Křesťanství je blbost

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Parninas
15.7.21 22:22
@topazio píše:
Adaleks také píše bludy.
Právě lidi, kteří prosazují jen Boha křesťanského, jsou fanatici. Na planetě máme mnoho různých vír a každá má svého Boha.

Já to beru tak, že většina výkladů Boha vede k lásce, vzájemnému pochopení a empatii. Tak tím pádem očekávám, že pokud ta má verze není správná, tak ta jiná se kterou bych se potkala přimhouří očko. Já vím, alibismus. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
189
15.7.21 22:24
@cascades píše:
Taky nechápu, že takové blbosti věří tolik (i vzdělaných a inteligentních) lidí. :nevim:

to myslíš tu fantasmagorii o evoluci, že?? Bůh není blbost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
15.7.21 22:26
@Parninas píše:
Věří no. :nevim:
Pro mě je zas nepochopitelné, že může být někdo zamilován do (mrtvého) sériového vraha. ;)

Jedna adeptka zde na Emiminu je. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Parninas
15.7.21 22:28
@topazio píše:
Jedna adeptka zde na Emiminu je. :zed:

No však to je ta které odpovídám. :mrgreen: Já ten příklad nedala jen tak náhodou.

• Citovat
  • Upravit
189
15.7.21 22:28
@topazio píše:
Máš pravdu. Není normální.

a ty si připadáš normální, když se opovažuješ osočovat někoho, koho neznáš?? Trošku ignoruješ pravidla diskuse, že??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
15.7.21 22:31
@apostol-7 píše:
a ty si připadáš normální, když se opovažuješ osočovat někoho, koho neznáš?? Trošku ignoruješ pravidla diskuse, že??

Já nic neignoruji ale spíše ty. Nerespektuješ, že někdo věří v jiného Boha než ty. A píšu slušně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
15.7.21 22:33
@Parninas píše:
No však to je ta které odpovídám. :mrgreen: Já ten příklad nedala jen tak náhodou.

Já vím, že je to ona. Ale není jediná. Na světě je těch žen více.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12503
15.7.21 22:35
@apostol-7 píše:
a ty si připadáš normální, když se opovažuješ osočovat někoho, koho neznáš?? Trošku ignoruješ pravidla diskuse, že??

Nezlob se, ale Ty jsi také vzdy nediskutovala kultivovaně. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
15.7.21 22:36

On vyhledává diskuze s jinými vírami a vnucuje tu svoji.

https://www.emimino.cz/…v-cr-395954/?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
15.7.21 22:37
@Alladina píše:
Nezlob se, ale Ty jsi také vzdy nediskutovala kultivovaně. ;)

Vyhledává diskuze s vírami. A vnucuje tu svojí a píše, že ty ostatní jsou špatné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
704
15.7.21 22:38

Kultivované srovnání duchovních směrů na

https://www.orthodoxia.cz/why_be.htm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12503
15.7.21 22:39
@topazio píše:
Vyhledává diskuze s vírami. A vnucuje tu svojí a píše, že ty ostatní jsou špatné.

Já jsem hlavně vůbec nepochopila, jestli se k nějaké konkrétní křesťanské církvi vůbec hlásí nebo je to osamělý vlk

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
15.7.21 22:44
@Alladina píše:
Já jsem hlavně vůbec nepochopila, jestli se k nějaké konkrétní křesťanské církvi vůbec hlásí nebo je to osamělý vlk

Já jsem pokřtěna v kostele Českobratrské církve evangelické. A jedna známá to nemohla rozchodit. Ona je pokřtěna v římskokatolickém kostele. Pro ni existuje jen římskokatolická církev.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
259
15.7.21 22:46

@cascades No konečně někdo kdo semnou souhlasí. Mě fakt hlava nebere jak může v dnešní době někdo věřit ve všemohoucí a milosrdnou bytost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21113
15.7.21 22:49
@Alladina píše:
I ta inkvizice není jen černobílá. Byla mnohdy zneužíváná k prosazování světské moci. Mela jsem k dispozici nějaké originální texty z novovekych procesů vedených inkvizici a bylo to více než zajímavé. Rozhodně se vždy nejednalo o nevinné oběti nějakého zvrhleho soukolí.

Inkvizice byla oproti spontánnímu upalování pokrok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová