Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Ahoj, tak jsem dnes prolezla tesco na Zličíně v Praze a ty bambino mio kalhotky měli poslední 4 a jen velikost s a růžové.
Z unuo mám látky a nastrihala jsem si je podle toho jak popisuje ty vv pleny ve svém eshopu. Teď už to jen sešit
a cena je tak třetinová ![]()
@kachnickakac Tak já jsem taková konzerva a staromilec, proto čtverce. Navíc to s nimi zvládne každý - moje mamka, babička, partner - všichni své děti balili do čterců, tak to umí a nemusí se vymlouvat ![]()
Mám dvě AIO pleny od T-tomi, dala jsem je asi dvakrát a pokaždé dceři prosákly na oblečení
celkově mi ten systém nějak nesedí
Ale tak zatím mám malé mimino, až mi začne utíkat, tak ještě ráda přejdu k něčemu vymakanějšímu ![]()
Ale začínají mě lákat pastelky od Haipa daipa ![]()
@kachnickakac to jako, ze dam jen tu vicevrtevni a separacku? ![]()
@Fjodorka Děkuji za info o T-tomi, já si chtěla na zkoušku objednat (mají je za 400Kč včetně dvou bambusových vložek), ale tak radši investuji do něčeho jiného ![]()
@lucynka25 Jo jo, právě že se dá jedna plena (ona je taková rozdělená na 3 částy - prostřední část je jakoby 8 vrstev pleny), na to separačky, kalhotky a je to… Proto nechápu proč všichni preferují ty čtverce. Ale jak už jsem psala, možná proto, že mimča co hodně kakají tak protečou po bokách - ty vícevrstvé obvykle jsou velikosti kolem 30×30cm, takže se skládají jen na obdelník (ale oprotí čtvercům je složíš šup šup a nejsou tak objemné…) Sestřenice od manžela mi to teď přes týden ukazovala a je to super, tak právě proto ten můj dotaz, proč se tu všichni baví o čtvercích když existuje modernější a dle mě pohodlnější varianta.
@lucynka25 Hele tady je to pěkně popsané co je co
http://latkovepleny.cz/…atkove-pleny
a tady zase jak se které skládají (u těch vícevrstvých je třeba rozdíl skládání pro kluky a holky)
http://latkovepleny.cz/skladani-plenek
Už tady nad tím sedím 3 dny a tohle mi hodně pomohlo… teď už se jen rozhodnout pro značku ![]()
@kachnickakac super dik, ja to pravdepodobne nakombinuju, pro manzela to bude asi jednodussi a me je to nejak jedno, stejnak to vyjde nastejno
ale dekuji to skladani se hodi ![]()
@lucynka25 No já dopadnu stejně - nějaké vícevrstvé, nějaké čtverce - ty totiž používáš i jinak než do kalhotek že, možná i nějakí AIO (popř. SIO)… a uvidíme co se mi bude líbit nejvíc ![]()
@kachnickakac asi tak, ale ja to vidim prevazne na ty ctverce
nemam susicku a ty vicevrstvi nez by mi uschly..
to radsi budu tocit ctverce, nez kvuli pohodli mit tunu vv ![]()
@lucynka25 Já mám taky sušku a budu v ní i ty vv normálně sušit.. Tak ony jsou akorát rozdílné v tom, že mají více vrstev…
@lucynka25 píše:
@1Luca diky a pamatujes si jakou znacku?
Kiko, ty luxusnější, kupovala jsem je v obchodě, myslím že za ks 30 Kč, ale na netu jsem je pak našla levnější. Byly nebělené.
Tedy, nejsem si jistá, jestli by těch VV stačilo jen 20. Většinou se doporučuje tak 24-26, když se pere ob den. Výhoda čtverců bude hlavně ze začátku, kdy bude mít mimi často tu vaječinku, VV si myslím ocením později hlavně kvůli té savosti. A nemyslím si, že by protekly, když se dají třebas na kalhotkový sklad. Na rovno to bude samozřejmě horší. Já to prostě do začátku nakombinuju a uvidí se, co nám bude vyhovovat ![]()
Ne, jen 70*70cm. Když jsem otěhotněla, tak jsem věděla, že chci používat látkové pleny. Tak jsem jich prostě vzala a v obchodě a v nějakém článku si zjistila, že se na ně používají svrchňáky a víc se nepídila. Je to levné, účelné a fungující.
@1Luca a vejde se ti do toho jeste mala? nekdo tu psal, ze jsou pak male pro vetsi dite? Balis jaky ten sklad?
Od narození až doposud (13m) dávám normálně jen dvě pleny narovno. Sestra má 16 m kluka a dělá to úplně stejně.