Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Krom toho co tu psaly holky, dělám ještě jednu verzi. Nakrájené kuřecí maso orestuji a vyndám. Pak orestuji cibuli a nakrájenou papriku (většinou dělám červenou, ale lze i z jiných barev). Pak přidám orestované maso, vodu či vývar a uvařím. Vyndám maso, zbytek rozmixuji a dám maso zpět.
Rano si dam delat vyvar z torza kurete a kridel po hodine pridam stehna, osmahnu cibuli, pridam jisku, pridam uzenou, sladkou papriku, zaliji vyvarem, po cca pul hodine pres cednik prelilu, pridam mleko, maso, necham 20 min bublat, osolim, opeorim, podle chuti liji jeste smetanu, manzelovi jeste na panvicce delam zvlast prsa
@Ijen píše:
Kure posolim, obvykle stehna nebo kridla, na masle orestuju cibuli, zaprasim paprikou, do vznikle smesi dam maso, orestuju, zaliju vodou a dusim. Po cca hodine maso vyndam, stavu precedim a propasiruju a pridam kelimek zakysane smetany s rozmichanou lzici mouky. Maso oberu.
Pro debila… Kolik vody tam cca máš, když přidávas kelímek smetany? Litr? A nemáš takhle jednoduchou i koprovku? ![]()
Zrovna včera jsem vařila poprvé podle tohohle receptu
omáčka je výborná
jen jsme snědli maso a zbyla omáčka, takže dnes jen upeču kuře na přírodno a dáme si to znovu 😄
https://recepty.cuketka.cz/…-na-paprice/
@Ijen píše:
Kure posolim, obvykle stehna nebo kridla, na masle orestuju cibuli, zaprasim paprikou, do vznikle smesi dam maso, orestuju, zaliju vodou a dusim. Po cca hodine maso vyndam, stavu precedim a propasiruju a pridam kelimek zakysane smetany s rozmichanou lzici mouky. Maso oberu.
Přesně takto i já
Překvapuje mě, že vás tady hodně restuje maso i s mletou paprikou, to vám nezhořkne? ![]()
@Bubla Bůčková ty tak to přesně nevím, ale tolik aby maso bylo sotva ponořené.
Koprovku u nás nikdo moc nejí, děti kopr nesnáší a manžel má rád akorát kulajdu nebo kopr do okurkového salátu. Ale dělávala jsem ji tak, že si na másle udělám jíšku, zaliju studeným vývarem, povařím a pak přidám nasekaný kopr a deci mléka, zase provařím a pak kelímek 30kové smetany a pár lžic zakysané. Nakonec osolit, cukr a trochu octa.
@Tarinka píše:
Překvapuje mě, že vás tady hodně restuje maso i s mletou paprikou, to vám nezhořkne?
Ne. Papriku na ten cibulový základ sypu, kdyz sundám hrnec z plotny, vymíchám, vrátím na plotnu a rychle dám maso a ve směsi ho obalím. Jde to ráz na ráz, a fakt nezhorkne. Dělám ji často, protože náš mladší ji má na svém omezeném seznamu jídel, které fakt jí.
@Bubla Bůčková nebo tys myslela kolik je to po přecezení než tam dam tu smetanu. To fakt přesně nevím, litr to nebude spíš půl až 600ml. Něco tam pak ještě vracím po obrání masa a z propasírované cibule.
@Ijen píše:
@Bubla Bůčková nebo tys myslela kolik je to po přecezení než tam dam tu smetanu. To fakt přesně nevím, litr to nebude spíš půl až 600ml. Něco tam pak ještě vracím po obrání masa a z propasírované cibule.
Jo jo, mně to přišlo jako málo omáčky, jen to podlit vodou, takže klidně ten půllitr i 700,něco se vyvaří… Díky, koprovka moc složitá na mě
já už obě omáčky vařila v těhotenství, ale oboje práce na celé odpoledne a ta koprovka byla spíš hnusná ![]()
@Bubla Bůčková píše:
Jo jo, mně to přišlo jako málo omáčky, jen to podlit vodou, takže klidně ten půllitr i 700,něco se vyvaří… Díky, koprovka moc složitá na mějá už obě omáčky vařila v těhotenství, ale oboje práce na celé odpoledne a ta koprovka byla spíš hnusná
Mě koprovka začala chutnat až v dospělosti a dělaná doma. V podstatě udělám řídký bešamel (mouka s vývarem), do toho trochu smetany. Pak povařím a když to vypnu, tak přidám kopr. Děti to třeba také nejí, vadí jim tam ten kopr.