Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@OmylCZ píše:
@Aquarius79 No právě! Kvůli pohádkové bytosti bylo upáleno tolik lidí a ůplně zbytečně
Bůh není pohádková bytost a KVŮLI NĚMU nebyl upálen nikdo. _JEN kvůli mocichtivosti bezbožných náboženských svůdců, kteří Bohu odporovali.
@Parninas píše:
Dobrý.Docela mě překvapuje, že v dnešní době stále někdo věří na doslovný kreacionismus.A teda docela si s tím nickem fandíš.
Prosím Tě, já už si diskuzi na tohle téma zkusila ![]()
@Alladina píše:
I ta inkvizice není jen černobílá. Byla mnohdy zneužíváná k prosazování světské moci. Mela jsem k dispozici nějaké originální texty z novovekych procesů vedených inkvizici a bylo to více než zajímavé. Rozhodně se vždy nejednalo o nevinné oběti nějakého zvrhleho soukolí.
Tak já vím, že to často bývá laicky docela zjednodušené. Jen to na druhou stranu nechci úplně zlehčovat. Je to bohužel smutný fakt, že do jakékoliv komunity lidí se vždy dostanou ti, co tu danou věc (v tomto případě náboženství) zneužijí pro své vlastní zájmy. Lidská povaha no.
@Alladina píše:
Prosím Tě, já už si diskuzi na tohle téma zkusila
Dobrá, beru na vědomí.
Házím do pomyslného ignoru.
@Parninas píše:
Dobrá, beru na vědomí.Házím do pomyslného ignoru.
Nedozvis se nic, kromě toho, že si máš ověřit fakta. Když o ta fakta pozadas, žádná nedostanes. ![]()
Taky nechápu, že takové blbosti věří tolik (i vzdělaných a inteligentních) lidí. ![]()
@cascades píše:
Taky nechápu, že takové blbosti věří tolik (i vzdělaných a inteligentních) lidí.
Věří no. ![]()
Pro mě je zas nepochopitelné, že může být někdo zamilován do (mrtvého) sériového vraha. ![]()
@Parninas láska je vždy pomatení smyslů. To nemůžeš srovnávat s vírou v něco tak absurdního.
@cascades píše:
Taky nechápu, že takové blbosti věří tolik (i vzdělaných a inteligentních) lidí.
Víra ve vyšší bytost není primárně pro blbecky.
@Roxy ivka píše:
Souhlasím. Mám ráda lidi, co se umí nadchnout pro věc, ale z fanatiků se mi dělá zle. Všichni mají jen tu svoji jedinou pravdu, jsou to netolerantní, zlí lidé.
Tady je jeden fanatik. Uživatel Apostol-7.
@topazio píše:
Tady je jeden fanatik. Uživatel Apostol-7.https://www.emimino.cz/…rankovani/3/?…
@topazio píše:
Tady je jeden fanatik. Uživatel Apostol-7.https://www.emimino.cz/…rankovani/3/?…
Jo, ten už psal i sem. ![]()
Můžu tě uklidnit, že takhle se fakt nechová nikdo věřící v mém okolí. Spíš si ta osoba zapomněla vzít léky podle toho jak se vyjadřuje. Už jen to, že si tu publikuje nějakou svoji jedinečnou verzi Bible je k pousmání.
@Alladina píše:
https://www.emimino.cz/…ankovani/13/
Adaleks také píše bludy.
Právě lidi, kteří prosazují jen Boha křesťanského, jsou fanatici. Na planetě máme mnoho různých vír a každá má svého Boha.
@Parninas píše:
Jo, ten už psal i sem.
Můžu tě uklidnit, že takhle se fakt nechová nikdo věřící v mém okolí. Spíš si ta osoba zapomněla vzít léky podle toho jak se vyjadřuje. Už jen to, že si tu publikuje nějakou svoji jedinečnou verzi Bible je k pousmání.
Máš pravdu. Není normální.