). Ale ještě předtím

Jitko - nádherný chlapeček, vyprošujeme stálou ochranu andělů strážných, ať je zdravý, spokojený a dělá vám jenom radost, dcera se dobře rozhodla

Já mám za sebou moc a moc zážitků po duchovní stránce, ale do veřejné diskuze se mi to kor moc velice psát nechce…snad pochopíte… :hug:

Rafu - ať je viroza brzy pryč! Co práce? Myslím a držím palce, aby se ti naskytla brzo dobrá příležitost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3758
28.12.12 10:26

Jsem to nedopsala…JEŠTĚ PŘEDTÍM máme zápis Bédika do 1. třídy, hrozně to letí, budeme mu ale zařizovat odklad, je koncem července a já si nedovedu představit, že by chodil s dětmi staršími i o 3/4 roku než on…u Inušky to bylo úplně jiné - teda on sám byl úplně jiný a ve školce by se nudil, tak šel tak, jak se jít má v 6ti letech. U Bédíka je doposud největší pokrok, že si na školku zvyknul, že nebrečí a nevynucuje si násilím, že chce být doma - i když ve školce se chová naprosto suverénně - pro mě nepochopitelné. Bohužel jemu rozumím míň než staršímu, i když se moc snažím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4047
4.1.13 16:23

Ahoj,

@Gerberka : děkuji za tvé vánoční a novoroční přání! Koukala jsem, jak kluci vyrostli. Dnes mi to přišlo, Daníkovi jsem řekla, že Béďa je stejně starý, jako on a také půjde do školy o rok později. Pořád si to nemohl srovnat, ale fotky se mu moc líbily. Na horách bylo krásně, což?

Právě dnes jsem se domluvila s ředitelem naší ZŠ ohledně Danečka, tak jsem ráda, že z ničeho nedělá problém. Máme vyjádření psycholožky - přesně tak, jak jsem očekávala: inteligentní dítě, schopné školní docházky, s ohledem na jeho zdravotní stav doporučený odklad.
Vzhledem k tomu, že nikdy nenavštěvoval dětské kolektivní zařízení, uvažujeme o dohodě s nějakou učitelkou ze ZŠ, která by ho připravila na první třídu individuálně doma. Něco s ním mohu zvládnout já, ale na moc si netroufám.

Všechny moc zdravím a přeji krásné a požehnané dny v novém roce!

Hodně Boží ochrany všem, zvláště maličkým.
:srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
729
5.1.13 22:20

Ahoj děvčata,

Jitko moc gratuluji k vnoučkovi a Zuzce k maminkovství. Je sladoučký, k zulíbání, přejem mu hodně Božího požehnání a at je zdravý.

Demi to je dobře, že vám vyšli vstříc i s tím odkladem. Danečkovi by asi prospělo jak píšeš individualni příprava, stačí kouknout na net doučování, oni právě dobře pomůžou a pokud můžu doporučit lepším je nějaká učitelka v důchodu. Mám s tím zkušenosti s holkama. Vysokoškoláci s těmi dobré zkušenosti nemám, jde jim jen o přivýdělek, kdežto p. uč. to berou stále jako poslání, teda ty starší.

U nás stále rušno a chaotično, přes vánoce jsem měla volno, tak jsem si odpočala i holky.
Dneska super zážitek, vzala jsem holky na bruslení, protože Zuzi začne se školou bruslit a dost se bála. Celkem rychle se naučila stát na bruslích a bruslit bez držení, sice jeden pád jsme spolu měli a odnesli to moje kalhoty a noha, trefila se mi špicí brusle do stehna, no mám tam díru, ale dobrý. No chvílí na to se prašti asi po sté Anetka a bobeš spadla špatně a skončili jsme na fakultce s poraněným meniskem. Zatím jen v obvazu a o berlích, protože čekají ještě otok, no tak uvidíme, byl tam hodně ml. dr. no radila mu sestra co má dělat, to mě celkem štvalo. Protože mi nebyl schopný nic říct, řekla bych, že se ani v rtg moc nevyznal.
A na středu nás objednal k odborníkovi na kolena, tak uvidíme. Jinak jsou holky šikulky, Anetka má super p. uč.( učila i mně) takže je spokojená, moc jí pomáhá.
Adámek roste je to lumpík, je vidět že je kluk.

Chris jak roste malej?

Timinko krásné přáničko, taky tu budu muset hodit foto.

Rafusko brzké uzdravení.

Gerberko Bedříšek toto letí už předškoláček, souhlasím s tebou o odkladu, kamarádka dávala holčičku narozenou v září těsně v těch 6 a pak velmi litovala, protože mezi dětma s odkladem to bylo strašné.
Naše Zuzi je po odkladu super, ve škole je moc šikovná, p. uč. ji moc chválí.
konečně jedno dítě s kterým se nemusím tolik učit.
No koukám, že jsem se rozepsala.

Všem přeji požehnaný rok 2013 a hlavně pokud možno bez nemocí.
Barča :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
11.1.13 06:06

Obě Zuzky jsou moc šikovné - ta velká jako maminka a ta malá jako školačka :)

Gerberko - nechceš o svých duchovních zážitcích napsat mailem? Ráda bychvěděla jak se máš.

Demi - odklad se zdá jako ideální volba, co taky jiného. Máš moc šikovné děti! Malého virtuoza budeme sledovat - takové nadání u dětí mne prostě fascinuje :)
Já se dcela těším jak se vyloupnou ty naše- zatím nijak zvlášt zázračně nevypadají. O. je takový nesmělý ale zvídavý po nás, a holčičky jsou halt malé na nějaké odhady.

Tak všechno krásné do dalšího roku a hlavně stálé Boží požehnání všem!

hapryje + OKD

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4047
11.1.13 15:56

Všechny zdravím!

@lamvinek : já taky uvažovala nad domácí učitelkou pro D., protože v našich podmínkách nejsem schopná D. připravovat na 1. třídu. Mluvila jsem o tom i s ředitelem ZŠ, to je pohodář, a ten mi řekl, že se tím vůbec nemám stresovat. Pokud už D. umí nyní číst a počítat, psát se také naučí. O učitelce i on pouvažuje a dá mi vědět. Myslela jsem na učitelku z Honzíkovy třídy, že bychom jí to finančně kompenzovali, kdyby se D. věnovala ve svém volném čase. Prozatím D. píše do písánky pro 1. třídy, pomaličku, nespěchám na něj. I tak udělal veliký pokrok, nečmárá, ale snaží se obkreslovat, obtahovat, takže snad to půjde. Procvičujeme ruku.

Mám radost ze Zuzanky, že jí škola dobře jde. Starší holky už budou brzy velké, a to pak už bude také v pohodě. Je fajn, že Anetka má dobrou učitelku, škoda, že to nemohlo být dříve. Ve které třídě už je Terezka? Přeju hlavně dobré zdraví!

@harpyje : někdy mě ten „virtuos“ tak vytočí, že mě řádně zasvrbí ruce… :mrgreen: Chtěla jsem vám poslat videozáznam z našeho Vánočního koncertu, kde vystupoval, ale nevím, jak :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
693
15.1.13 09:56

Ahoj holky!
Konečně jsem se dostala k pc. Musím být sama doma, jinak se buď nedostanu nebo na to nemám klid. Anička je ve školce a zítra tam bude poprvé spát. Pozvali mě na pohovor a já bych ji po obědě nestihla vyzvednout. Z pohovoru jsem nesvá. 3× přestupovat, hledat to (podle mapy nevede přímá cesta hodně se to obchází). A stejně tak domů. Jsem občas hrozná, moc se zabývám prkotinami. nějak to dopadne…
Manžel má v práci méně práce a trochu se bojí co bude. Tak už pokukuje i jinde.
Víc se pokusím napsat do SZ. snad se mi to povede.
Opatrujte se.
 R.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
23.1.13 12:09

Ahoj - nějak ne a ne chytit ten správný rytmus. Nechci být rozlítaná a stresovat děti, všechno honem honem, tak honím jen sebe po večerech a s nima jedu jejich tempem- v domácnosti neudělám skoro nic, s nimi zvládnu tak zapnout myčku a pračku. Takový ten věčný binec a nedodělávky v bytě mně už vaděj. to že s vyřizováním mailů mam skluz tak 3 týdny :zed: :zed:. Pořebovala bych naskočit do rychlejšího vlaku :mrgreen: Kdo víte jak na to? Třeba vy co pracujete na plný úvazek?

jitko - jak se máte u vás?

byla jsem včera v křesťanském knihkupectví - koupila jsem spoustu krásných dětských knížek (o modlitbě, o mši svaté, nějaké příběhy z Bible - David, Jonáš, pár omalovánek) no nepřejte si vědět, kolik jsem za to uvalila :oops: - ale děti jsou nadšený- něco jsem jim schovala na narozeniny a různé příležitosti, ale i tak.

Rafuško - SZ jsi asi nestihla? Jak je u vás? co ta práce?

Demi - mne svběj ruce často a to nemám vituózy :D Videozáznam asi jedině vložit jinam na web a sem dát odkaz?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová