Látkové menstruační vložky - doporučení

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
673
22.11.12 20:58

@K.Black http://www. kalisek. cz/velikost-barva. php

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
22.11.12 20:59
@Gladys píše:
ty od bundles mám s tím merino „podkladem“, bohužel těžce na prd, jsou chycené patentkem vpředu a vzadu na ten podklad, čímž se při nošení schmoustají po délce a většinou dostane zásah i to merino, což je vždycky spousta práce (vlna se sráží při praní na víc jak 30, takže dostat skvrny od krve z vlny je fakt dost obtížné)
Nicméně samotné slipovky od bundles s bambusem jsou luxusní, heboučké, osobně mi to přijde na dotek příjemnější než velur.

Mám stejnou zkušenost, ty s vlnou dole jsou na houby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
22.11.12 21:04

@K.Black napoprvé je to asi vždycky trochu sázka do loterie, odhadnout se dá dle počtu a způsobu porodů, pak už máš na srovnání. Naštěstí už teď kalíšky jsou trochu levnější, ještě před pár lety to pod 500 nešlo, teď jsou ceny příznivější, takže se člověk nemusí zas až tak věšet, když mu kalíšek fakt nesedne
Ale dá se to celkem dobře odhadnout právě podle těch porodů atd, ještě bych vzala v potaz, jakou velikost tamponů ženská potřebuje, když nějaká, která ještě nerodila, potřebuje tampony superplus, aby jí nevypadávali, tak předpokládám, že i kalíšek bude potřebovat trochu větší, než když do sebe stěží nacpe normal

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1181
22.11.12 21:06
@K.Black píše:
@Gladys nj, ale jak zjistím tu velikost :think:

myslím, že všude jsou uvedený rozměry a podle čeho máš vybírat, jestli jsi rodila nebo ne, to je hlavní ukazatel pro větší kalíšek… já už ho mám 6 let, stál mě tehdy 750,– ale jsem max. spokojená… než zjistíš jak se s ním skamarádit, tak budeš vylívat častěji… ale pak najedeš na systém a bude to… já si podle vložek a tamponů myslela bůhví jak neteču a nakonec jsem vylévala ráno a večer… břicho mě skoro nebolelo, vůbec jsem ho necítila a ještě ušetřené penízky a min. práce… fakt bych neměnila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K.Black
22.11.12 21:10

@Gladys tak to já asi big kalich :mrgreen: já jdu někde kouknout a případně koupím, i když tenhle záchvat jsem měla už loni :think: mě prostě děsí že to poteče a že stejně budu muset používat vložky :think: a látkovky nechci, nějak by mi vadilo to praní, né že bych se štítila, ale skladování, přepírání atd.

• Citovat
  • Upravit
13770
22.11.12 21:14
@Janinna23 píše:
To je jak s dětským jídlem, „jak to dělaly dříve“? :D Mě je to jedno jak dříve, teď jsou jiný možnosti, za mě jsou i normální vložky fuj. Ale tohle teda extra 8o Fakt by mě to upřímně nenapadlo, že to existuje ;) A proto se i vyjadřuju, protože sem o tom v životě neslyšela.

Takze kdyz nekdo pouziva latkove pleny na miminko, tak to je taky fuj?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K.Black
22.11.12 21:24
  • Citovat
  • Upravit
31594
22.11.12 21:28
@K.Black píše:
tak to já asi big kalich :mrgreen: já jdu někde kouknout a případně koupím, i když tenhle záchvat jsem měla už loni :think: mě prostě děsí že to poteče a že stejně budu muset používat vložky :think: a látkovky nechci, nějak by mi vadilo to praní, né že bych se štítila, ale skladování, přepírání atd.

Tak ono je rozdíl, když používáš pak intimky jako pojistku (že budeš mít trochu zašpiněno kolem „vchodu“, tak abys to neměla na gaťkách) nebo klasický vložky a s prominutím mít celou pipku naloženou ve vložce od krve. Mě teď stačil přesně týden v porodnických vložkách a i když jsem měnila jak divá, oplachovala, tak stejně jsem se oprudila :roll:
Já teda normální intimky mít nemůžu, protože se mi hned rozjedou kvasinky, když jsem s sebou měla vlhčené ubrousky, tak i při vylévání někde v terénu jsem se utřela jimi a v podstatě intimka zůstala netknutá a stačilo ji vyměnit jednou denně jako běžné spodní prádlo. Tak to už pak není zas taková námaha, když se to v podstatě nemusí předpírat, skladovat extra, jen to hodíš do prádla s kalhotkama, proženeš normálně pračkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
22.11.12 21:32

@K.Black já měla mooncup a melunu, mooncup už poporodní a po druhém porodu mi už protékal, že byl malý. Melunu jsem měla tu prostřední velikost, po druhém porodu mi sedla super, teď do něj půjdu zase, ale už do té největší, mimo jiné mi víc vyhovoval i materiál, přišel mi ten okraj příjemnější, u mooncupu mi přišel trochu pevnější, nemluvě teda o barvičkách a koncovce jiné než tyčinka (měla jsem očko, půjdu do kuličky)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
95
22.11.12 21:36

Můžu se prosím zeptat,, jestli to opravdu nepropustí a jestli se to během dne mění stejně často jako normální vložka? přiznám se, že jsem o tom taky nikdy neslyšela…:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K.Black
22.11.12 21:40

@Gladys děkuju, už jsem si ho uložila ;) do zítra si to promyslím, ale asi jo :think: přeci jen mě ty vložky nebaví, vezmu si tedy ten barevný meluna s kuličkou. Děkuju za radu ;)

• Citovat
  • Upravit
8651
22.11.12 21:50
@Gladys píše:
@K.Black já měla mooncup a melunu, mooncup už poporodní a po druhém porodu mi už protékal, že byl malý. Melunu jsem měla tu prostřední velikost, po druhém porodu mi sedla super, teď do něj půjdu zase, ale už do té největší, mimo jiné mi víc vyhovoval i materiál, přišel mi ten okraj příjemnější, u mooncupu mi přišel trochu pevnější, nemluvě teda o barvičkách a koncovce jiné než tyčinka (měla jsem očko, půjdu do kuličky)

Taky se na tu Melunu mrknu, můj stávající LadyCup netěsní úplně ideálně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
22.11.12 21:55

@K.Black s tou koncovkou, někomu tam ta tyčinka nevadí, ale já ji teda odstřihla prakticky ihned, řezala mě tam. To očko taky nebylo špatný, hlavně, že je to kulatý a nemá to jak se zapichovat do citlivých míst, ale za kalich stejně netahám, protože bych si vyrvala čípek asi :lol: Takže podtlak ruším zmáčknutím spodku kalíšku a na to mi tam bohatě stačí kulička.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
673
22.11.12 21:56

@ivuska.h @K.Black @Gladys Tak pak dejte vědět, jak vyhovuje. Taky mám Lady Cup a taky úplně ideálně netěsní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81475
22.11.12 21:58
@ivuska.h píše:
Taky se na tu Melunu mrknu, můj stávající LadyCup netěsní úplně ideálně…

mám Melunu a Lady cup a LC mi teda těsní protti Meluně líp. Hůavně se líp zavádí a rozvinuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí