Kuchyň s obývákem 30-35 m2

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10461
16.4.21 10:02

@pikola a ještě jednu nevýhodu vidím v tom vašem rozložení. Ten, kdo bude sedět na sedačce, bude zády k tomu, kdo bude v kuchyni. Já třeba trávím podstatnou část dne v kuchyni a na sedačce si něco dělají děti, sedí tam partner, návštěva…a bavíme se spolu. Takhle ty jim budeš koukat na zátylek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35791
16.4.21 10:13
@Hoa Mai píše:
@pikola a ještě jednu nevýhodu vidím v tom vašem rozložení. Ten, kdo bude sedět na sedačce, bude zády k tomu, kdo bude v kuchyni. Já třeba trávím podstatnou část dne v kuchyni a na sedačce si něco dělají děti, sedí tam partner, návštěva…a bavíme se spolu. Takhle ty jim budeš koukat na zátylek.

To bylo jen tak pro poměr abych viděla, zatím zkouším různé varianty a ta kuchyně bude U, takže pult z druhé strany ne od okna. Jinou fotku jsem zrovna nenašla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
16.4.21 10:27

My máme 35m2 a jsme 4. Máme velmi prostornou kuchyň do U (barový pult v prostoru), klasický kuchyňský stůl a obří sedačku také do U (3,5 m na délku). Když se tu sejdeme na nějakou oslavu s rodinou, stůl roztáhneme do prostoru a 8 lidí naprosto s přehledem. Už nás tu jedlo a vegetilo i 10 :mavam:
edit: jo a teď tu mám ještě navíc pracovní stůl na HO. A knihovnu :mavam:

Příspěvek upraven 16.04.21 v 10:32

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
16.4.21 10:28

@pikola jasne. Ale i tak bych směřovala dlouhé kusy nábytku ke zdi a ne do prostoru. Ono to pak zbytečně tu místnost člení a zmenšuje prostor pro volný pohyb. Hodí se to podle mě do hodně velkých prostor, třeba když máš dejme tomu 45m² obyvak, který vypadá jak taneční sál a chceš to ta mít útulnější.
Jo a ještě jedna věc mě napadla, to ale spíš pro někoho, kdo by se chtěl inspirovat. Pokud bys ten pult kuchyňské linky měla od okna, zvážila bych prohození jídelní a sedací části. Takhle to máš totiž od linky (od toho průchodu) ke stolu celkem daleko. V případě pultu od dveří je to jedno, ale zas budeš ten pult muset pořád obcházet, pokud půjdeš z jiné místnosti.

Příspěvek upraven 16.04.21 v 10:29

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
16.4.21 10:29
@pikola píše:
30m2 budeme mít, stůl pro 6 se mi tam teda asi nevejde. Zatím je to jen na papíře, ale už se staví. Záleží na tvaru místnosti. Já mám takový L, tohle byl plánek s naší sedačkou co máme doma a to by jsme se tam nevešli :zed:

Nebylo by lepší dát ten obývací kout „za roh“? Aby na kuchyň spíš navazoval stůl (jídelna).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3094
16.4.21 10:38
@pikola píše:
30m2 budeme mít, stůl pro 6 se mi tam teda asi nevejde. Zatím je to jen na papíře, ale už se staví. Záleží na tvaru místnosti. Já mám takový L, tohle byl plánek s naší sedačkou co máme doma a to by jsme se tam nevešli :zed:

Jé, koukám, že jste měli stejný nápad - vystříhat si nábytek a pak s ním šoupat po plánku. :D
Dobrý! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35791
16.4.21 10:43

@unuděná nevím jak to myslíš, ale jsou tam dveře. Kuchyně a obývák vyměnit nejdou. No, chtěla jsem taky velkou kuchyni, tak se budeme muset pak trošku mačkat :mrgreen:
Tohle je původní stavební plánek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35791
16.4.21 10:44
@iila píše:
Jé, koukám, že jste měli stejný nápad - vystříhat si nábytek a pak s ním šoupat po plánku. :D
Dobrý! :palec:

Ještě si dělám vizualizace v jednom programu ve 3D :mrgreen: ale to sežere hrozně času

Příspěvek upraven 16.04.21 v 10:48

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
16.4.21 10:45

@pikola Nene, s kuchyní hýbat nejde, to je jasné. Ale obývák prohodit s jídelnou. Abys zkrátka z kuchyně šla kolem jídelního stolu „za roh“ do obýváku. Sedačku pod okna, telku nějak šikovně do prostoru nebo k pravé zdi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35791
16.4.21 10:49

@unuděná chtěli jsme stůl u okna, ale uvidíme jak se to vejde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
16.4.21 10:53
@pikola píše:

Mi by se víc líbilo, kdyby šla ta sedačka do prostoru, kde na být stůl a stůl místo sedačky. A trošku líp uspořádat tu kuchyň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3094
16.4.21 10:54

Vejdete se, ale šestimístný stůl… nevim, nevim.
Jinak cca 30 m2 je běžné v paneláku, v novostavbách třeba kolem roku 2010 bývá tenhle prostor i menší, viděla jsem třeba 25 m2 - obvykle ve 2+kk, ale i ve 4+kk. Ne, že bych to považovala za ideální, ale taky tak lidi bydlí.
A posílám plánek prostoru cca 30 m2 právě v tom paneláku - je tam sice příčka a není to do L, ale myslím, že nějakou představu si z toho uděláš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
16.4.21 10:56

@pikola Chápu no, ale ta sedačka takhle zády k lince mi přijde dost nešikovná a vlastně vám udělá uličku ode dveří.. Podle mě je sedačka (narozdíl od jídelního stolu) stoprocentně lepší u zdi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3094
16.4.21 10:58
@pikola píše:
Ještě si dělám vizualizace v jednom programu ve 3D :mrgreen: ale to sežere hrozně časuPříspěvek upraven 16.04.21 v 10:48

Tyjo hustý. Tak já skončila u SketchUpu, udělala jsem v něm jeden návrh a skončila, to se časově nedalo. A do těchhle realistických programů jsem se to vůbec nenaučila dávat. Jsi dobrá!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35791
16.4.21 11:00
@unuděná píše:
@pikola Chápu no, ale ta sedačka takhle zády k lince mi přijde dost nešikovná a vlastně vám udělá uličku ode dveří.. Podle mě je sedačka (narozdíl od jídelního stolu) stoprocentně lepší u zdi.

To bylo jen co jsem našla, zkoušela jsem všechny varianty, ale nemám foto ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí