Kupujete dětem drahé věci jen tak?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2414
13.10.19 19:59

@PaníBovaryová tak gratuluji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
13.10.19 21:07
@Peggy54 píše:
Ja bych koupila, za predpokladu ze ma dobre studijni vysledky, pomaha, uklizi si po sobe, nekouri, nechlasta, ze na nem nebude viset celou noc.. ruku na srdce kdo z nas nestopil nejake penize, kdyz mel neco platit ve skole? :oops: jako sest litru je hodne, ja si jednou vymyslela ze potrebuju 500 na nejakou osvetu o aids a rozfrcala jsem to na pouti..

Tak jako asi se občas stalo, že jsem si třeba za peníze na oběd koupila něco jiného. Ovšem rozhodně to ani zdaleka nebyla taková částka a prostě to byla moje smůla, holt jsem byla bez oběda nebo jsem měla na výběr o dost míň věcí :nevim: kdybych udělala to co zakladatelky dcera, tak si to doma pěkně vyžeru a místo lyžáku či co to bylo bych si to šla odpracovat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2414
13.10.19 21:22

@Nimie jo to ja bych musela taky a zadne kapesne bych nedostala a jeste od dedy nejapis par facek, todle se stalo fakt jednou, i tu osvetu jsem zaplatila, ikdyz to bylo jen 150. Ale hrozne me zralo, ze holky ze tridy dostanou 300 a ja 100.. nj holcici hloupost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
13.10.19 21:43
@Peggy54 píše:
Ja bych koupila, za predpokladu ze ma dobre studijni vysledky, pomaha, uklizi si po sobe, nekouri, nechlasta, ze na nem nebude viset celou noc.. ruku na srdce kdo z nas nestopil nejake penize, kdyz mel neco platit ve skole? :oops: jako sest litru je hodne, ja si jednou vymyslela ze potrebuju 500 na nejakou osvetu o aids a rozfrcala jsem to na pouti..

Ehm? Jakože ukrást šest litrů je v pohodě? A ještě je blbá jak troky, protože je jasný, že se na to přijde.
Až takhle okrade třeba zaměstnavatele, tak dostane podmínku…

Tyhle omlouvací matky fakt nechápu. Ruku na srdce, kdo někdy nezlomil manželce nos. Ruku na srdce, kdo si někdy nedal tvrdý drogy. Vždyť je to normální… 8o Prostě to, že může někdo dítěti, manželovi věřit, je pro ně scifi. Vždyť, ruku na srdce, kdo by neukradl peníze, když mu je někdo z rodiny svěří… 8o :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
13.10.19 21:46

Ano, měli jsme ve třídě holky, které kradly. Ale všechny byly z určitého typu rodiny. Jinak si nepamatuju, že by se řešilo, že by nějaká normální spolužačka ukradla peníze od rodičů. Prostě, když nám rodiče dali peníze na to a na to, mohli se spolehnout, že je předáme. Přislo mi to vždycky normální. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2414
13.10.19 22:00

@Bábrdl v dospelosti to bude jeji boj, jen rikam ze bych ji ho koupila kdyby me to nemelo financne oslabit, vratila by tech 6tis, neflakala se, ucila se nekde si to odpracovala byt by mi mela doma uklizet, hold by nejela na lyzak…aneb kdo je bez vinny at hodi kamenem, ja se nikoho zastavat, omlouvat nechci, jen proste neverim, ze sis nikdy byt 10kc na zmrzlinu nekde neulil…jo 6000 je moc, ale da se tomu utyct kdyz 13nactilety na YT ukazuji veci za tisice?? U znamych to je deno denne mami ja chci to a to protoze jsem to videla u a u…a taky nerikej, ze tvoje dite bys nechala sikanovat ve skole, protoze nema v 7 letech chytry telefon, a budes se divat jak ti breci. Taky bys ho koupila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4505
13.10.19 22:26
@Peggy54 píše:
@Bábrdl v dospelosti to bude jeji boj, jen rikam ze bych ji ho koupila kdyby me to nemelo financne oslabit, vratila by tech 6tis, neflakala se, ucila se nekde si to odpracovala byt by mi mela doma uklizet, hold by nejela na lyzak…aneb kdo je bez vinny at hodi kamenem, ja se nikoho zastavat, omlouvat nechci, jen proste neverim, ze sis nikdy byt 10kc na zmrzlinu nekde neulil…jo 6000 je moc, ale da se tomu utyct kdyz 13nactilety na YT ukazuji veci za tisice?? U znamych to je deno denne mami ja chci to a to protoze jsem to videla u a u…a taky nerikej, ze tvoje dite bys nechala sikanovat ve skole, protoze nema v 7 letech chytry telefon, a budes se divat jak ti breci. Taky bys ho koupila

Kecy… Dcera má 7 chytrý telefon nemá, ani nikdo ze spolužáků a nikdo nikoho nesikanuje. Hlavně je lepší naučit dítě se bránit, než mu všechno koupit. Taky někoho můžou šikanovat, že má velkou nohu
Tak děcku useknes palec? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2414
13.10.19 22:39

@cverunka tak to mas stesti, taky zalezi na jakem meste ses, bracha ma 6 je ve skolce, a kazdej tam mluvi jen o mobilu a youtube, jeho to nezajima ale kdyz zacne mluvit o tom jak s tatou o vikendu delal na zahrade tak na nej koukaj jak na exota :zed: nastesti si z toho nic nedela a hraje si porad sam… ale az na zs prijdou vsichni s mobilama tak se obavam ze bude mit peklo, mama to chce usrzet co nejdyl ale rekla, ze jestli jednou somu prijde s brekem, ze nema chytrej telefon, ze mu da svuj starej iphone…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.10.19 01:01

Pritom mit Iphone je jen otazka Ne/vkusu a je to pouhy marketing! Nechapu co na tom ty deti v dnesni dobe maji! Ja dostala nejnovejsi sluzebni Iphone na jednani a vydrzela jsem ho mit pul roku, vcetne tabletu a pc! Vice nez polovina zamestnancu si vydupali jine telefony vcetne me.Ne nechapu tento trend. A boty Fily 😄 😄 😄.No za nas to byla znacka Adidas, Nike, ted je to Fila 🙈.V tomto se svet prilis nemeni.

• Citovat
  • Upravit
24524
14.10.19 05:48

@Peggy54 já teda taky nikdy peníze neukradla, ani těch deset korun. Asi jsme teda byly fakt skvěle vychované. A to nás naši drželi zkrátka, pač měly hodně malé platy.
@Peggy54 ségra má deset, má telefon od druhé třídy, hodně levný dotykový a žije. Jo otravuje s novým, ale nepotřebuje ho a šikana fakt neprobíhá. Možná je to tím, že ona si na tom telefonu moc nehraje a na YouTube nekouká, pač se jí rodiče věnují :think: raději je venku než sedí u televize a počítače. Ale je to o rodičích. Někdo dá dítěti lásku a věnuje se mu, vychovává. A někdo mu strčí mobil, počítač, televizi, aby měl klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42859
14.10.19 08:37

Dcery spolužák nemá chytrý telefon ještě teď (kvarta), nechce ho a nikdo ho nešikanuje. Dcera má telefon za 3500, většina spolužáků taky „Jablko“ nemá. Oblečení nakupuje v sekáčích, HM, New Yorkeru. Nejdražší boty na chození má za 1700, pak teda ještě za 2500 perka na koně a ve stejné ceně sálovky na florbal (hraje závodně). Nikdo se jí nesměje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6445
14.10.19 08:44

@Peggy54 dvacka na zmrzku a 6 tisic na lyzak je ponekud rozdil ne? Navic tomu diteti musi byt jasne, ze to praskne, neni ji 5, takze spoleha na to, ze to ve finale projde? To vidim jako problem. A ze by se deti ve skolce sikanovaly kvuli mobilum? To mi prijde prehnane. Ja vim, ze se svet meni rychle, ale az tak? Starsi syn dostal mobil az v 12ti, mladsi uz ve 4. tride, kdyz jel se skolou na tyden do Londyna a mobil musel mit s sebou. Na ZS maji zakaz mobilu v celem arealu a je klid.

A ze na YT vidi drahe veci? No jasne, ze vidi, ale my taky nemame doma vsechno, co kde vidime, to se da prece s detma rozumne probrat. Ja detem dopravam dost, ale doslo mi, ze to neni dobre pro ne same. Nevim co budou studovat, jak a kde se uplatni a kolik budou vydelavat. Pokud je ted naucim, ze neni problem okamzity vydaj za zbytnou vec v castce vyssi, nez bude mozna za par let jejich mesicni prijem, je to medvedi sluzba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
14.10.19 11:35
@Peggy54 píše:
@cverunka tak to mas stesti, taky zalezi na jakem meste ses, bracha ma 6 je ve skolce, a kazdej tam mluvi jen o mobilu a youtube, jeho to nezajima ale kdyz zacne mluvit o tom jak s tatou o vikendu delal na zahrade tak na nej koukaj jak na exota :zed: nastesti si z toho nic nedela a hraje si porad sam… ale az na zs prijdou vsichni s mobilama tak se obavam ze bude mit peklo, mama to chce usrzet co nejdyl ale rekla, ze jestli jednou somu prijde s brekem, ze nema chytrej telefon, ze mu da svuj starej iphone…
@Peggy54 píše:

Chápu, že to tak vidíš, ale já to tak nevidím.

Prostě nejsem z rodiny, kde by se krádež šesti tisíc brala jakože „napohodu, když to vrátíš“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
14.10.19 20:53

Stejně je to trol :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
15.10.19 06:47

Mas doma spratka, místo drahýho telefonu bych ji namlatila. Už jen za ty peníze za lyzak. To je výchova.. :zed: :pocitac:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML