Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Mně nejvíc vyčerpává to třetí v břiše.
ale když byli starší malí ( kluci 22 měsíců od sebe), tak nejhorší byli pohromadě. A je to tak pořád. Jinak každý zvlášť byli a jsou v pohodě, nevyčerpávají.
Ale mladší je taky šikovnější, v oblékání, uklízení, pozornosti..Příští rok budou oba školáci, tak jsem zvědavá.
@andelka83 taky budu mít mezi dětma 2 a 3 rozdím 22 měsíců
bude sranda aspoň
![]()
@KKatka23 tak to každopádně
začátek byl mazec, ale už je to pryč a je fajn že jsou blízko. Neumím si představit mít delší dobu jedináčka. Teď bude rozdíl 6 let, ale mrně bude mít tři sourozence, tak je to jiné.
@Tamtama @Tamtama je to hrůza, jemu je to fuk, má ventilačku u okna, sedí u počítače a je mu zima. Okno nezavře, zabalí se do peřiny
. V neděli říkám až Tom usne tak mu tam uklid podlahu at se tam někdo nepřerazí. Jo zem vypadal čistě, už byla tma tak si říkám ok a ráno si všimnu že vše nametl pod postel
, tak přišel ze školy tak jsem mu podala koště a než přijedu s Tomem at je to uklizené, prý přece stačí že na pohled tam neni bordel ne
Po kom tohle má nevím, jemu je i jedno co na sebe obleče, nějaký flek vůbec neregistruje
Když neřeknu měl by tam x talířů a skleniček ![]()
@Markéta80 píše:
@Tamtama @Tamtama je to hrůza, jemu je to fuk, má ventilačku u okna, sedí u počítače a je mu zima. Okno nezavře, zabalí se do peřiny. V neděli říkám až Tom usne tak mu tam uklid podlahu at se tam někdo nepřerazí. Jo zem vypadal čistě, už byla tma tak si říkám ok a ráno si všimnu že vše nametl pod postel
![]()
, tak přišel ze školy tak jsem mu podala koště a než přijedu s Tomem at je to uklizené, prý přece stačí že na pohled tam neni bordel ne
Po kom tohle má nevím, jemu je i jedno co na sebe obleče, nějaký flek vůbec neregistruje
![]()
Když neřeknu měl by tam x talířů a skleniček
ježišmarjá, to je asi prokletí jména Viktor ![]()
@Tamtama
on byl takový od malička, snad ještě v letech jsme ho oblékali, jako ponožky to byl vždy boj jenže ted je mu 12 a vezme na sebe klidně špinavé triko, ve třídě nabalenej v mikině. Když mu řeknu proč si jí nesundal tak prý by si jí za pár hodin zase musel vzít
Teda letos sám přišel s tím že chce na školu v přírodě
ale jinak na vše to je jedno, nevím, jsem unavenej ![]()
@andelka83 no tak já si to představuju spíš jako oddechovku
mezi 1 a 2 mám 16 měsíců rozdíl, tak předpokládám, že teď to bude o trochu snazší ty začátky - že za první už bude dvojka větší trochu a za druhé bude už mít tady parťačku na hraní, když já budu potřebovat nakojit no…
ale jsem taky ráda za malé rozdíly, máme je tak plánované, i když nám to nikod nevěří
člověk se aspoň nenudí ![]()
@KKatka23 jo,tak to jo. Starší sourozenec zabaví.
Mně by trefil šlak mít tři po sobě. Proto ten větší rozdíl mezi 2 a 3.
@andelka83 já zas chci mít to nejobtížnější období rychle z krku no
každej máme jiný priority, já se radši teĎ pár let nevyspím a pak už budu mít jenom pohodičku
kdybych počkala pár let, tak si myslím, že už bych to třetí mimčo neměla, že by se mi do toho už nechtělo…ale mým životním snem jsou alespoň tři děti ![]()
@Gituš nezlob se, ale jseš trošku protivná. Toto má být diskuze na odlehčení. Není třeba mentorovat a soudit a dávat nevyžádané řady.
@KKatka23 píše:
@andelka83 já zas chci mít to nejobtížnější období rychle z krku no![]()
![]()
každej máme jiný priority, já se radši teĎ pár let nevyspím a pak už budu mít jenom pohodičku
![]()
![]()
kdybych počkala pár let, tak si myslím, že už bych to třetí mimčo neměla, že by se mi do toho už nechtělo…ale mým životním snem jsou alespoň tři děti
Je to trochu fakt…měla jsem druhé dítě po skoro 8 létech a začínat znova to noční vstávání a tak…ale jinak nechci vypadat jako stěžovatelka, bylo to krásné.
@g.sandova Možná by nebylo od věci se někdy nad věcmi zamyslet, třeba by pak matky od rodin nebyly tak „vyflusané“
.
@Anna766 tak já myslím, že kdybychom se v tom skutečně nevyžívaly, tak bychom do toho nešly
postěžovat si člověk občas musí, ale je jasný, že je to brané s nadsázkou ![]()
@KKatka23 píše:
@Anna766 tak já myslím, že kdybychom se v tom skutečně nevyžívaly, tak bychom do toho nešlypostěžovat si člověk občas musí, ale je jasný, že je to brané s nadsázkou
Já to tak beru ![]()