Kuře na paprice postup

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24162
30.10.19 10:13

Krom toho co tu psaly holky, dělám ještě jednu verzi. Nakrájené kuřecí maso orestuji a vyndám. Pak orestuji cibuli a nakrájenou papriku (většinou dělám červenou, ale lze i z jiných barev). Pak přidám orestované maso, vodu či vývar a uvařím. Vyndám maso, zbytek rozmixuji a dám maso zpět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2414
30.10.19 10:53

Rano si dam delat vyvar z torza kurete a kridel po hodine pridam stehna, osmahnu cibuli, pridam jisku, pridam uzenou, sladkou papriku, zaliji vyvarem, po cca pul hodine pres cednik prelilu, pridam mleko, maso, necham 20 min bublat, osolim, opeorim, podle chuti liji jeste smetanu, manzelovi jeste na panvicce delam zvlast prsa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
30.10.19 11:39
@Ijen píše:
Kure posolim, obvykle stehna nebo kridla, na masle orestuju cibuli, zaprasim paprikou, do vznikle smesi dam maso, orestuju, zaliju vodou a dusim. Po cca hodine maso vyndam, stavu precedim a propasiruju a pridam kelimek zakysane smetany s rozmichanou lzici mouky. Maso oberu.

Pro debila… Kolik vody tam cca máš, když přidávas kelímek smetany? Litr? A nemáš takhle jednoduchou i koprovku? :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2402
30.10.19 11:42

Zrovna včera jsem vařila poprvé podle tohohle receptu :) omáčka je výborná :palec: jen jsme snědli maso a zbyla omáčka, takže dnes jen upeču kuře na přírodno a dáme si to znovu 😄
 https://recepty.cuketka.cz/…-na-paprice/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
30.10.19 12:28
@Ijen píše:
Kure posolim, obvykle stehna nebo kridla, na masle orestuju cibuli, zaprasim paprikou, do vznikle smesi dam maso, orestuju, zaliju vodou a dusim. Po cca hodine maso vyndam, stavu precedim a propasiruju a pridam kelimek zakysane smetany s rozmichanou lzici mouky. Maso oberu.

Přesně takto i já

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10680
30.10.19 12:34

Překvapuje mě, že vás tady hodně restuje maso i s mletou paprikou, to vám nezhořkne? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6445
31.10.19 09:29

@Bubla Bůčková ty tak to přesně nevím, ale tolik aby maso bylo sotva ponořené.

Koprovku u nás nikdo moc nejí, děti kopr nesnáší a manžel má rád akorát kulajdu nebo kopr do okurkového salátu. Ale dělávala jsem ji tak, že si na másle udělám jíšku, zaliju studeným vývarem, povařím a pak přidám nasekaný kopr a deci mléka, zase provařím a pak kelímek 30kové smetany a pár lžic zakysané. Nakonec osolit, cukr a trochu octa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6445
31.10.19 09:33
@Tarinka píše:
Překvapuje mě, že vás tady hodně restuje maso i s mletou paprikou, to vám nezhořkne? :think:

Ne. Papriku na ten cibulový základ sypu, kdyz sundám hrnec z plotny, vymíchám, vrátím na plotnu a rychle dám maso a ve směsi ho obalím. Jde to ráz na ráz, a fakt nezhorkne. Dělám ji často, protože náš mladší ji má na svém omezeném seznamu jídel, které fakt jí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6445
31.10.19 09:40

@Bubla Bůčková nebo tys myslela kolik je to po přecezení než tam dam tu smetanu. To fakt přesně nevím, litr to nebude spíš půl až 600ml. Něco tam pak ještě vracím po obrání masa a z propasírované cibule.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
31.10.19 11:13
@Ijen píše:
@Bubla Bůčková nebo tys myslela kolik je to po přecezení než tam dam tu smetanu. To fakt přesně nevím, litr to nebude spíš půl až 600ml. Něco tam pak ještě vracím po obrání masa a z propasírované cibule.

Jo jo, mně to přišlo jako málo omáčky, jen to podlit vodou, takže klidně ten půllitr i 700,něco se vyvaří… Díky, koprovka moc složitá na mě :lol: já už obě omáčky vařila v těhotenství, ale oboje práce na celé odpoledne a ta koprovka byla spíš hnusná :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24162
31.10.19 12:59
@Bubla Bůčková píše:
Jo jo, mně to přišlo jako málo omáčky, jen to podlit vodou, takže klidně ten půllitr i 700,něco se vyvaří… Díky, koprovka moc složitá na mě :lol: já už obě omáčky vařila v těhotenství, ale oboje práce na celé odpoledne a ta koprovka byla spíš hnusná :mrgreen:

Mě koprovka začala chutnat až v dospělosti a dělaná doma. V podstatě udělám řídký bešamel (mouka s vývarem), do toho trochu smetany. Pak povařím a když to vypnu, tak přidám kopr. Děti to třeba také nejí, vadí jim tam ten kopr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí