Látkování levně!

Napsat příspěvek
Velikost písma:
887
10.1.14 19:18

Ahoj, tak jsem dnes prolezla tesco na Zličíně v Praze a ty bambino mio kalhotky měli poslední 4 a jen velikost s a růžové.
Z unuo mám látky a nastrihala jsem si je podle toho jak popisuje ty vv pleny ve svém eshopu. Teď už to jen sešit :) a cena je tak třetinová :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
10.1.14 19:45

@kachnickakac Tak já jsem taková konzerva a staromilec, proto čtverce. Navíc to s nimi zvládne každý - moje mamka, babička, partner - všichni své děti balili do čterců, tak to umí a nemusí se vymlouvat :lol:
Mám dvě AIO pleny od T-tomi, dala jsem je asi dvakrát a pokaždé dceři prosákly na oblečení :cert: celkově mi ten systém nějak nesedí :nevim: Ale tak zatím mám malé mimino, až mi začne utíkat, tak ještě ráda přejdu k něčemu vymakanějšímu :mrgreen:

Ale začínají mě lákat pastelky od Haipa daipa :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22877
10.1.14 19:59

@kachnickakac to jako, ze dam jen tu vicevrtevni a separacku? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
287
10.1.14 20:12

@Fjodorka Děkuji za info o T-tomi, já si chtěla na zkoušku objednat (mají je za 400Kč včetně dvou bambusových vložek), ale tak radši investuji do něčeho jiného :-)

@lucynka25 Jo jo, právě že se dá jedna plena (ona je taková rozdělená na 3 částy - prostřední část je jakoby 8 vrstev pleny), na to separačky, kalhotky a je to… Proto nechápu proč všichni preferují ty čtverce. Ale jak už jsem psala, možná proto, že mimča co hodně kakají tak protečou po bokách - ty vícevrstvé obvykle jsou velikosti kolem 30×30cm, takže se skládají jen na obdelník (ale oprotí čtvercům je složíš šup šup a nejsou tak objemné…) Sestřenice od manžela mi to teď přes týden ukazovala a je to super, tak právě proto ten můj dotaz, proč se tu všichni baví o čtvercích když existuje modernější a dle mě pohodlnější varianta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
287
10.1.14 20:14

@lucynka25 Hele tady je to pěkně popsané co je co
http://latkovepleny.cz/…atkove-pleny
a tady zase jak se které skládají (u těch vícevrstvých je třeba rozdíl skládání pro kluky a holky)
http://latkovepleny.cz/skladani-plenek
Už tady nad tím sedím 3 dny a tohle mi hodně pomohlo… teď už se jen rozhodnout pro značku :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22877
10.1.14 20:21

@kachnickakac super dik, ja to pravdepodobne nakombinuju, pro manzela to bude asi jednodussi a me je to nejak jedno, stejnak to vyjde nastejno :nevim:ale dekuji to skladani se hodi :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
287
10.1.14 20:31

@lucynka25 No já dopadnu stejně - nějaké vícevrstvé, nějaké čtverce - ty totiž používáš i jinak než do kalhotek že, možná i nějakí AIO (popř. SIO)… a uvidíme co se mi bude líbit nejvíc :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22877
10.1.14 20:38

@kachnickakac asi tak, ale ja to vidim prevazne na ty ctverce :mrgreen: nemam susicku a ty vicevrstvi nez by mi uschly.. :cert: to radsi budu tocit ctverce, nez kvuli pohodli mit tunu vv :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
287
10.1.14 20:42

@lucynka25 Já mám taky sušku a budu v ní i ty vv normálně sušit.. Tak ony jsou akorát rozdílné v tom, že mají více vrstev…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5271
10.1.14 20:50
@lucynka25 píše:
@1Luca diky a pamatujes si jakou znacku? :kytka:

Kiko, ty luxusnější, kupovala jsem je v obchodě, myslím že za ks 30 Kč, ale na netu jsem je pak našla levnější. Byly nebělené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22877
10.1.14 20:51

@1Luca jo ty chci taky :mrgreen: jo a mas oboje 70ky i 80ky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5354
10.1.14 21:15

Tedy, nejsem si jistá, jestli by těch VV stačilo jen 20. Většinou se doporučuje tak 24-26, když se pere ob den. Výhoda čtverců bude hlavně ze začátku, kdy bude mít mimi často tu vaječinku, VV si myslím ocením později hlavně kvůli té savosti. A nemyslím si, že by protekly, když se dají třebas na kalhotkový sklad. Na rovno to bude samozřejmě horší. Já to prostě do začátku nakombinuju a uvidí se, co nám bude vyhovovat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5271
10.1.14 21:18

Ne, jen 70*70cm. Když jsem otěhotněla, tak jsem věděla, že chci používat látkové pleny. Tak jsem jich prostě vzala a v obchodě a v nějakém článku si zjistila, že se na ně používají svrchňáky a víc se nepídila. Je to levné, účelné a fungující.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22877
10.1.14 21:20

@1Luca a vejde se ti do toho jeste mala? nekdo tu psal, ze jsou pak male pro vetsi dite? Balis jaky ten sklad?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5271
10.1.14 21:30

Od narození až doposud (13m) dávám normálně jen dvě pleny narovno. Sestra má 16 m kluka a dělá to úplně stejně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí