Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Run To už jsem slyšela, že někdo dává těstoviny do studené, uvede k varu a vaří…nezkoušela jsem…ale X krát jsem je rozvařila na kaší. I ty nerozvařitelné
![]()
@erenza Mňam,nikdy jsem ji sama nedělala, ale mám na ni taaaaakovou chuť. Chlap to nemusí, děti to jíst nebudou, tak si udělám trošku pro sebe ![]()
Jinak k tématu, nic se mi nevybavuje… fakt ne. Ne, že bych byla tak dobrá, ale něco vyloženě velkýho a vtipnýho se mi nepovedlo…
ALe, kdopak by tě tady neměl rád? ![]()
Jo, tak jasně, když si vzpomenu, jak zachvácena čtením MMB, emimina a podobných jsem propadla tvorbě potahovaných dortů. Obsah dobrý, ale ta forma, mno Michelangelo ze mě fakt nebude
A nejvíc mě nas.rala celá rodinka tím, že jim ta potahovaná hmota nechutná, oloupali to a sežrali jenom ten vnitřek
![]()
Jo a přítelovi se taky povadl kousek. Já nemám ráda žádné knedlíky, proto je ani nevařím, jen výjimečně karlovarské. A jeho popadla chuť na ovocné, takže je teda sám udělá. Jako vymazlil si je krásně, fakt se mu povedly, tak si je slavnostně nandal na talíř, na ně si dal pěkně tvaroh, zalil rozpuštěným máslem a bohatě posypal - jenže ne cukrem, ale solí
![]()
@WaIl píše:
Manžel si jednou, když mu bylo asi 18, smažil hamburgery na octu. (Záměna ocet / olej).
@Bekyn @Eemii no většinou jsem dokonce tak líná a chci to mít rychle, že jí tam rovnou leju vroucí z konvice. Nevím co to tenkrát bylo ![]()
Vařila jsem masový vývar, asi dvě hodiny. Krásně to vonělo…chtěla jsem to ocedit…jenže jsem si sice vzala cedník, ale pod něho jsem zapomněla dát hrnec a zcedila jsem to do dřezu
![]()
A do celé várky okurků, bylo toho asi 40 sklenic, jsem zapomněla dát sůl. Bylo to silně nejedlé ![]()
@Gina108 píše:
ALe, kdopak by tě tady neměl rád?
Jo, tak jasně, když si vzpomenu, jak zachvácena čtením MMB, emimina a podobných jsem propadla tvorbě potahovaných dortů. Obsah dobrý, ale ta forma, mno Michelangelo ze mě fakt nebude![]()
A nejvíc mě nas.rala celá rodinka tím, že jim ta potahovaná hmota nechutná, oloupali to a sežrali jenom ten vnitřek
![]()
Jo a přítelovi se taky povadl kousek. Já nemám ráda žádné knedlíky, proto je ani nevařím, jen výjimečně karlovarské. A jeho popadla chuť na ovocné, takže je teda sám udělá. Jako vymazlil si je krásně, fakt se mu povedly, tak si je slavnostně nandal na talíř, na ně si dal pěkně tvaroh, zalil rozpuštěným máslem a bohatě posypal - jenže ne cukrem, ale solí
![]()
![]()
To byla jen taková „lehká vsuvka“…o své popularitě nepochybuji…
![]()
@Run píše:
@Bekyn @Eemii no většinou jsem dokonce tak líná a chci to mít rychle, že jí tam rovnou leju vroucí z konvice. Nevím co to tenkrát bylo
Jo jo, tak takhle to občas taky dělám
![]()
Když jsem poprvé vařila brambory, nikdo nebyl doma a já si říkala, jak je to jednoduché. Hlavně nezapomenout brambory v hrnci osolit a namlet trochu kmínu, nakrájet na stejně velké kousky… Měla jsem ze sebe fakt radost, že nejsem blbá kuchařka
Ale šílený smrad a kouř v kuchyni mě přesvědčil o opaku, já si tak dávala záležet, že jsem tam nedala vodu ![]()
Zrovna nedávno se mi to stalo…jsem cukrářka, manžel měl narozeniny, tak jsem mu dělala dort, strašně jsem si na tom dala záležet aby vypadal skvěle, a jako na potvoru, nevím co se stalo, ale modelovací hmota co byla na vrchu začla téct a vypadalo to hodinu od hodiny příšerněji, mo měla jsem depku jak k*áva, 100% chutí dort vyhodit z okna a na celou oslavu se vy**at
přidávám foto jak vypadal než se začal roztejkat
Na jedné půlce se modelovací hmota začla hrozně ztenčovat, celá zvlhla a vypadalo to jak by tam byl nějaký mega vřed
no strašný ![]()
Kdyz jsem varivala miminkovsky prikrmy v pare, odrovnala jsem u toho postupne asi pet smaltovanych hrnecku, jak jsem na to pri peci o ditko zapominala.
Taky si vybavuju dedu, jak potrel ryby cesnekem a pak je misto v hladke mouce obalil v mouckovem cukru. A my jsme byli nevdecnici, kdyz nam to nechutnalo.
Spolubydlici kdysi v ramci diety delala kvasek poze ve vode a bez cukru a divila se, ze to nekyne.
Já mám svůj nejhorší zážitek spojený s papiňákem. Sice jsem měla nastudováno, jak upouštět na konci vaření páru, ale jaksi jsem předtím přehlédla risku na množství vody. Papiňák byl plný guláše, když jsem otočila ventilem. Vodotrysk guláše stříkal až na strop, na vrchní skříňky, do digestoře… všude kam se podíváš. A já stála 3 metry daleko, a s hrůzou jsem na to dílo hleděla. ![]()
@TerezkaW píše:
Manžel má rád salám nebo párky obalené v trojobalu. Jednou jsem mu chtěla udělat radost, nakoupila párky, pečlivě je obalila. Jako bylo mi divné, že strouhanka na nich moc nedrží. Nebyla to totiž strouhanka, ale rozemleté piškoty
Ale pes měl ze mě radost