Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Icestar píše:
@normandita Těhotenský test jsi zkoušela?
Zatim nezkoušela. A dnes ráno mi zacala menstruace taková, na kterou jsem normálně zvyklá. Tudíž nevím, co to může být. Nejvíc mi nesedí to, ze mam dlouhý cyklus (cca 35 dní, někdy i 37) a tento měsíc jsem to dostala už již po 20 dnech. Nevím, zdali si mám kupovat ten těhotenský test, až mi skončí menstruace?? ![]()
@normandita Stojí pár korun, nic se tím nezkazí. Výkyvy cyklu jsou ovšem normální. Zpravidla za to může stres.
@Icestar píše:
@normandita Stojí pár korun, nic se tím nezkazí. Výkyvy cyklu jsou ovšem normální. Zpravidla za to může stres.
Po skončení menstruace si ho koupím, abych věděla na čem jsem. a s tim stresem to může klidně být, jelikož jsem nezaměstnaná, nemohu sehnat práci a do toho všeho jsme měli nedávno úmrtí v rodině ![]()
@normandita To mě mrzí
No asi bych v tom nic jiného nehledala. Pokud tě nic nebolí, pusť cyklus z hlavy
Ahoj, dostala jsem v utery injekci agolutin na zastaveni krvaceni mimo cyklus.Jsem moc vystrasena, zatim zadna zmena. Nikdy se mi to zatim nestalo. Brala jsem 2× ATB a glubule polygynax. Bolelo me bricho a po vysetreni na pohotovosti jsem zacala spinit a pak slabe krvacet a trva to od 10.8.Jsem uplne mimo, hrozne se bojim. Nechci do sebe cpat hormony zatim.Je mi 47 roku, mam 2 deti, cyklus doted pravidelny po 26 dnech, zadne problemy, jen obcas mykoza. Vubec nechapu, co se mi stalo. Zanet jsem prelecila.Po tom vysetreni ultrazvukem mi zacalo spineni.Mate nektera zkusenost s injekcemi agolutin a jak zabiraji?
@Anonymní píše:
Ahoj, dostala jsem v utery injekci agolutin na zastaveni krvaceni mimo cyklus.Jsem moc vystrasena, zatim zadna zmena. Nikdy se mi to zatim nestalo. Brala jsem 2× ATB a glubule polygynax. Bolelo me bricho a po vysetreni na pohotovosti jsem zacala spinit a pak slabe krvacet a trva to od 10.8.Jsem uplne mimo, hrozne se bojim. Nechci do sebe cpat hormony zatim.Je mi 47 roku, mam 2 deti, cyklus doted pravidelny po 26 dnech, zadne problemy, jen obcas mykoza. Vubec nechapu, co se mi stalo. Zanet jsem prelecila.Po tom vysetreni ultrazvukem mi zacalo spineni.Mate nektera zkusenost s injekcemi agolutin a jak zabiraji?
Prosím anonym. Zkušenost s léčbou jako mas ty nemám, nicméně poslední půl rok jsem krvacela v půlce cyklu ale regulérně jak menstruace x dnů…tyden MS týden noc týden MS týden nic… nasadil mi lekar antikoncepci (máme deti už) ať to zkusím půl roku až rok brát a pokud budu chtít zkusíme vysadit. Někdo to tak má. Máme více deti než dvě. UZ jsem měla vporadku / na ten si zajdi pro jistotu
Ja antkoncepci neberu.Ted jsem na neschopence. Hrozne se bojim, proc krvaceni neprestava.Mam 21DC. Beru ascorutin, sarapis, kapky kanavit a pambu. Cetla jsem, ze meditace muze pomoci…nevim co delat, jsem zoufala a stresem si to vse zhorsuji:(
@Anonymní píše:
Ja antkoncepci neberu.Ted jsem na neschopence. Hrozne se bojim, proc krvaceni neprestava.Mam 21DC. Beru ascorutin, sarapis, kapky kanavit a pambu. Cetla jsem, ze meditace muze pomoci…nevim co delat, jsem zoufala a stresem si to vse zhorsuji:(
Základ je ultrazvuk. Objednej se na ultrazvuk (gynekologicky) - pokud tam bude vše vporadku, tak se srovnas hormonalne a dobrý.
musí se ale udělat ultrazvuk…jsi kolem přechodu tak to bude dobrý. Neboj. Muže to tak být… nebo můžeš mít jen nějaký polyp nebo malý myom. A normálně na prevenci chodíš?
@Anonymní píše:
Základ je ultrazvuk. Objednej se na ultrazvuk (gynekologicky) - pokud tam bude vše vporadku, tak se srovnas hormonalne a dobrý.musí se ale udělat ultrazvuk…jsi kolem přechodu tak to bude dobrý. Neboj. Muže to tak být… nebo můžeš mít jen nějaký polyp nebo malý myom. A normálně na prevenci chodíš?
Chodim pravidelne.Mam na vajecniku cystu asi 3cm a maly myom na deloze…ten se nezvetsuje.Jen prave mi tohle vse zacalo prave az po ultrazvuku:(
Doktorka mi chtela dat norethisteron, pry jina moznost neni anebo vyskrab.Tak jsem pak druhy den zmenila gynekolozku.To ani nebyla moje doktorka, jen zaskok, neduveruju ji:(Stres a strach je zabijak.:(Potrebovala bych nejakou nadeji, ze mi nic neni, ze se to vse zas spravi. Citim se jinak dobre, bricho me neboli.
@Anonymní píše:
Doktorka mi chtela dat norethisteron, pry jina moznost neni anebo vyskrab.Tak jsem pak druhy den zmenila gynekolozku.To ani nebyla moje doktorka, jen zaskok, neduveruju ji:(Stres a strach je zabijak.:(Potrebovala bych nejakou nadeji, ze mi nic neni, ze se to vse zas spravi. Citim se jinak dobre, bricho me neboli.
Tak to bude dobre… bez zase na kontrolu v termínu. Důležité je ze chodíš na prevenci a že tam není nic vážného
@Anonymní píše:
Tak to bude dobre… bez zase na kontrolu v termínu. Důležité je ze chodíš na prevenci a že tam není nic vážného
Nerozumim ted svemu telu, co se deje. Snazim se nemoci neprechazet, v praci se na me proto zlobi.Ted taky. Jsem doma od 1.8.a pred tim jsem mela par dni dovcu. Mohla by to krvaceni zpusobit cysta?
@Anonymní píše:
Nerozumim ted svemu telu, co se deje. Snazim se nemoci neprechazet, v praci se na me proto zlobi.Ted taky. Jsem doma od 1.8.a pred tim jsem mela par dni dovcu. Mohla by to krvaceni zpusobit cysta?
Muže…ale nevím zda tak dlouho.. spis možná myom, ale těžko říci. A krvaceni je stále stejne? Kdy mas jít na kontrolu??
Zivot se Vam behem jednoho dne uplne zmeni.Vim, ze jsou mnohem vaznejsi gynekologicke nemoci.Na pohotovosti mi rekli, ze po vysetreni tak 2 dny muzu krvacet.Ale to neustalo.:(