Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Parninas píše:
Dyť to je vtip.![]()
Zrovna tady u Johna by mě fakt zajímalo jak to u nich mají. Já mám veškeré představy o křesťanech v USA zprostředkované filmy a internetem. A když to srovnám s tím jak to tradičně chodí u nás, tak to musí být jízda.
No hlavní rozdíl je v tom, že church v USA je kongregace nikoliv budova. Takže se třeba scházej v tělocvičně nebo auditoriu školy a pak, časem, si kostel postavěj. Kvalita se mění podle faráře/kněze - někdy je to hrůza, asi jako všude.
Kostel vybírá peníze, organizuje vzdělávání mládeže - Vacation Bible School - nebo povídání kněze s puberťáky, někdy vyrazí na March for Life proti potratům, pikniky, u nás se dělá Octoberfest každý podzim…
@spetrs píše:
39Kolemjdoucí ho uráželi; potřásali hlavou
40a říkali: „Když chceš zbořit chrám a ve třech dnech jej postavit, zachraň sám sebe; jsi-li Syn Boží, sestup z kříže!“
41Podobně se mu posmívali i velekněží spolu se zákoníky a staršími. Říkali:
42„Jiné zachránil, sám sebe zachránit nemůže. Je král izraelský – ať nyní sestoupí z kříže a uvěříme v něho!
43Spolehl na Boha, ať ho vysvobodí, stojí-li o něj. Vždyť řekl: ‚Jsem Boží Syn!‘“
Ale notak, neotravuj
@KalamityJohn píše:
No hlavní rozdíl je v tom, že church v USA je kongregace nikoliv budova. Takže se třeba scházej v tělocvičně nebo auditoriu školy a pak, časem, si kostel postavěj. Kvalita se mění podle faráře/kněze - někdy je to hrůza, asi jako všude.
Kostel vybírá peníze, organizuje vzdělávání mládeže - Vacation Bible School - nebo povídání kněze s puberťáky, někdy vyrazí na March for Life proti potratům, pikniky, u nás se dělá Octoberfest každý podzim…
Jojo, jste více komunitní, to se mi líbí. Farnost pod kterou spadám se o něco podobného snaží a je to fajn. ![]()
Já spíš myslela tu formu bohoslužeb že je trošku „odvážnější“. Ale to už na předchozí stránce píšeš, že to co mám v hlavě zafixované budou spíš ti protestanti. Neodsuzuju to, ale jak s tím nemám zkušenost, tak by to první setkání s tímto bylo asi řádný hardcore.
@spetrs píše:
40a říkali: „Když chceš zbořit chrám a ve třech dnech jej postavit, zachraň sám sebe; jsi-li Syn Boží, sestup z kříže!“
42„Jiné zachránil, sám sebe zachránit nemůže. Je král izraelský – ať nyní sestoupí z kříže a uvěříme v něho!
43Spolehl na Boha, ať ho vysvobodí, stojí-li o něj. Vždyť řekl: ‚Jsem Boží Syn!‘“
Co mi tím chceš sdělit? ![]()
@Alladina píše:
Chacha a my zidi koukáme spatra na všechny![]()
![]()
.
Dělám si srandu, jo.
Není to sranda-je to v nás.
@spetrs píše:
Není to sranda-je to v nás.
Víš, myslím, že tohle je opravdu zbytečný.
@Alladina píše:
Víš, myslím, že tohle je opravdu zbytečný.
Co mi tím chceš sdělit? ![]()
@topazio píše:
Já nic neignoruji ale spíše ty. Nerespektuješ, že někdo věří v jiného Boha než ty. A píšu slušně.
to by napřed musel nějaký jiný Bůh existovat a být aspoň srovnatelný s tím pravým. To není jako výběr jestli hrát hokej nebo golf. Jde jenom o život.
@spetrs píše:
Co mi tím chceš sdělit?
Ty opravdu nejsi humorista
.
@spetrs píše:
Už nepij. ![]()
@apostol-7 píše:
to by napřed musel nějaký jiný Bůh existovat a být aspoň srovnatelný s tím pravým. To není jako výběr jestli hrát hokej nebo golf. Jde jenom o život.
@KalamityJohn píše:
Jojo, to je vtip. Manželka konvertovala kvůli mne, abychom chodili do stejnýho kostela. Já se z protestantů pomalu osypával, zažil jsem bohoslužby kdy puboši a pubošky napochodujou před oltář a tam padnou na xicht.A rockový band na jevišti zpívající o Ježíšovi mi působí fyzickou bolest.
Já chodíval na Jiřího Reinsberga na devátou večer k Tejnu a kostel je pro mne tiché - a studené - místo k přemítání a poslechu kázaní od někoho kdo to má v hlavě srovnaný.
Já na bohoslužby nechodím.
@OmylCZ Ani mně.
Jako „nevadí“ mi to, ale vždycky u mě věřící člověk o stupínek klesne. ![]()
@topazio Ne to jste chtěli vy. Já jen řekl že mi tu diskuzi klidně smažte. Je to na vás
@cascades Nápodobně. Když bůh existuje tak proč se nám neukáže? Taky to že za sebevraždu se jde do pekla je humus