Látkování levně!

• Fotoalbum (43)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
5271
10.1.14 11:55

@Cuddy díky za odpověď, já abych si je nekoupila a nebyly na dvě věci…a další výbavu skrz to nemíním pořizovat, takhle mi to, resp. dceři, stačí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22844
10.1.14 12:01

@1Luca a ty pouzivas co za svrchnaky..rada se poucim :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5271
10.1.14 12:21

@lucynka25 Když byla dcerka malá, tak Baby Lucy ve vel. S a M, pak GroVia, ty jsou nejlepší a na celé látkovací období ( akorát teda mají vevnitř látku, hůř schnou )a teď mi ségra ještě do foroty koupila dvoje Bambino Mio.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22844
10.1.14 12:32

@1Luca diky a kolik mas ctvercovek 70×70,80×80 jestli nejaky bambus. pleny ci vkladacky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
10.1.14 13:06
@1Luca píše:
Ahoj, mám takový dotaz. Používám na dceru jen svrchňáky + 2 plíny na rovno. Líbí se mi vlňáčky, ale dcerka ještě nechodí a leze, že podsunuje jednu nohu a kalhotky se jí víc shrnují. Takže jak v těch vlňákách drží pleny? Díky.

přesně tak, vlňáky jsou vhodné na pleny, které dobře drží.. čili nejlépe na kalhotkové nebo na vícevrstvé v kalhotkovém skladu… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5271
10.1.14 13:43

@lucynka25 Mám jen asi 70 plen 70*70 cm a na ně dávám separačky, mám froté koupené někde na internetu, dají se prát s plenama. Nic jiného.

Příspěvek upraven 10.01.14 v 13:57

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5271
10.1.14 13:43

@Moni25 díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
287
10.1.14 17:18

Ahoj holky, tak jsem dva dny pročítala celou vaši diskuzi a musím říct, že paráda :-) Rodím v dubnu a už nějakou dobu jsem rozhodnutá podpořit životní prostředí a látkovat a vaše diskuze mi konečně objasnila do čeho se pouštím a co znamená co :-)
Mám „zatím“ jen 2 otázky, co mi ještě nejsou moc jasné:
a) proč skoro všechny používáte čtverce a ne vícevrstvé pleny (je to z finančních důvodů?) a nebo jsou vícevrstvé špatné? Našla jsem nějaké bambusové vícevrstvé, tak zvažuju že bych je koupila, prdýlka by v nich pak nemusela být tak velká ne?
b) Do AIO se dává např. bambusová vkládací plena - když dítě počůrá třeba za 2 hodiny, dá se vyměnit jen ta bambuska nebo musím do pračky hodit celou AIO.
Děkuji zkušeným za odpověď :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22844
10.1.14 17:21

@1Luca diky a pamatujes si jakou znacku? :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.1.14 17:25

@kachnickakac jo to mně taky zajímalo proč jsou všichni tak nadšení ze čtverců. Já jsem novorozence dávala do vícevelikostních kalhotkovek a vyhovovalo mi to mnohem více, nechtělo se mi čtverce skládat a vyprali se mi lépe. Určitě je tam ten finanční důvod, navíc čtverce rychleji schnou.
AIO plenka se pere celá - je to vše v jednom. Pak jsou SIO plenky a tam jsou nacvakávací vnitřky - takže pereš vnitřky a svrchní jen občas dle potřeby - mrkni na naši základní plenu Bamboolik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
287
10.1.14 17:33

@Daniela Bamboolik No já mám sušičku, takže sušení naštěstí nemusím řešit (tedy doufám že se můžou vícevrství bambusky házet do sušičky :-) )
Jo jo váš webík už mám v oblíbených :-D teď jsem dočetla diskuzi, takže budu asi objednávat pár různých kousků, různých značek na vyzkoušení, abych věděla co bude prckovi sedět… :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5354
10.1.14 17:59

@kachnickakac Já mám tedy taky dost čtverců, cca 40. Ale budu kombinovat s vícevrstvými a kalhotovkami. Zatím jsem teoretik, ale jestli chápu správně, tak čtverce hlavně ze začátku proto, že mimi skoro pořád kaká a spotřebuje se jich fakt hodně. Z vícevrstvých, co mám zatím doma, jsem zatím nejvíc nadšená z těchto:
http://www.unuo.cz/…y-c2_4_2.htm
Vzala jsem zatím na zkoušku jen dvě, jsou velké, takže pokryjí celé látkovací období a vypadají na super savce. Takže jestli se osvědčí tak, jak si myslím, tak poskládám výbavičku více z těchto :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22844
10.1.14 18:12

@Dreezy to vypada super, asi nad vv taky zacnu uvazovat..dole v tom odkaze pisou:

Julča radí:

Pokud hledáš variabilní plenku, která ušetří i tvou peněženku, nakup 20 těchto plen a čtvery svrchní kalhotky, výbavičku doplň pár eňo ňuňo kalhotkami na vycházky či na noc a máš poskládanou celou výbavu!
Je to mozny???Jakoze staci 20vv a par kalhotek? asi s tim, ze bude brat denne a ma susicku, ne? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
287
10.1.14 18:15

@Dreezy No jenže jak tak čtu, tak čtvercovky se dávají 2 zatímco vícevrstvé jedny.. tzn. že spotřeba by se měla nějak vyrovnat - buď vyperu 20 čtvercovek nebo 10 vícevrstvých. Ale jak tak hledám dál, tak sem se dočetla to, že u těch vícevrstvých většinou to řídké kakání proteče až na svrchní kalhotky..
To co jsi posílala vypadá luxusně - taky tomu odpovídá vyšší cena za 1 kus :-), ale pár takových mít je asi super.
Já ještě našla tyto z bambusu ale nevím jaké jsou - http://www.e-pleny.cz/…3ks-d562.htm
A za tu cenu jsou „skoro“ jako čtverce :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
287
10.1.14 18:19

@lucynka25 Já bych tomu věřila, po tom co jsem přečetla - tak když koupím kvalitní vícevrstvé (s průměrným přebalením 10× za den = aspoň 20ks na 2 dny), 4 kalhotky a k tomu ty separační tak to odpovídá tomů co píšou :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí