Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@malákráličice píše: Více
To by byl od prodávající vstřícný krok, ale jen za předpokladu, že jí pán vrátí to, co skutečně prodala ve stavu v jakém to prodala. Pán jí může poslat svůj starý zničený a tvrdit, že je to ten, co mu tady naše zakladatelka prodala, nebo jí může poslat ten její, který ale během těch pár dnů stihl zničit. Pána je mi svým způsobem teoreticky líto, ale jestli to zakladatelka odesílala v pořádku a on tvrdí, že v tom jsou vyteklé baterie, nevěřila bych mu a podle toho s ním jednala.
@dedrichov píše: Více
No, nechtěl obtěžovat, to je pak ale jeho blbost.
Mé dítě si vybralo dost drahé tričko na Vinted, že ho donese Ježíšek, stav uveden velmi dobrý. Tak jsem objednala, dorazilo, koukám na to, vypadá v pohodě, zabalila jsem. Pod stromkem dítě rozbalilo, radost, vyzkoušelo a v podpaždí dva nevzhledné vytahané hrboly. Obrátím naruby a zjistím, že bylo velmi prasácky zúženo, prostě jenom ustřiženo a bez začištění halabala prošito, stav velmi dobrý teda ani omylem. A co já jako s tím, při převzetí jsem odkývala, že je to OK, takže si nemůžu po týdnu vyskakovat, že má značnou vadu, která mohla být ověřitelná hned při převzetí. Prostě dorazí, zkouknu, vyzkouším, zda má nějaké zjevné vady (totéž jako funkčnost u přístroje, co si pán objednal). Já napsala prodejkyni nepěkné hodnocení, sedla k overlocku a opravila jsem to k nepoznání, ale opravdu by mě nenapadlo se vymlouvat po týdnu na svátky. Nákup zboží z druhé ruky je vždycky risk a obě strany by měly dodržovat pravidla. Prodávající před odesláním vyzkoušet, zda je to funkční, kupující hned po převzetí totéž (pokud to není na Vinted, tam jsou, tuším, nějaké tři dny).
Ony se ty podvody dějí na obě strany. Jednak samozřejmě nepoctiví prodávající prodají věc, u které záměrně zamlčí závadu. A naopak i vyčůraní kupující, kteří když jim to dorazí, zjistí, že to vlastně nepotřebují, sehnali to jinde, nelíbí se jim to… tak si nějakou vadu vymyslí, popřípadě ji dokonce vyrobí, a pak si žádají peníze zpět. Proto píšu, že pokud si je zakladatelka jistá, že od ní zboží odešlo funkční a bez chyby, nevidím důvod, proč by měla po pěti dnech řešit problém. Pán to měl zkontrolovat hned při převzetí a vadu ihned zdokumentovat. Ani to by nezabránilo podvodu typu „mám doma stejný kousek, jen s vyteklýma bateriema“, ale měl by aspoň nějaké argumenty pro žádost návratu peněz.
@zrcadlo inzerovala jsem model podle tlakoměru. Což není nějaký starý krap…
@Anonymní píše: Více
Počkej, jak nemám signál na MMS. Co to je za blbost. Btw on dneska ještě někdo posílá fotky přes MMS?
Proč ti to nepošle na mail, WA…Hele, tohle od tebe nepůsobí zrovna moc důvěryhodně. A co on? Nabízel se, že to pošle foto?
@MiaBea poslal mi MMS. A prostě mě to doma zlobí, někdy i v práci… nevím čím to. Telefon mám jiný, SIM vyměněna a stejně. MMS mi nepřijde furt se točí jen kolečko a nebo mi přijde za x dní. s kolegou v práci se mi to děje porad ![]()
Moje MMS mu došla.
@Anonymní píše: Více
A proč ti to nepošle pres whats up? vždyt mms jsou polacené nechápu
@ludmilaadamkova nevím
jenomže do té dní nic nepřišlo a to jsem včera litala po vsi a dnes jsem v práci, ve městě
Taky máme blbý signál, když nechytnu 4G (v přízemí leda při mávání telefonem u okna), tak mi MMS taky nedojde, když nejsem připojená na naši domácí Wi-Fi, ale jen na mobilních datech. WhatsApp zpráva dojde, ale spolehlivě jen pokud je to text, fotografie se jen tak nestáhne, stejně tak namluvené zprávy jsou pro mě utrpení. A mám známé, co prostě WhatsApp nemají a používat nechtějí a někdy napíšou tak dlouhou SMS, že se to automaticky přepne do MMS a pak si taky musí počkat, než dojdu domů ze zahrady a přečtu si to. Je to vopruz, ale je to tak.
@Anonymní píše: VíceŘekni, ať to pošle na mail, že ti jednak MMS pořádně nechodí a za druhé si to z telefonu jen tak nezvětšíš nebo nevytiskneš, aby ses na to pořádně podívala.
@ludmilaadamkova píše: Více
Lidi jako můj taťka nebo někteří známí WhatsApp nemají a odmítají používat.
Mám dokonce jednoho kamaráda v mém věku (kolem 35), který má dojem, že ho budou přes WhatsApp špehovat a nepoužívá ho (ale používá Messenger, Viber apod.)
@TRG píše: Více
Máš pravdu taky znám jednoho takobévo člověka ale ten ani nepoužívá PC, nema internetové bankovnictví. Tady pokud používá PC je možnost to poslat třeba mailem MMS by mě fakt nenapadlo.