Látkování levně!

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13714
10.1.14 21:54

@Daniela Bamboolik Dík, u vás už jsem taky byla. Kromě přínosu pro ekologii si slibuju i výrazné ušetření za tu práci. Výrazné. S téměř desetitisícovým vstupem už se mi to nejeví tak růžově.
Navíc ten princip - ta plenka je kus hadru. :oops: :mrgreen: Takovejch peněz jen proto, že je to moderní. :nevim: Ano, je to kvalitní, praktické, ale ta móda se na té ceně určitě podepisuje. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22894
10.1.14 21:54

@1Luca :palec: diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30965
10.1.14 21:55

@Virginia No tak to mas po problemu, kdyz se citis i na svrchnaky. Ja se citim jen na vv a vkladacky :-) Je to jednoduche, oblibene jsou napr. Vicevrstevne Anavy. KOuknes na jeji popis materialu, pak na www.sijemedetem.cz a zjistis, ze vv jsou z bambusoveho frote a vkladacky z ceskeho bambusoveho flisu. Tim mas ty materialy.

PAk se rozlisuje tvar plenek, zda kalhotove, co samy drzi, ale dle meho delaji velky zadek a nebo ruzne motaci jako jsou ctverce, co rychle schn, ale malo sajiou a nebo vicevrstevne, co dele schnou ale hodne saji. Pak je pripinaci typ jako bamboolik, krasny system, ale uz za vic penez.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
568
10.1.14 21:55

@Virginia Aha ty bys i šila - tak to znám výborné stránky, kde paní popisuje, jak ušila plínky (ne svrchní kalhotky) podle haipa daipa střihu.

http://www.schidlo.cz/…tkove-pleny/
http://strihplinky.xf.cz/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13714
10.1.14 21:56

@1Luca Nejsou troje svrchní málo? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5271
10.1.14 21:56
@lucynka25 píše:
@1Luca taky jsem rada a dekuji za vycerpavajici odpoved :lol: jen mozna vezmu neco silnejsiho na noc par kousku, nebo vy vydrzite celou noc?

Myslím, že pokud investuješ do něčeho lepšího na noc, tak jednorázovky neuvidíte :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
568
10.1.14 21:58

@Virginia Nemyslím si že móda se podepisuje na ceně, spíš ta trvanlivost plenek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5271
10.1.14 21:58
@Virginia píše:
@1Luca Nejsou troje svrchní málo? :think:

Nemyslím si, stalo se mi snad jednou, že jsem měla všechny mokré, ale to musí srajdit jak nevím co.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13714
10.1.14 22:03

@Cuddy Prosím tě, ty vícevrstvé a vkládačky, jaký je rozdíl??
Já myslela, že vícevrstvá plena je ta vkládací plena z více vrstev.
@Luci1986 Děkuji za odkazy. Já si myslím, že móda se na tom podepisuje z jednoho prostého důvodu - normální zákon trhu - je-li o něco zájem, může si výrobce dovolit zvýšit cenu, protože se to prostě prodá tak jak tak. O co zájem není, to se zlevňuje. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13714
10.1.14 22:04

@1Luca Aha. Já myslela, tak troje za den, něco na sušení - no nejmíň sedmery. :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30965
10.1.14 22:12

@Virginia Koukni na anavy.cz, za chvilku to cele pochopis. TAkze treba muj pohled na vec: Nelibi se mne obri zadek, proto pro mala mimca se mne libi jen ty vv, to jsou proste ctverce rozdelene na tretiny a prostredni tretina ma vice vrstev. DO teto vrstvy mimco vymesuje, vic vrstev vic sajou. DA se z nich delat sklad, nevim presny nazev, opet uvidis na strankach, idealini pro mala miminka s ridkou stolici. PRo male mimco ti staci jen tato vv plena. Jak zacne rust a vic curat, tak uz tato plenka nestaci a musis ji dovycpavat, to jsou uzke vkladacky, ktere se davaji opet pouze do prostoru prostredi tretidy, zase tak kam mimco cura a kaka. KDyz uz je dite vetsi, nemusis z toho delat ten sklad, proste to slozis na tretinu a das do svrchnaku. TEn material techno plenek od anavy [bambusove frote] je krasne pruzny, proto se z nich dobre delaji ty sklady, hezky se to utahne kolem nozicek a neskrti. KDyby jsi koupila treba vv od bambino mio, tak ty pruzne nejsou ani nahodou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22894
10.1.14 22:13
@1Luca píše:
Myslím, že pokud investuješ do něčeho lepšího na noc, tak jednorázovky neuvidíte :dance:

to bych rada, ted uz jen jestli bambus. pleny nabo vicevrstve :nevim: to jeste zjistim, diky diky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30965
10.1.14 22:15

@Virginia Svrchnaky peres jen kdyz je mimco pokaka. TO je u maleho miminka asi casteji, ale zase jsou suche klidne za 2 hod, je to jen takovy „sustak“. JInak tocis dvoje, jedny jsou v pouzivani a druhy se vetraji a pri dalsim prebalovani je vystridas. REkla bych, ze tak 5 maximalne, klidne i 4 je dobre mnozstvi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.1.14 22:42
@Virginia píše:
@Daniela Bamboolik Dík, u vás už jsem taky byla. Kromě přínosu pro ekologii si slibuju i výrazné ušetření za tu práci. Výrazné. S téměř desetitisícovým vstupem už se mi to nejeví tak růžově.
Navíc ten princip - ta plenka je kus hadru. :oops: :mrgreen: Takovejch peněz jen proto, že je to moderní. :nevim: Ano, je to kvalitní, praktické, ale ta móda se na té ceně určitě podepisuje. :think:

Ono záleží hodně na tom jaký „kus hadru“ se použije. Když jsem začínala látkovat před 5 lety tak jsem vůbec netušila co všechno existuje. V dnešní době ale už jsou možnosti jiné takže samozřejmě pokud je maminka šikovná a umí šít tak proč si nenakoupit jen kvalitní materiál a ušít si sama. Já to nezvládám (narozdíl od mé maminky, která šila spoustu krásných věcí) tak jsem si nakoupila už hotové výrobky. S kvalitním materiálem látkařky určitě poradí :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.1.14 22:49

@Virginia vícevrstvá plena je větší obdélník z více vrstev materiálu, prošitá dvakrát, ze které se dá udělat kalhotkový sklad nebo se dá narovno jako plena čtvercová. Vkládačka bývá i z více vrstev a je to jen užší obdélník přímo mezi nožičkama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí