Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
holky zas nestíhám…
děcka jsou furt venku a my máme cvičit Kaja+Maty hudebky,Maty motoriku (mají kurz ve škole pro předškoláky, je jediný levák a docela levej
)a ještě i rehabilitační cviky na jeho křivá záda.......
včera jsem zjistila, že máme tu motoriku odpoledne a vůbec jsme necvičili neb jsem sklerotik– velké balicí papíry na které kreslí houbou jsem koupila pozdě a pak je založila - sejde z očí sejde z mysli - „pančelka“ se samo čílila , že když něco začnem tak máme proto něco dělat..... fakt jsem měla depku jak to během dne s 3 prcky zařídit , neb školka , VaFi spaní po obědě, ..... venku hezky… přemlouvání ..... ![]()
Netuším jak mám zkoušet učit něco sebe - hledět do něčeho a opakovat abych mohla k podzimu začít hledat místo.....
a co pak jak budu robit
![]()
Maky - jojojo tvaroh a kojit i z toho bolavého , mně se to vyhlo, ale sestra si užila tož vyděržaj…
Lamvínku též jsme mysleli na toho kluka…
Demi myslíme ne tebe a Danečka v nemocnici to zvládněte
. Díky za deníček ![]()
Chris - sílu, zdraví a Ducha užij si Velikonoce a svůj křest
Modlitbu za všechny
AHOJ JaneK
Tak se zveřejnění deníčku se nějak zdrželo…
Hlásím se po kontrole, úplně doléčené to ještě není, poslech dobrý, ale na rtg ještě zbytky po zánětu jsou, ovšem prý nebylo možné čekat, že by to dneska už bylo všechno pryč, po tak krátké době.
Pavlíčkovi nabrali krev a zítra volám o výsledky, pokud zánět klesl, můžeme odjet na Velikonoce ![]()
Tak na nás prosím myslete, to víte, že i já budu vzpomínat na vás, vždyť to bude za pár dní dva roky, co do Jesliček píšu, a v té době nebylo ještě o nějaké kř. přípravě ani zdání a už je tady křest ![]()
Někdy pravda trochu lamentuju, proč jsem se nenechala pokřtít ještě jako bezdětná, když jsem to měla tak dlouho v úmyslu, protože skloubit přípravu a vše kolem se starostí o prcky je docela náročné, ale hlavně, že jsem se do toho dala!
Demi, dneska jsem si na tebe vzpomněla v nemocnici, Pavlíčkovi nemohli nabrat krev, vůbec to neteklo, hrozně dlouho mu šťourali v ručičce, až mi samozřejmě vyhrkly slzy, jakéže trápení to je, a doktorka hned, že takhle mu nepomůžu a musím být v pohodě a silná a ne nad ním brečet!
No jakmile to zkusili znovu, tentokrát v loketní jamce, tak to najednou šlo úplně samo, jenže to trápení předtím, achjo. A to byl prosím jen obyčejný odběr krve, žádné náročné vyšetření…
Janku , já teda obdivuju, jak ty tři děti zvládáš, stejně tak vás ostatní trojdětné… Taky bych chtěla třetí, ale zatím si myslím, že bychom to těžko zvládali.
Holky, už vás tu nějakou dobu šmíruji a nedá mi to, abych nenapsala - Christabel, držím palec, ať to v sobotu vyjde co nejlépe. Dát se do křtu v dospělosti, to už chce hodně silnou víru, podporu Ducha Svatého (a rodiny)…u nás se bude taky křtít, tak až toho „nováčka“ pokřtí, budu na tebe moc myslet…
Ahoj holky, tak zprávy nejsou dobré Lukáš se neozval a nic se o něm neví. ![]()
Je to strašné.
Jinak já makám, musím dohnat výpadek z minulého týdne, před chvílí jsem přišla z práce, holky řádí venku.Zítra mám zase raní, odpolední, tak je neuvidím, ale už se těším,že pátek mám volno a budu mít na ně čas.
Na mši půjdou holky zítra samy, my s manželem jsme v práci, což mě štve, většinou mi do vyšlo, a letos ne.V pátek to vyjde teda doufám, máme oba volno a mám čtení, už se moc těším, že se nějak zapojím,
Jen mě mrzí, že manžel má v neděli ranní, tak půjdem samy, ale v pondělí máme mši, je tam zahrnutý Demi i Daneček a terezka bude mít čtení, a pak s Anetkou ponesou obětní dary, to mě vždy povzbudí, když vidím, jak jdou. ![]()
At jim to vydrží.
Chris doufáme, že jste na tom líp.
Maky to je bolest, já ho měla dvakrát u Zuzi a vždy jsem skončila na ATB, opatruj se, a at se brzo uzdravíš, jo mě radili odstříkávat, odstříkávat a ještě jednou odstříkávat. Držíme palce at jsou děti hodné.
Všem požehnaný den.
Barča
Lamvinku ajestli jsem to odbře pochopila, on odešel sam? Je to utíkací typ? Nebo spíše nějaké neštěstí? Každopádně hodíme modlitbu ![]()
aho cirruso, vítám tě. prvníh oprcka čekáš.
vyšetření detí si jaksi neumím představit, m istačilo být s mrmlou na pohotovoti a byla jsem z toho uplne mimo celej den, i pár následujících.
Demi - křest, že by? tak to zní hodně dobře! mám radost.
maky, kdyby teplota stoupla, furt lepší to srazit třeba ibalginem, než to nechat dojít až do nemocnice. není to sranda, at to brzo přejde. já byla v prvních týdnech furt jednou nohou )tedy prsem) v zánětu .
lamvinku - tak to je šílený - rpvne mne taky napadlo, že je v tom věku kdy se útěky tak nějak dějou, lae na tak dlouho, to je hodně divný, trne mi.
Deníček se budu snažit ještě zastihnout, za christael vyrážíme asi až v pátek, dříve to nestihne především muj muž, ale moc se těším, že si to tam užijeme (už dopřdu se smiřuju s tím, že pulku veci nechám doma ![]()
Lamvínku - tak mně začíná běhat mráz po zádech..... to už asi dopadne blbě
nechci ale malovat če.. na zeď . Ale stejně se mi ty pocity vrací… manželova bráchu tak začli hledat v den po, kdy jsme odjeli na svatební cestu (my se dověděli při telefonátu zŘecka domů a to pak byla
cesta, bylo to pro manžu dost náročné, být daleko nemoct nic dělat
) bohužel po 3 týdnech dali pražští policajti vědět, že ho našli pod Nusel…
![]()
Demi - křest ? to jsem přehlídla ! No úžasný
myslím na vás … super!
Cirrruso ahoj, napiš něco o sobě -bo jsme zvědaví… , hlavně piš.. ![]()
Harpyje - tož kmotra 3× tě poplivat ať to vše dobře zmákneš
Christabel - viz. Harp. - pro tebe to platí taky a modlitbu k tomu za vás obě i Pavlíčka aby byl brzy OK.
JaneK: s tvým švagrem - to je strašné, muselo to být neskutečně bolestné období pro vás všechny. Moc mě bolí každý zbytečně zmařený život…
Lamvi: ach jo, kéž by se stal zázrak, a kluk se našel… Pro rodiče to musí být muka.
Už delší dobu se tě chci zeptat na Jiříčka, který před časem tak statečně bojoval - už je to s ním lepší? Je už s maminkou? Chci slyšet, že ano… ale, jaká je skutečnost?
Moc vám děkuji za vaše modlitby. Ikdyž jen stěží stačí jen poděkovat - jsem vám strašně vděčná. Manžel se mi svěřil, že se za Danečka modlí každý večer - to bylo překvápko a pro mě pohlazení navíc!
Chris , ty holka zlatá, budu na tebe v sobotu myslet a modlit se! Vzpomenu si na tebe i na tvou kmotru při adoraci v našem kostele. Držte se, děvčata, a krásně si to prožijte! A nezapomeňte referovat!
ad křest u nás: já vám to nepsala? No jo, manžel se letos na podzim chce zapsat do dalšího kola přípravy katechumenů, která vrcholí křtem na Bílou sobotu. Minulý rok říkal, že to zapinkal tím, jak jsme byli neustále s D. po nemocnicích, a ani jsme nevěděli, kdy příprava vlastně začíná. Letos si to prý hodlá pohlídat
. A dá-li Pán Bůh tu milost, dočkáme se i manželského slibu.
D.
Holky moc díky, že na nás myslíte.
Já mám tady tolik práce, jak jsem byla po doktorech a teď jak se chodí víc ven, tak se mi to tu kupí a místo toho dřepím na netu
![]()
Cirruso , vítám tě, děkuji a též jsem zvědavá, určitě něco napiš o sobě ![]()
S tím křtem to u mne šlo velmi pomalu, jelikož to mám v plánu minimálně od r. 2002, no a máme 2009 ![]()
Jani
to jsou hrozné věci…
Jistě, že naděje ubývá s tím, jak dlouho to trvá, ale pořád snad nějaká zbývá…
Demi , to dobře
![]()
My taky pak chceme pokračovat, Pavlíčkův křest a pak manželství
pořád je co plánovat a na co se těšit.
Tož něco málo napsati mohu ![]()
Jmenuji se Barča, je mi 23 (ano, ano jsem mladice všech mladic), v lednu jsem se vdala (za svou největší a životní lásku, jsme spolu mnoho let), dávám k nahlédnutí i nějaké fotečky
http://www.beremese.cz/album/album.php?…
Mimčo jsme si přáli hned po svatbě a zadařilo se druhý měsíc, takže jsme spokojeni, teda skoro. Trápí mne šílené bolesti, se kterýma ale MUDRa nemlže nic dělat. Alesnad to brzy přejde a budu si těhu maximálně užívat. Jinak jsem teď doma, studuji výšku (první dva ročníky jsem dělala dálkově), teďdíky těhu přejdu na prezenční a budu mít na poseldní rok individuál. Bydlíme na baráčku s tchýní a švagrem, ale plánujeme cca za rok stěhování do vlastního (ale jenom do baráčku, moc si panelák už neumím představit)
Christabel, no,ono jejedno jak dlouho si se připravovala, ale že dojdes do toho úspěšného cíle…Já třeba z věřící rodiny nejsem (tedy jsem, ale mamka hned odpadla od cikrve kdyz se vdala, takze do kostela se nechodilo)a vím, že jít na křest v době kdy už člověk si to nějak více uvědomuje, to chce asi hodně vnitřních rozhovorů ![]()
Holky, mizím teď do centra aspoň na konec Missa Christmatis, podzravit všechny známé faráře a bohoslovce apak k řezníkovi, dneska chceme s mnaželem držet paschu, tak musím pro nějaké masko:) Myslím na všechny z vás s každým vaším problémkem;)
Jdu ještě na skok.
Cirruso, dík žes napsala, na fotky jsem stihla jenom mrknout jedním očkem, ale jsou krásné - moc ti to slušelo.
Tak hlavně ať rychle přejdou ty bolesti. Druhý trimestr je mnohem pohodovější než první - obvykle.
A já jdu nahlásit, že Pavlíček má CRP v pořádku a krevní obraz dobrý, takže mám velkou radost a odpoledne jedeme na hory, na Velikonoce, na křest a tak vůbec ![]()
Přeju všem Jesličkandám krásné prožití Velikonočních svátků!
Christabel, toje moc dobrá zpráva:) Hezké a požehnané svátky Velké noci i vám ![]()
Ahojte!
Tak sjem na chvíli střepala Matouše z klína, pořád by se nosil, potvůrka. Jo, kdyby na to byl čas tak jo, jenže s Bětuškou… Na druhou stranu mám pocit, že se jí moc nevěnuju, mám teď nějaké blbé období. Strašně mě unavuje a vytáčí ten její řev kvůli všemu, programově neposlouchá, zkouší co vydržím, což by mi jinak nečinilo takové problémy, ovšem v kombinaci s dalším nespavým a nošeníchtivým kojencem, dost problém. Nechci si pořád stěžovat, ale nějak to ze sebe musím dostat. Každý večer si říkám, že budu v klidu, že k ní nějak musím proniknout, ale když dneska pro změnu strčila koupenou pomlázku do výfuku auta a následně se tím sajrajtem, co nejde utřít ani vyprat, pomatlala, tak už se mi chtělo brečet. Do toho asi pětkrát odmítla jet na skatu za kočárkem, chtěla nést, pak zas chtěla na klouzačky… Jak to dělají ostatní mámy? Já prostě dopoledne mám buď vaření nebo zařizování, na hřiště můžu max. odpoledne, když jdem pro Míšu do školky. Kdyby alespoň ten Matúš chrněl, ale to on ne, už bych se asi měla smířit s tím, že spavé děti mít nikdy nebudu. Jsou mu 2,5měsíce, usíná v devět večer(i později) 2krát za noc se kojí, vstává v šest (současně s Míšou a Bety), pak se nechá přemluvit v cca 9.30 na dvě hoďky do kočáru (a to tam ještě , jak je teplo musím chodit), a potom už je to jen horší. Usne, když ho houpu na nohách (většinou vás při tom čtu a piju kafe), jak ho položím je zas hore a mrčí (teď), když jdem pro Míšu, tak v zimě spal, teď se budí, pobyt na hřišti je utrpení. Přitom já nechci, aby mě pořád všichni museli litovat, protože chodíme jak cirkus, Míša mrmle, Běta řve a Matouš střídavě bečí. Nic jdu chovat. Navíc jak sjem unavená, nejsem schopna souvislé mluvy a vypadám jak debil, když mě někdo osloví (taky co furt říkat, na to, že „to tedy musíte mít práce“). Kdybych to alespoň nevěděla, ale když to reflektuju a nic s tím nemůžu dělat, je to depkoidní.
Omlouvám se za sebestředné okénko, ale muselo to ven. M
P.S. Krásné svátky, my se musíme domluvit s M. a chodit bez dětí, protože s nimi, to vůbec nemá smysl.
P.P.S. Cirruso, vítej! Hlavně se mnou nenech odradit od většího počtu dětí, my máme speciální exempláře ![]()
P.P.P.S Prso už je lepší ![]()
Maky,
s manželem jsme si v 16 vysnili čtyři děti. Ještě letos jsme si za tím stali, ale teď…Co jsme otěhotněla, jsem nepoužitelná. Když nezvracím, tak se svíjím v křečích a brečím bolestí. M. z toho šílí, protože mu to rve srdce a jsem dost slabá na to, abych to na sobě nedala znát
Takže teď asi naše preference na počet dětí klesají. Ale myslím, že oba tajně doufáme, že až se naše první malé narodí, vrátíme se k té myšlence čtyř dětí.....Tím chci říct, že mne hned tak neodradíš,to spíš můj zdravotní stav… ![]()
Jinak nějak jsem nedočítala, takže nevím nic o tvé živ. situaci, ale není možno, aby občas pomohla babička/dědeček/synovec/neteř - aspoň s ježděním kočárku? Aspoň by si si taky na chvíli dáchla…A jestli ne, holt smůla, budeš to muset vydržet a modlit se, ať už je aspoň jedno malé větší.....