Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj, přihlásila jsem se do dm 2 měsíce před porodem a dostala jsem startovací balíček plný slevových kuponů. Jelikož mám v těhotenství záchvěvy kupovat všechno
a mám dle manžela už ubrat, chtěla bych se poradit, co je lepší a co se více vyplatí:
Zaujalo mě k nákupu:
1. čaj pro kojící matky Fenyklový - je dobrý? Má usnadnit trávení
2. Gravimilk - je dobrý? Netloustne se po něm?
3. mýdlo pro malého - Mixa, Seba med, Hipp, Johnsons baby a nebo Weleda měsíčková koupel? - máte zkušenosti? Máte zvlášť mýdlo a šampón nebo ne?
4. Čím natíráte po koupeli? Nám doporučují domácí sádlo a to hned do porodnice, ale nějak nevím nevím, chtěla bych něco přírodního místo pleťového mléka, ale nad tím sádlem pořád přemýšlím.
Děkuji za rady.
Sádlo? No nevím, pro novorozeně nepotřebuješ mýdlo a šampon. Max kup jedno mýdlo, na mytí pokakaného zadku, ale jinak dítě netřeba mydlit a už vůbec ne používat šampon
na mazání zadku i těla jsme měli obyčejnou modrou indulonu. Stačila, krém na opruzeniny používat jen když je třeba. zvlášť u chlapečků. gravimilk si kup, je dobrý, čaj, no náš po něm měl bolení břicha- když jsem ho pila já ( a je hnusnej
)
1. fenyklový čaj byl levnější z lékárny
2. nepoužívala jsem
3. mýdla jsem nepoužívala
4. po koupeli jsem dávala olej, který mi udělali v lékárně za pár kaček. Mazla jsem, protože se loupala, kdy se doloupala, nemazala jsem.
@araw ano, domácí vepřové sádlo a maže se hned po koupání, mám ho doporučený do porodnice na průkazce… všechny maminy tím mažou. Tak proč ty mýdla a šampóny ty svinuše prodávají, když se to ani nemá používat.
Je to jak kde, v Olomoucké porodnici doporučují Linolu, mě to přijde jako směs chemických sajrajtů, obyčejný slunečnicový nebo olivový olej je podle mě lepší..Mastná koupel se doporučuje pravidelně cca do 4-6 týdnů, potom už ne..Hodně je doporučovaná kosmetika SebaMed, k vůli PH, ale mě to smrdí, mám ráda Bubchen - taky kosmetika z lékárny, na bázi bylin.
Teď mám 6 týdenní dceru a rozhoduju se, co budu používat. Největší zlo je střídání kosmetiky - právě k vůli odlišnému PH, je dobré vybrat si jednu značku a tu používat.
Co se týče DM, ty kupony jsou jen tah na zákazníka..Ve skutečnosti se tím moc neušetří, protože některé věci(nemyslím jejich privátní značku, ale třeba tu kosmetiku, čaje, Bepanthen),jsou levnější v lékárnách..Taky jsem svého času ujížděla na DM, ale už to není, co to bývalo.
Čaj pro kojící matky piju většinou Leros, ale nevadí mi ani jiný.
Gravimilk nepiju, nesnáším mléko.
Tohle asi hodně záleží na tom, co už máš doma. Určitě bych ale doporučila napřed zkusit sehnat vzorečky od kosmetiky pro mimi, než nějakou koupíš. Ono každému vyhovuje něco jiného. My nakonec skončili u mýdla ašamponu Hipp, ale nejčastěji stejně používám jen vodu. Po koupání mažu Excipialem, ale syn má problémy se suchou kůží, takže jsme hledali něco co bude vyhovovat a až tohle mu pomáhá. Proto píšu, že máš raději zkusit sehnat vzorečky. Ale Weleda je kvalitní a dost chválená. Čajem pro kojící nic nezkazíš. Pít musíš a tohle snad ještě trochu pomáhá
. Mám 4 měsíce od porodu a čajů pro kojící už jsem vypila spoustu krabiček, takže za sebe jednoznačně ano.
Gravimilk jsem měla a myslím, že se po něm netloustne, ale děsně mě otravovalo si ho připravovat, tak už jsem další nekoupila.
Ale slevy v DM se dost opakují, takže když nevyužiješ tyhle, tak tu dětskou knížečku vydávají novou snad co tři měsíce a stačí na ní tuším 25 bodů ![]()
Obecně odborníci nedoporučují Jonsons - prý je to kosmetika pro dítě naprosto nevhodná, plná minerálních olejů..Lékaři ji často dostávají jako vzorky - i některé porodnice, mají ji tam, kdyby nějaká maminka nic neměla, ale nedoporučují..Současně ale nejsou schopni říct nějaký vážný důvod, spíš se odvolávají na to, že jsou lepší značky co se týče složení.
1.to jsem nepila, nechutná mi
2.je dobrý, ráda jsem ho pila, nevím jestli se po něm tloustne spíš asi ne.
3. používám mydlo od bubchenu, dobrá kosmetika je sebamed nebo hipp.
4. mazu olejem od hippu nebo kremen od hippu. Na sádlo nebo olivovy olej, já teda nejsem. Nevím proč by mi decko mělo smrdět.
Ahoj!
Já osobně doporučuju zbytečnou kosmetiku nekupovat.
Koupila bych max. tu koupel od Weledy. Můžeš ji přidávat pár kapek do vaničky, ale klidně až později nebo jen třeba jednou týdně.
Mýdlo jsem používala taky od Weledy, ale jen výjmečně při umývání pokakaného zadku (hlavně u starších). Vlhčenými ubrousky jsem utírala jen na cestách (doma ne).
Po koupání není třeba mazat. Hlavně ne vždy a určitě ne celé tělíčko najednou. Pokožka má vlastní samomastící schopnost a pokud se bude vždy mazat, tak si na to zvykne.
Nejlépe taky je nekoupat každý den.
Kdyby byl problém se suchou pokožkou, tak se ti bude sádlo (nesolené) hodit. Oleje vysušují, tak se moc nedoporučují.
@Jana206 na bübchen jsem se v lékarně také dívala a líbilo se mi, napíšeš pak jak se osvědčilo?
@Mallorka mám stejný problém jsem uolne pohlcena vším co vidím tak to musím kouoit nejde tolik o finance protože to nestojí mraky peněz postupně;)) ale už to nemam pomqlu kam dávat.
Jinak poradíte mi prosím jak pořídím startovací balíček na gynekologii jsem nic nedostala chtěla jsem alespoň z dm
termín porodu9.7.
Jinak s tím sádlem nevím jak je to u miminek ale v kosmetice je to nejlepší co může být:) vyřešilo mi hodně problémů v salonu když už jsme si nevěděli rady:)
@renata-l já do toho sádla asi půjdu, přece jen je to přírodní a nedám na něj deset deka, ale jen oříšek, takže cítit to ani nepůjde. My jsme na tom taky vyrostli ![]()
Musíš mít tu kartičku dm a pak se zaregistrovat bud na prodejně nebo přes net dva měsíce před porodem, pak zaregistruješ bobíška a ten má dostat první dva roky k narozeninám dáreček.
@Mallorka Nám vyhovovalo a vyhovuje, doteď kupuju starším dětem(9,6 a 3 roky) jejich tělové mléko. Nemaží se ale denně. Ale nejsme alergici a nevadí nám nic. dva roky jsme nepoužívali prakticky nic jiného, ještě SebaMed, který jsme dostali jako dárek. Měli jsme jejich mýdlo(na zadek a později na ruce),olej, mléko, krém na tvář, krém do mrazu a i krém na opruzeniny(používaný vyjímečně, mám nejraději Bepanthen bez zinku)..A teď pro holky šampony z růžové řady.