Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
@Daniela Bamboolik Dík, u vás už jsem taky byla. Kromě přínosu pro ekologii si slibuju i výrazné ušetření za tu práci. Výrazné. S téměř desetitisícovým vstupem už se mi to nejeví tak růžově.
Navíc ten princip - ta plenka je kus hadru.
Takovejch peněz jen proto, že je to moderní.
Ano, je to kvalitní, praktické, ale ta móda se na té ceně určitě podepisuje. ![]()
@Virginia No tak to mas po problemu, kdyz se citis i na svrchnaky. Ja se citim jen na vv a vkladacky
Je to jednoduche, oblibene jsou napr. Vicevrstevne Anavy. KOuknes na jeji popis materialu, pak na www.sijemedetem.cz a zjistis, ze vv jsou z bambusoveho frote a vkladacky z ceskeho bambusoveho flisu. Tim mas ty materialy.
PAk se rozlisuje tvar plenek, zda kalhotove, co samy drzi, ale dle meho delaji velky zadek a nebo ruzne motaci jako jsou ctverce, co rychle schn, ale malo sajiou a nebo vicevrstevne, co dele schnou ale hodne saji. Pak je pripinaci typ jako bamboolik, krasny system, ale uz za vic penez.
@Virginia Aha ty bys i šila - tak to znám výborné stránky, kde paní popisuje, jak ušila plínky (ne svrchní kalhotky) podle haipa daipa střihu.
http://www.schidlo.cz/…tkove-pleny/
http://strihplinky.xf.cz/
@lucynka25 píše:
@1Luca taky jsem rada a dekuji za vycerpavajici odpovedjen mozna vezmu neco silnejsiho na noc par kousku, nebo vy vydrzite celou noc?
Myslím, že pokud investuješ do něčeho lepšího na noc, tak jednorázovky neuvidíte ![]()
@Virginia Nemyslím si že móda se podepisuje na ceně, spíš ta trvanlivost plenek.
@Virginia píše:
@1Luca Nejsou troje svrchní málo?
Nemyslím si, stalo se mi snad jednou, že jsem měla všechny mokré, ale to musí srajdit jak nevím co.
@Cuddy Prosím tě, ty vícevrstvé a vkládačky, jaký je rozdíl??
Já myslela, že vícevrstvá plena je ta vkládací plena z více vrstev.
@Luci1986 Děkuji za odkazy. Já si myslím, že móda se na tom podepisuje z jednoho prostého důvodu - normální zákon trhu - je-li o něco zájem, může si výrobce dovolit zvýšit cenu, protože se to prostě prodá tak jak tak. O co zájem není, to se zlevňuje. ![]()
@1Luca Aha. Já myslela, tak troje za den, něco na sušení - no nejmíň sedmery. ![]()
@Virginia Koukni na anavy.cz, za chvilku to cele pochopis. TAkze treba muj pohled na vec: Nelibi se mne obri zadek, proto pro mala mimca se mne libi jen ty vv, to jsou proste ctverce rozdelene na tretiny a prostredni tretina ma vice vrstev. DO teto vrstvy mimco vymesuje, vic vrstev vic sajou. DA se z nich delat sklad, nevim presny nazev, opet uvidis na strankach, idealini pro mala miminka s ridkou stolici. PRo male mimco ti staci jen tato vv plena. Jak zacne rust a vic curat, tak uz tato plenka nestaci a musis ji dovycpavat, to jsou uzke vkladacky, ktere se davaji opet pouze do prostoru prostredi tretidy, zase tak kam mimco cura a kaka. KDyz uz je dite vetsi, nemusis z toho delat ten sklad, proste to slozis na tretinu a das do svrchnaku. TEn material techno plenek od anavy [bambusove frote] je krasne pruzny, proto se z nich dobre delaji ty sklady, hezky se to utahne kolem nozicek a neskrti. KDyby jsi koupila treba vv od bambino mio, tak ty pruzne nejsou ani nahodou.
@1Luca píše:
Myslím, že pokud investuješ do něčeho lepšího na noc, tak jednorázovky neuvidíte
to bych rada, ted uz jen jestli bambus. pleny nabo vicevrstve
to jeste zjistim, diky diky ![]()
@Virginia Svrchnaky peres jen kdyz je mimco pokaka. TO je u maleho miminka asi casteji, ale zase jsou suche klidne za 2 hod, je to jen takovy „sustak“. JInak tocis dvoje, jedny jsou v pouzivani a druhy se vetraji a pri dalsim prebalovani je vystridas. REkla bych, ze tak 5 maximalne, klidne i 4 je dobre mnozstvi.
@Virginia píše:
@Daniela Bamboolik Dík, u vás už jsem taky byla. Kromě přínosu pro ekologii si slibuju i výrazné ušetření za tu práci. Výrazné. S téměř desetitisícovým vstupem už se mi to nejeví tak růžově.
Navíc ten princip - ta plenka je kus hadru.![]()
Takovejch peněz jen proto, že je to moderní.
Ano, je to kvalitní, praktické, ale ta móda se na té ceně určitě podepisuje.
Ono záleží hodně na tom jaký „kus hadru“ se použije. Když jsem začínala látkovat před 5 lety tak jsem vůbec netušila co všechno existuje. V dnešní době ale už jsou možnosti jiné takže samozřejmě pokud je maminka šikovná a umí šít tak proč si nenakoupit jen kvalitní materiál a ušít si sama. Já to nezvládám (narozdíl od mé maminky, která šila spoustu krásných věcí) tak jsem si nakoupila už hotové výrobky. S kvalitním materiálem látkařky určitě poradí ![]()
@Virginia vícevrstvá plena je větší obdélník z více vrstev materiálu, prošitá dvakrát, ze které se dá udělat kalhotkový sklad nebo se dá narovno jako plena čtvercová. Vkládačka bývá i z více vrstev a je to jen užší obdélník přímo mezi nožičkama.