Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@jarunka86 a jaké to bylo poprvé to píchnutí? s náma je to složité..už jsem mohla dávno píchat…jenže manžel jede na lyže takže ve čtvrtek mám poslední norethisteron cca v pondělí bych to měla dostat a snad od úterka začnu píchat…snad to vše klapne tak jak to mám naplánované..
a už víš jak ti to budou odebírat ty vajíčka? v celkové narkóze?
@adny Poprve to bylo zvlastni, musela jsem se odhodlat to tam pichnout
ale nic to neni, jen to malinko stipne. Rekla bych, ze odber krve je mnohem vice bolestivej
Pro me bylo horsi potom pichat 2×denne, uz jsem mela citlivou kuzi na tom brisku, ale taky se to da zvladnout. Dneska pichnu posledni a je to
na OPU jdu ve ctvrtek a je to v celkovce, asi na cca 15-20 minut. Hrozi mi hyperstimulacnim syndromem, tak se bojim
nechci mimicky do mrazaku
To ti uz utece, utery je za tyden..pak to leti rychle ![]()
@jarunka86 no já u toho budu potřebovat poprvé asistenci manžela
jsem srab na jehly..a co to přesně znamená ten hyperstimulační syndrom? a dá se tomu něčím předejít? neboj určo tam nějaké bude které ti zavedou hned ![]()
@adny Ja jsem na zacatku pichala perem, to je jako inzulinovy pero a to vazne nic neni, to zvladne snad i male dite
neboj se toho
ta jehlicka je malinka a ostra, zajede tam jak po masle, opravdu
ale uvidis no
ja jdu dnes srabacky za svagrem, aby mi pichnul pregnyl, ten se picha do zadku
a je tam velka jehla, tak to uz sama nedam
Ten syndrom je, kdyz mas hodne folikulu, tak se potom po odberu uvolnuje tekutina do bricha a tlaci to na vajecniky a na plice, takze se spatne dycha, mas nafoukly bricho a hrozi tromboza, takze pichas neco na redeni krve. Vajecniky se pak zvetsi a pry to dost boli, nevim
zhorsuje to HCG, tak proto mi hrozili, ze mi mimisky zamrazi, kdybych totiz otehotnela, tak se to jeste zhorsi a prodlouzi. Normalne je to pry na par dnu, ale pri tehotestvi muze trvat az dva mesice
predejit se tomu asi neda, ma se jen hodne pit a jist bilkoviny. Jinak ty horsi pripady se pak resi kapackama a nejakyma injekcema.
@jarunka86 pregnyl dozadku???Píchala jsem ho snad 20× a nikdy do zadku ale do břicha!!!
@MisTer No,tak me rikala sestra, ze ho mam pichnout bud do zadku, nebo do stehna ![]()
@jarunka86 radši bych teda píchla do břicha i se to k vaječníkům dostane rozhodně dřív než ze zadku a nebolí to tolik zadek zatneš a máš jelito!
@MisTer No ja nevim, kdyby to bylo lepsi do bricha, tak by mi to snad rekli, nebo ne? Tak ted fakt nevim, kam
Ja myslim, ze nezalezi, jestli je to bliz k vajecnikum nebo ne, to snad ridi hypofiza, nebo uz jsem z toho fakt jelen? ![]()
@adny píše:
@jarunka86 a jaké to bylo poprvé to píchnutí? s náma je to složité..už jsem mohla dávno píchat…jenže manžel jede na lyže takže ve čtvrtek mám poslední norethisteron cca v pondělí bych to měla dostat a snad od úterka začnu píchat…snad to vše klapne tak jak to mám naplánované..a už víš jak ti to budou odebírat ty vajíčka? v celkové narkóze?
Já měla poslední norethisteron v pátek a ms pořád nikde
Dneska si už dám skleničku červeného a doufám, že zítra dorazí ![]()
@MisTer @jarunka86 pregnyl by se měl správě píchat do svalu do zadku. Když mi ho píchala sestra, tak vždycky do zadku (ať už na gyndě nebo v CARu), ale když jsem si ho píchala doma, tak do břicha ![]()
@kaczule1 Mne ho pichne zdravotni sestricka
nebo vlastne bratr
tak snad to bude ok. Drzim palce na tu mrchu cervenou! ![]()
@kaczule1 jakto? kde je potvora??ale ty už jsi určitě brala norethisteron ne? je fakt že některé holky psaly že to dostaly až po 9 dnech…
@jarunka86 já měla pregnyl taky vždy do zadku..ale to mi píchala sestřička…určitě ti to řekli dobře..takže to neřeš a udělej to tak jak říkali..
zbytečně se nestresuj.. ![]()
@jarunka86 Zvláštní jak každý říká něco jiného, tak ještě že jsou dvě možnosti správné! Zítra na opu přeju pěknou úrodu a ničeho se neboj!