Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@1Evuli díky za info…akorát teda teď vůbec nevím
člověk počítá s tím, že chce pro něj doktor to nejlepší a přitom to tak vůbec není
docela smutné… ![]()
@adny píše:
@1Evuli díky za info…akorát teda teď vůbec nevímčlověk počítá s tím, že chce pro něj doktor to nejlepší a přitom to tak vůbec není
docela smutné…
je to tak, ale zase na druhou stranu raději mít vyšetření hotové a vědět, zda problém je či nikoliv, než aby se nedařilo mimčo a tys nevěděla proč
, takže pokud máš možnost toto vyšetření podstoupit, buď ráda, že ti to lékař vůbec nabídl a že tě tam pošle
a pokud máš možnost, tak si nechej udělat i genetické vyšetření. Tam bývá taky mnohokrát problém proč se nedaří
, přeji pevné nervy ať se rozhodneš jít či nejít na tato vyšetření a hlavně ať se brzo zadaří ![]()
Já jsem rozhodnutá, že si nechám poradit od lékařů, a tak trochu doufám, že půjde IUI, do IVF se mi zatím nechce… ![]()
@1Evuli my už genetiku máme..tam by mělo být vše v pořádku..i laparku..už nám chybí jen to imuno…a vy se snažíte jak dlouho? a kde je problém??
@Muf86 určo bude iui stačit..o ivf zatím ani nepřemýšlej…hlavně myslet pozitivně
to se tak lehko říká…ale vím že je to problém
…po všech vyšetřeních v Caru budeš mít jasno..
@adny je fakt, že něco máme i za sebou… každopádně jsem navnaděná na úspěch ![]()
@adny píše:
@1Evuli my už genetiku máme..tam by mělo být vše v pořádku..i laparku..už nám chybí jen to imuno…a vy se snažíte jak dlouho? a kde je problém??
my se tak nějak snažíme už 3 roky, ale naplno to řešíme od loňského léta
, kdy jsme zkoušeli 3 cykly clostilbegyt ve vysoké dávce, ovšem reakce vaječníků minimální, takže na pregnyl ani nedošlo. Jinak já mám PCOS s anovulačními cykly, problém s ms, kdy si musím každý měsíc píchat Agolutin, manžel méně a málo pohyblivých spermií. Na genetice vše ok, jen mám mutaci heterozygot MTHFR C677, jinak imunologie OK, teď ještě jdu na tu laparku a pak první cyklus rovnou IVF, u nás IUI nemá význam ![]()
@adny ja byt tebou, tak na imuno urcite jdu. Me to treba doporucil doktor, protoze si muze moje telo vytvaret protilatky proti embryu. Pokud to tak je, nechce me zbytecne hnat na ket nebo dalsiho ivf. To by bylo uplne k nicemu. Ja to beru tak, ze bud neco najdou a bude se to resit a nebo nenajdou nic a pojedeme dal.
Přesně podle plánů dnes (včera večer, takže počítám dnešek) dorazila MS
jindy by mi to bylo líto, ale teď ne, když mi mudr. žekla, že mám nízkou sliznici, věděla jsem, že je to beznadějný… a už jsem se smířila s CAR a dokonce se tam těším
hlavně jsem šťastná, že se mi zase srovnal cyklus na krásných 28 dní ![]()
@Muf86 Tak alepson cyklus funguje tak jak ma
v CAR te nabijou novou energii, uvidis
naladis se na tu spravnou notu a ono to pujde
@adny jakpak se dari? Nezkousela jsi testik po tom IUI? Jinak ja jdu na imuno uz 22.4. a docela se tesim, snad me pani doktorka taky vleje novou silu do zil ![]()
@Muf86 jj určitě tě to tam nabije..já to taky tak měla..a třeba bude stačit jen nějak poupravit hormony…a pak se zadaří ![]()
@adny uvidíme co nám řeknou, jsem zvědavá, jaký to tam bude, prostředí, lidi, co nám řeknou… těším se, že se to někam posune a zároveň se bojím… je to zvláštní pocit… ![]()