Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Kazimíra Olejovka tak pokud mas kolem sebe porad takovy situace, tak nevim, jak se toho zbavit. Asi bych volila nejakou terapii se psy.
Ja se bojim psu cely zivot. I stenatek. Radeji jsem obesla blok navic, nez abych se potkala se psem. Casem mi pomohlo zit v prostredi, kde moc psu nebylo. Potom par dovolenych v Rumunsku, kde zase naopak jsou psi na kazdem kroku, ale tak nejak jini. Jakoby meli z cloveka jiny respekt. A v neposledni rade setkavani s majiteli psu, kteri nemaji potrebu presvedcovat o neskodnosti sveho milacka a majo ho vycepovaneho a klidneho. I kdyz uz v pritomnosti psa nepanikarim, v lasce je nemam. A na volno v lese je opravdu potkavat nechci.
Preji hodne stesti a kdyz se nepodari strach prekonat, at se setkavas jen s lidmi, kteri budou mit pochopeni. Kolikrat jsou s tim „on nic nedela“ a „nas pes vas toho strach zbavi“ a „on si chce jen hrat“ otravnejsi, jak ti psi.
@Russet píše:
Kluk zakřiči strachem, máchne rukou, pes se lekne a chňapne. Nebo ho bude olizovat na obličeji. Ne všem je psí tlama cizího psa u obličeje milá.
no jo nesmi ricet..ja psa k detem nepoustim kvuli nemu
@Markéta80 já jsem hlavně naučená, že nikomu neříkám, že náš pes nekouše, vzali jsme si jí od au pair, která se vracela domů do JAR a nemohla si jí vzít s sebou, neznala žádné povely, dělala si co chce a hlavně byla zvyklá na angličtinu, vždy když k nám někdo přijde a ptá se, zda může kousnout, odpovím že jasně, každej pes může kousnout
a od té doby, co jí vzala pod krkem doga, tak štěká na velké psy nebo na lidi, co jsou těmi psy cítit, soused má vlčáka a jeho chytla za botu, když šel kolem a ona mi proběhla brankou
Drtivá většina psů, kteří proti tobě běží, opravdu nechtějí útočit. Nejspíš je vůbec nezajímáš.
Na místě je podle mě porada s psychologem, který se na podobné věci specializuje.
@Lucie_Sx toto je rada jak stehno pro nekoho, kdo se psu boji. My bojacni, kdyz vidime psa na volno bezet k nam, tak mame jednu ruku na nozi a druhou na pepraku a jsme si zcela jisti, ze ten pes nechce nic jineho, nez nas sezrat.
![]()
Strach ze psů je totožný jako jiné fobie - z létání, pavouků atd.
Lidé co se bojí létání taky nikdy s letadlem nespadli a přesto se bojí. Stejné je to s psy, jen s tím rozdílem, že právě pro tuto fobii nemá většina lidí takové pochopení -vždyť proč se bát takových hodných tvorů, že? ![]()
Syn tuto fobii má a není to ten případ, kdy ho pes napadl - prostě se bojí
Pokud je majitel psa rozumný(bohužel jich je méně než těch druhých),tak při synovo reakci psa zavolají k sobě a nekomentují to.Ti druzí mají potřebu mu vysvětlovat, že je právě ten jejich pes hodný a že není důvod se ho bát… ![]()
Podle psycholožky se nemáme psům vyhýbat a doufat, že se to časem zlepší, ale určitě to nikdy nevymizí. Už je starší a chápe, že psi jsou všude kolem nás a už nereaguje tak přehnaně jako když byl menší. Pravdou ale je, že jeho strach je na něm vidět i dnes, ale snaží se ho skrývat
@ngauruhoe píše:
@Lucie_Sx toto je rada jak stehno pro nekoho, kdo se psu boji. My bojacni, kdyz vidime psa na volno bezet k nam, tak mame jednu ruku na nozi a druhou na pepraku a jsme si zcela jisti, ze ten pes nechce nic jineho, nez nas sezrat.![]()
Já to jen konstatuju… Pak můžu poradit jenom to, jít k nějakému zkušenému pejskaři a nechat si vysvětlit, jak se pes chová, jaké signály používá, aby dokázal rozpoznat, kdy je to v klidu a kdy už ne. Když můžu jít na kurz vaření, proč ne na kurz chování psů. Určitě by to pomohlo, a panikařícím matkám taky.
@Kazimíra Olejovka naše si o víkendu hrála s boxerem, on chudák jen koukal jak ona kolem něj poskakuje
Mladší fena není úplně známá rasa takže hodně lidí jéé ty jsi krásná a ten pohled a hned k ní. To byla ještě o dost menší a venčila jsem po 23h a ze tmy se vyřítil chlap, celkem velký a najednou šel na bobek a hned že má doma dvě fenky stejné rasy jen krátkosrsté, ten z ní byl mimo že to musí říct manželce
, cca za měsíc bude štěně takže už živě vidim ty vycházky
O víkendu jsem jí trimovala a lidi nějak víc koukají
a štěnata celkově přitahují pozornost
. V okolí chlap chodí s fakt velkým psem na volno a když byla štěně tak nás potkal a asi si myslel že to bude sranda a řekl to by byla svačinka, tak jsem mu řekla no to by byla drahá a když jsem mu řekla cenu tak hned psa na vodítko a raději přešel na druhý chodník
ze sousedního baráku 2 holky už ví kdy chodim venčit a čekají a už na ní volají
a naše by se pro pohlazení urvala z vodítka ![]()
Je fakt že na pavouka bych nešáhla ![]()