Kupujete někdo potraviny z Allegra?

8.11.24 00:00

Kupujete někdo potraviny z Allegra?

Zdravím všechny, obracím se na vás s dotazem ohledně nákupu potravin z Polska. V poslední době stále častěji slyším o lidech, kteří nakupují potraviny přímo z polských e-shopů, včetně Allegra.

Ráda bych se zeptala:

Kupujete potraviny z Polska? Pokud ano, jaké konkrétní produkty nejčastěji?
Všimla jsem si, že na Allegru nabízejí i mražené potraviny - má někdo zkušenost s jejich doručením? Jak funguje jejich přeprava?
Využíváte i jiné polské e-shopy kromě Allegra? Pokud ano, které můžete doporučit?

Prosím, nezabíhejme do diskuse o kvalitě polských potravin - zajímají mě čistě vaše konkrétní zkušenosti s nákupem a doručením.

Děkuji předem za sdílení vašich zkušeností!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9143
8.11.24 06:23

Kupuji tam pravidelně velké 2 kg balení mozzarela Galbani, gouda hobliny, Chedar atd. Doma dám do mrazáku. Jak peču pizzu, tak odeberu.
Přeprava funguje klasicky. Dojde balík. Už většinou volím ten úložný box, tam můžeme kdykoli. Přijde mi to rychlejší. Pokud není moc velký balík a nevlezl by tam. To pak volím Zásilkovnu nebo Balíkovnu. Ale mám možnost si pro balík zajít hned, jak dorazí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Asta135
8.11.24 07:32
@Kelsey1 píše: Více

Chlazené je teď asi v pohodě, ale nechat sýr v červenci v boxu pár hodin, tak je asi po něm, ne? Já zatím z Allegra brala jen trvanlivé věci a sladkosti, mám strach právě ze zkázy při přepravě.

• Citovat
  • Upravit
9143
8.11.24 08:45
@Asta135 píše: Více

Zatím jsem měla možnost vyrazit hned, když pípla SMS, že je k vyzvednutí. Nebo chlapa jsem tam posílala, ať jede. Takže žádné několik hodin v boxu. Ale je fakt, že poslední zásobu jsem objednávala někdy v únoru. Už nemáme. Tak zas bych mohla koupit zásobu do mrazáku.
Každopádně zatím problém nebyl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Asta135
8.11.24 08:51

Jasně ;) ono ale asi ani ty depa, cesty v autě ve 35° nebudou sýrům apod dělat dobře. Jedině objednávat takhle v zimě 😁 asi taky sýry zkusím, díky za tip ;)

• Citovat
  • Upravit
56246
8.11.24 08:52

Od koho tam kupuješ cheddar?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56246
8.11.24 08:53

Já tam kupuju ořechy, erythritol, ořechová másla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9143
8.11.24 09:08

Když mají. Tak tenhle.
https://allegro.cz/…-16818652146?…

Raději nepátrám. Když objednám, tak beru víc kilo do mrazáku a pak odebírám potřebnou porci, tak nějakou dobu zásoba vydrží. V létě jsem zatím neobjednávala. Používám na pizzu a lasagne, podobná jídla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
8.11.24 09:56

My si jezdíme do Polska. Většinou pro uzeniny, krevety, těstoviny, dětské pleny, cigarety a další různé věci co jsou v přepočtu výhodnější a levnější. Co se týče Allegra, měla jsem chvilkový záchvat něco koupit ale když po mě chtěli 500 za dopravu portál jsem zamítla. Doprava by vyšla dráž než celý produkt. To mě odradilo od dalších nákupu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Asta135
8.11.24 10:17
@Atisia píše: Více

No jo, ale Polsko nemá každý za rohem. Taky bych jezdila, ale jsme z Plzeňska a to se do Polska absolutně nevyplatí…

• Citovat
  • Upravit
323
8.11.24 10:23

Já teda nenakupuju na allegru ale jezdíme do Polska. Kdyby doprava nebyla tak drahá tak nakupuji i na Allegru, jsem s polskými potravinami spokojená. Některé věci mají podle mě lepší než my.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
8.11.24 13:47

Já tam kupuju aromatizované kávy, sypané čaje, oříškovou „nutellu“ bez palmového oleje, koření, loni jsem kupovala loupané vlašské ořechy, byly výborné za super cenu. Jídla se tam nebojím. @Kelsey1 děkuji za odkaz na sýr, taky vyzkouším :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
8.11.24 16:38

Příbuzný jezdí z jižních Čech :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.11.24 16:48

@Atisia allegro má možnost dopravy zdarma, zkus to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Asta135
8.11.24 19:13
@Atisia píše: Více

Nevim, jak mega velkej nakup bych musela udelat, aby se mi to i s benzinem a pripadnou amortizaci auta vyplatilo 😁

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák