Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
@lucynka25 píše:
@1Luca a vejde se ti do toho jeste mala? nekdo tu psal, ze jsou pak male pro vetsi dite? Balis jaky ten sklad?
Od narození až doposud (13m) dávám normálně jen dvě pleny narovno. Sestra má 16 m kluka a dělá to úplně stejně
@plysatko píše:
Ahoj holky, tak jsem dnes byla také u nás v Tescu a mají jen ty PUL svrchňáčky Bambino Mio ve velikosti Newborn do 5 kg, Small 5-7 kg a Medium 7-9 kg, bílé provedení za 14,90 Kč/ks, potisk na 19,90 Kč/ks. Mají toho mrak, pokud budete některá chtít, můžu dojet, dnes odpoledne a zítra jedu kolem, tak se můžu zastavit. Přidávám fotky pro představu
. Potisky mají dva a sice tmavý vesmír a pak světlé kružnice
.
Ahoj, když bys měla ještě cestu okolo, měla bych veliký zájem. Liberec je vyprodaný.
@1Luca Ahoj. Prosím a jaké máš svrchní kalhotky a neprotéká to???
Já jsem z toho holky už fakt jelen. Řekla jsem si, že budu mít látkové pleny na poslední dítě. Ty ceny mě ale naprosto šokovaly. Přijde mi to už snad jako póza a snobárna. Nejsem ochotná dát za vše víc než dva tisíce. Jenže - nikde nemůžu najít pěkné a ucelené popovídání, co, z čeho, ideálně jaký střih, jestli to neprotéká atd.
@Virginia píše:
@1Luca Ahoj. Prosím a jaké máš svrchní kalhotky a neprotéká to???
GroVia Shell a Bambino Mio. Bambina jsou super, mají na stranách „záchyty“ na hovňouse, GroVia ne. GroVia, tam skládám na třetinky, ale teď je moc nepoužívám, dcerka se divně plazí s nohou pod sebou a kalhotky si stahuje a jelikož nemají ty „záchyty“, tak čůrala vlastně na tepláčky. Jsou lepší v tom, že má menší prcku a při chození bude mít nožky blíž u sebe, ale asi jsou lepší spíš na vkládačky. Jenže na vkládačkách mě odradila cena. A šít si až teď už nemíním. A ségra si nemůže vynachválit Thirsties.
@kachnickakac píše:
@Daniela Bamboolik No já mám sušičku, takže sušení naštěstí nemusím řešit (tedy doufám že se můžou vícevrství bambusky házet do sušičky)
Jo jo váš webík už mám v oblíbenýchteď jsem dočetla diskuzi, takže budu asi objednávat pár různých kousků, různých značek na vyzkoušení, abych věděla co bude prckovi sedět…
Ano vícevrstvé můžou do sušičky
Jenom PUL tam nesmí
@Virginia A co sednout ke stroji a par jich usit? TAke to tak planuji, uz mam vybrane materialy. NEbude to tak pekne jako Anavy, ale pokud to budes brat, ze dite to doho jen vymesuje a nebudes si z toho delat galerii, tak to ucel splni a cena je take jinde. SVrchnaky samozrejme koupit, to uz je vyssi divci.
Příspěvek upraven 10.01.14 v 21:44
@1Luca takze zadny novosklad ani drak ci co?
jsem rada, ze to opravdu jde tak jednoduse ja jsem uplne jelen z tech vsech druhu cc a vv a bambus pleny a vkladacky, nejradsi bych taky cc zda se mi to nejjednodussi a svrchnaky mas jaky? A jak dlouho vydrzi den/noc
@Cuddy Proto hledám i střih, ale hlavně zkušenost, co, jak a jak z čeho. Pročítám miliony stránek bez toho, že by někde bylo psáno: tady jsem objednala, toto jsem ušila, takhle se to osvědčilo, NEPROTÉKÁ TO. Amen. ![]()
Jsem schopná a ochotná ušít i svrchňáky, ale už jsem z toho tak nějak rozladěná, spoustu informací, které mi při tom množství dělá problém si nějak utřídit. Abych nevyhazovala za nesmysly metodou pokus-omyl.
@Virginia píše:
Já jsem z toho holky už fakt jelen. Řekla jsem si, že budu mít látkové pleny na poslední dítě. Ty ceny mě ale naprosto šokovaly. Přijde mi to už snad jako póza a snobárna. Nejsem ochotná dát za vše víc než dva tisíce. Jenže - nikde nemůžu najít pěkné a ucelené popovídání, co, z čeho, ideálně jaký střih, jestli to neprotéká atd.
Proto jak jsem již psala, za mě pouze čtverce a svrchňáky. Pokud na poslední dítě, vzala bych ( teď už to vím, že existují) jednovelikostní, asi tak troje a máš klid na celé plenkovací období. Čtverce bych klidně vzala někde z druhé ruky za pár kaček a koupila nové svrchní. Co můžu posoudit od ségry ty Thirsties, jsou dobré, že mají ty boky a jsou trochu tužší než třeba BabyLucy, takže na prcce dobře sedí. Snad dobře vybereš a miminku to bude sedět.
@Virginia píše:
Ty ceny jsou odpovídající. Akorát to prostě člověka ze začátku zarazí, že má utratit tolik ale za to plenkovací období to taky utratí - tady to máme spočtené:
http://www.bamboolik.cz/…jednorazovky
Samozřejmě každý přebaluje jinak často ale u látkovek mi nevadí přebalit po půl hodině, když si dítě jen trochu učůrne, kdežto u jednorázovky to jde rovnou do odpadků a to už si člověk rozmyslí.
@1Luca taky jsem rada a dekuji za vycerpavajici odpoved
jen mozna vezmu neco silnejsiho na noc par kousku, nebo vy vydrzite celou noc?
@Virginia Nejlevnější je asi používat zděděné či koupené (ale ne ty dnešní řídké) čtvercové pleny a na to svrchní kalhotky. Já mám svrchňáčky značky haipa daipa a su moc spokojená. Ale jedny vychází tuším na 315, mám 1×S, 2× M a 2× L (ty L z druhé ruky takže levnější). Jenže stačí si spočítat, kolik člověk celkově vrazí do jednorázovek, srovnat to a není to tak šílená suma za látkovky.
@lucynka25 píše:
@1Luca takze zadny novosklad ani drak ci co?jsem rada, ze to opravdu jde tak jednoduse ja jsem uplne jelen z tech vsech druhu cc a vv a bambus pleny a vkladacky, nejradsi bych taky cc zda se mi to nejjednodussi a svrchnaky mas jaky? A jak dlouho vydrzi den/noc
Novosklad a drak znám jen podle názvu z diskuze, nikdy jsem nezjišťovala, jak se to a co se to
a dítě žije. Není zpruzená. Na noc jsem teď asi poslední tři měsíce začala dávat jednorázovku se šmoulama, dcerka toho dost vypije a i za noc dá 400 ml UM a kojení jen to fikne. Kdybych jí přebalovala, tak jí vzbudím a šmoula to hravě zvládne. Ale GroVia jsem dýávala i na noc, BabyLucy taky a nebyl problém. BabyLucy hezky chytaly řídkou stoličku.