Krize podnikatelů - corona

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6654
22.3.20 09:27

Hele muj muz je osvc a soucasna situace pro nas likvidacni nebude. ALE jen z techto duvodu: ma vlastni halu, takze nemusi platit najem a postavil ji za hotove, takze ted ani nemusi splacet uver na jeji vybudovani, vsechny stroje nakoupil za hotove, takze mu opet odpada splatka uveru na stroje, nikdy si nechtel drzet zamestnance, sve podnikani resi z casti subdodavkami, takze mu ani nevznikaji mzdove naklady, v materialu drzi jen zanedbatelne mnozstvi penez. Sice stale musi platit zalohy na socialni a zdravotni, ale nase rezervy jsou nastesti dostatecne a prezijeme to x mesicu. Uvedom si ale, ze ne kazdy to ma tyto moznosti, ze neplati najem ani uvery, nemusi platit zamestnance, atd. A fakt to neni o tom, ze to takovy podnikatel dela spatne. Je videt, ze o techto vecech vubec nic nevis a vidis jen to, ze je nekdo Pan Podnikatel a musi mit logicky nahrabano, ze to doma prehazuje vidlema.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.3.20 09:29

Zakladatelko, je vidět, že jsi zaměstnanec a o podnikání nevíš zhola nic. Pokud jsi nabyla dojmu, že všichni osvč a podnikatelé jsou ve vatě natolik, že je přece něco takového nemůže položit, pak nechápu, proč nerozšíříš jejich řady a nejsi ve vatě též.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14751
22.3.20 09:41

@Ernais @Hraběnka Stradová > tak zakladatelka psala o kadeřnicích apod. Tam, pokud má kadeřnice někde na vesnici místnost vedle hospody a platí nájem 5 tisíc, nemá zaměstnance apod., může být situace úplně jiná. Nebo ti živnostníčci, co na ŽL prodávají životní pojištění apod. - ti taky nemají skoro žádné náklady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20916
22.3.20 10:19
@samá práce píše:
No ty kráso. Vždycky si myslím, že mě mezi elitou zdejších vypatlaných slepic nemůže už nic překvapit a ono jo. Navíc klasická zbabělá slepice, která se pod svůj výkřik nepodepíše ani svým nickem. @admin Můžete aspoň tohle odtajnit, když už jste si tady z toho udělaly sbírku frustrovaných diskuzí? A že se k tomu výstřiku přidal i @B4RC3LON4 se vůbec nedivím.Ani nebudu vyvracet, co jsi napsala za koninu v úvodním příspěvku. Ale výše nájmu nebytových prostor pro podnikání, úvěr na zařízení a režie ti absolutně nic neříká. Vůbec nejde o plat samotného majitele.

Dobrý den.

:think:

Uživatelku zatím neodtajňuji, sděluje, že je samoživitelka, kolik má dětí… Odhaluje, do jisté míry, i svou finanční situaci… :nevim: Tedy jisté soukromé informace v jejím úvodním příspěvku nalézám…

Nicméně, kontaktovala jsem jí s tím, že bych ráda, aby se sama pod tento svůj názor podepsala. Tak uvidíme…

Díky za pochopení… :mavam:

Petra

PS: Já osobně, smím-li říci svůj názor, se zakladatelkou nesouhlasím. Myslím, že nevidí kompletní, širší souvislosti… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
22.3.20 10:25
@Anonymní píše:
Vytřídí se zrno od plev, bych řekla! udrží se ten, který je silný, zdravý

to je zcestný názor. Neplatí ani v rovných podmínkách, natož v době, kdy ta poptávka po službách klesla na minimum, ptž si to vynutila krizová situace.
Těch lidí je mi upřímně líto a chápu jejich pocit bezmoci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
875
22.3.20 10:27

@Prof. Farnsworth jenže ta kadeřnice na vesnici, co má podle Vás malé náklady, má taky malé výdělky.

Proboha, komunisti tady fakt nechali v hlavách některých jedinců solidní bordel… Podnikatel/OSVČ se nerovná zloděj a zbohatlik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
22.3.20 10:34
@Anonymní píše:
Dobrý den,
zajímal by mne názor, zda se mnou můžete některá sdílet. Situaci s virem chápu, nepodceňuji, dle mého stav s karanténou a zavřenými obchody, restauracemi se prodlouží. Bude to ekonomicky bolet, o tom žádná. Co ovšem nechápu je - drobný živnostník přece musí vést svou živnost tak, že po týdnu nemůže přece říci že jej to položí a ani po měsíci? Přece podnikání se má vést tak, že jsem v zisku, nejdu na nulu a pokud podnikám, a nemám zisk, tak vedu podnikání špatně. Mnoho let jsme zažívali ekonomický boom, neříkejte mi, že x tisíc podnikatelů je po týdnu či při hypotetickém výpadku jednoho měsíce na nule či v mínusu. To je dle mého špatně vedené podnikání!! Chápu, pokud jsem rozjel podnikání zpětně 1 či 2 roky, a platím prvotní náklady… Štve mne také pohled novinářů s reportážemi na zaměstnance, že chudáci po týdnu nemají co jíst? To jako vážně? V době neskutečného blahobytu nemá nikdo rezervy a na emiminu má každý min. příjem 100 tis.? Jsem samoživitelka, x let jsem na vše sama, mám rezervu, vydržíte min. 3 měsíce, nemám rodinu, partnera. Nyní mám větší náklady na jídlo pro děti, energie apod. a jelikož jsem kdysi si řekla, že z mé pozice může být hůř - nemoc či pod. naučila jsem se šetřit. Lidé, kteří jsou materiálně založeni, holt padnou a je to dobře. Tak a teď mne ukamenujte nebo je někdo stejného názoru? a o podnikatelích, o kterých píšu myslím ty drobné, kadeřnice, nehtařky apod. - pokud nemají rezervu na měsíc, jsou neschopní
hezký den'

Jsi trochu přísná, ale asi souhlasím. Je otázka, co všechno my si nedokážeme představit. Víš, co zas překvapuje mě? Pendleri! 8o Tak si to jezdí za hranice pro minimálně 2500 euro já nevím kolik let, notabene nejlépe z Ústí nad Labem, kde za luxusní 100 metrový byt dali 1 500 000 a hrozný problém :nevim: přitom přece vždycky musím počítat, že se cokoliv ve vedlejším státě pos.. a mam po ptakach.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
22.3.20 10:37
@Prof. Farnsworth píše:
Na facebooku jsem četl výzvu - až krize skončí, nakupujme české výrobky, choďme do restaurací, jeďme na dovolenou v ČR. Podporujme české výrobce a podnikatele.

Já rozhodně cestovat po ČR budu. Stejně bude všude prázdno, protože většina bude šílená, hlavně k moři a levný letenky a Itálie za hubičku :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6509
22.3.20 10:40

Nevzpomínám si na jméno politika v čase, kdy se teprve uvažovalo o zavedeních povinných minimálních odvodů, kdy prohlásil, že podnikatelé, kteří nemají pár tisíc měsíčně, které by odvedli, mají jít na pracák. :cert: Spousta žen podniká, protože chce pracovat. Mají malé děti, mají jich vícero, jejich nemoci, jsou hůře zaměstnatelné.. a chtějí něco dělat, nechtějí být nezaměstnané.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
22.3.20 10:40

@Bubla Bůčková to se preci nevylucuje s tim, ze ted treba o tu praci prisel a je bez prijmu. Ne vsichni si tam jezdi pro 2.500 holky pokojske treba pro 1.500. Nelze fakt pausalizovat. Navic v DE maji jine podminky pro propousteni. No tenhle bordel se dotkne proste vsech a souhlasim, ze v dobe blahobytu se ma krom uzivani i dost setrit. I kdyz bude vir za mesic pryc ( jakoze nebude ), tak ta ekonomika se bude roztacet strasne dlouho. Lidi nebudou mit prachy a navic budou pri utraceni obezretnejsi nez driv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6509
22.3.20 10:43

Souhlasím, aspoň v něčem bude mít corona smysl. Začneme víc přemýšlet.

@Prof. Farnsworth
@Prof. Farnsworth píše:
Na facebooku jsem četl výzvu - až krize skončí, nakupujme české výrobky, choďme do restaurací, jeďme na dovolenou v ČR. Podporujme české výrobce a podnikatele.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
22.3.20 10:46

@Šarlota4 já si nemyslím, že je někdo neschopný. Jen jak se říká „to je riziko podnikání“. Karta se zas obrátí, člověk 50+ prakticky nezaměstnatelny a přitom má makat ještě dvacet let a tam zas „chytračí“ osvč :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.3.20 10:47

@Bubla Bůčková pro 2500 si tam jezdí málokdo. Známý je svářeč, je tam X let a bere 40 000 korun čistého. V Německu máš 30% z platu odvody.

• Citovat
  • Upravit
6654
22.3.20 10:59

@Prof. Farnsworth ja si teda nikde nevsimla, ze by zakladatelka psala o kadernicich a pojistovacich

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
22.3.20 11:31
@Bubla Bůčková píše:
@Šarlota4 já si nemyslím, že je někdo neschopný. Jen jak se říká „to je riziko podnikání“. Karta se zas obrátí, člověk 50+ prakticky nezaměstnatelny a přitom má makat ještě dvacet let a tam zas „chytračí“ osvč :D

Tak jiste, ja to taky vnimam tak, ze pokud chci byt OSVC musim nest rizika takoveho druhu. O tom je ta svoboda a je na kazdem, zda to chce podstupovat. Ale pruser to je pro vsechny skupiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí