Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@arinecka píše: Více
To je asi jediné, v čem bych zasáhla. Peníze máme v manželství společné, takže dárky širší rodině kupujeme v + / - v podobné cenové relaci. Když manžel jedny Vánoce koupil své matce parfém za několik tisíc a mé mámě jsme pořídili kalendář, ozvala jsem se. Zastyděl se a od té doby jedeme už jinak.
My si od všech zkasneme peníze z vybereme si sami, doporučuju, je to super…fakt bych nechtěla po tchýni, aby mi něco vybírala, stejně by se do vkusu netrefila…a u našich už jsem to taky zastavila, protože jsem si Vánoce vůbec neužívala a jen se děsila, co tam zase najdu ![]()
Děkuji za příspěvky.
Byl tady dotaz, jak se to tcháni dověděli - no od manžela, prořekl se, že se nám to porouchalo a že stejně budeme pořizovat nový, tak oni, že to je k Vánocům.
Ohledně šátku jsem i přímo konkrétně ukazovala, jaký se mi líbí - i jsme to psali Ježíškovi (s dětmi) ☺️ a proste ne - sice chceš šátek, ale dostaneš věc do kuchyně.
Asi fakt nemá smysl se v tom babrat, jedině ponaučení - ignorovat přání takto smýšlejících lidi a kupit jim také to, co mě napadne.
Jinak s těmi dárky je to taky dost u nás zajímavé - ke kulatinám jsem chtěla docela drahý foťák (prostě rada fotím, tak jsem si o nej řekla manželovi s dostala ho), tcháni to věděli a pár měsíců potom tchyně říkala mému manželovi, že si ten foťák chtějí půjčit (a ať to zařídí) - mě se nikdo na nic neptal ani nepožádal. Tak muž mi říkal, že si to chtějí půjčit - narovinu - nepůjčila jsem (jednak zacházení a nastavování programu atd je u toho síla a prostě to není pro nezkušené a druhak, bylo to fakt drahé a raději budu nadávat sama době, kdyby se s tím něco stalo než jiným)…takže pak když jsme se s nimi viděli, tak se tchyně snažila nenápadně manžela zeptat a ten se jal vysvětlovat…opět mě nikdo nic, ale nedalo mi to a zapojila jsem se - i s tím konkrétním vysvětlením - tchán chápal, ale tchyně se moc netvářila.
@Anonymní píše: Více
No ale tak mne fakt přijde lepší, že pořídí k Vánocům spotřebič, který predpokladam ze bude o dost dražší, než nějaký satek, ne? Nebo jsi chtěla ten satek od vuittona? A fakt si dospěla ženská pise jeziskovi o darky a pak kope nozkama, když nedostane, co napsala?
@terien píše: Více
Přesně. On to má také každý jinak. Já mám třeba plné šuple dárků typu šátek, šála a vůbec je nenosím. Naopak bych ocenila, kdyby mi dali něco praktického. Darovanému koni na zuby nekoukej. Takže bych to přijala a myslela si svoje. Tohleto řešení dárků mi přijde hrozně dětinské.
@Lojzísek píše: Více
Právě. Nevadilo by mi koupit pro tchyni drahý dárek, ale vadilo by mi, že se kupuje jen pro ní, a na ostatní se nebere ohled. A že si to tchán ohlídá mě fakt rozesmálo. Tohle se přece nedá vynutit. Vyhazovat x tisíc, protože to tchyně vyžaduje, když na to nemaj a šetřej na bydlení je šílený.
@Anonymní píše: Více
Tak si ten spotřebič kupte a dejte jim vědět, že už ho máte, k Vánocům netřeba.
Spotrebic bych obratem koupila sama a manzelovi doporucila, at to tchanum oznami, nez koupi druhy. Dale bych na vanoce nastavila „darky jen pro deti“ nebo symbolicke - typu vyber caju atp, co ma kdo rad, pokud pod tim stromkem neco chcete. Uplne zbytecne pestovani problemu a kazeni vztahu.
@Ruxas píše: Více
Alespoň mají děti vitamíny. Furt je to lepší, než dostat krabičku kondomů, ať nemáte další harantíky. Dělám si samozřejmě prd..l. Až bude mít ona narozeniny. Natrhej ji břečťan
.
Já bych z toho zas nedělala drama. Tchánmovci se nabídli, že zaplatí spotřebič a je to určitě lepší, než ty bombarďáky. Ne? Dostanete rozumnou věc a za ušetřené peníze si zakladatelko, můžeš koupit, co chceš
A ty dárky bych nějak řešila. Buď domluva, že nic, jenom dětem nebo pokud bych dostávala malé rukavice z akce a apod. koupila bych třeba něco v obchodě Vše za 39.Melaminovou misku, hezkou plastovou vánoční ozdobu a tchánovi přidala pytlík kafe a nedala bych se zviklat.
Příspěvek upraven 05.11.25 v 14:19
Jo a že si řeknou, co sami chtějí, no, co, nám se líbílo tohle, nemáme tolik peněz. Nebo já taky nedostanu, co si řeknu a nebooo…špatně jsme to pochopili, co chcete. Ale za spotřebič bych fakt byla ráda. Zajímalo by mne, co na ty dárky říká manžel. ![]()
Tak spotrebic by jste jinak platili vy, satek jsi chtela pod stromecek.
Ted zaplati spotrebic rodice a ty si za ty penize koupis satek.
Za mne v pohode. Pokud je to cenove podobne, tak zadny stres.
Jako tyhle darky mezi dospelyma uz jsou stejne jen presouvani penez. Koupi ti neco co by sis stejne koupila, ty jim zase neco co by si koupili oni. At si to kazdy koupi sam a je klid. Hlavne si to kazdy koupi v takove kvalitě jake chce. Kdyz reknu, ze napr. chci kávovar, tak nechci zadny sunt, apod.