Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Arije zkuste wobenzym (hodně pomáhá ale je taky drahy) a masti s chilli, nebo celkové masti které prokrvují (aby se zrychlil oběh) pak zkuste třeba cvičit, nějak ten hematom rozehnat. Pokud na rtg nic nenašli je možné že jste to měla nakřuplé. Já jak jsem byla mladší tak mi na základní škole podkopl spolužák nohy a spadla jsem na koleno, na betonové zemi. Odlomilo se mi tehdy kousíček kosti z kolene, ale já měla závody tak jsem to nechtěla řešit. Ten kousek zase prirostl sám zpátky, ale obalil se chrupavkou prostě nějakým obalem který celkové tu kost zpevňuje, a občas tlačí na okolní nervy takže to po zátěži někdy bolí. Máte tam modřinu? Je možné ze vám tam praskla nějaká zilka a krev se srazila
@sucuba děkuji za info, skusím se podívat po wobenzymu,nebo nejakou tu mast s chili a cvičit a masírovat? Dnes tam Dr. nebyl tak tam zajdu v pondělí ať se na to podívá, je to taky homeopat tak snad nebdue hnát hned na chirurgii. Modřina to není je to spíš červené.
Moc mi to jako modřín nepřijde, nemůže to být od kousnutí hmyzem? Nebo taky mi to přijde jako flek od boreliózy, máte to Teda dost natekle
Ja mela hematom 12×7cm na stehne
natrzenej stehenni sval a narazenou kost od kopnuti konem..smulicka noo
..dr mi dal lioton gel a rikal,ze bud se to zapouzdri nebo bude muset odsat.Nastesti se zapouzdril a asi po pul roce se vstrebal
@Arije nedavala bych na to nic co hreje,mohl by to bejt i zanet..jestli je to horky na dotek..spis bych zkusila chladit
@zinna Po půl roce se vstřebal? A jéje, tak to je ještě času dost. Teplé to je akorát ráno. Pak už ne. Budu to sledovat. Někdy mám pocit že to bledne jindy to je zas červenější. Zítra se zajdu ještě k dr. poradit…jestli spíš ten Lioton nebo… skusím i nějakou homeopatiku…
Dík za zkušenost.
@Arije neni zac,ja to mela fakt osklivy pres cely stehno moncla a ten hematom byl cernej tuhej flek..myslim,ze to mas asi zhmozdeny,to taky neni nic prijemnyho
.At jsi brzo fit ![]()
Chci jen napsat jak to dopadlo, pro ty kteří taky hledají informace ohledně hematomů a jejich vstřebání. Dr. řekl, že je to na dobré cestě, že zatvrdlina se zmenšila. Mazat jen večer Ibalg.-hepar.mastí. Otok je tam už jenom mírný, akorát večer po prochozeném dnu je větší. Noha mně občas bolí, jakoby opožděná reakce. Snad to už bude ok.
Pred 3 mesici sem spadla ze schodu a mela sem na obou stehnech hematomy 15cmx20cm. Byla jsem na pohotovosti kde mi dali jen masticku. Stale mam ale boule a uz je to 3 mesice. Co mam delat aby boule zmizely?
@Denculi Ahoj, čím to mažeš? Mně dal dr. Ibalgin s heparoidem a opravdu to pomohlo a postupně se sraženina vstřebala. Mazala jsem ráno a večer, dva týdny, pak jsem mazala ješte večer a postupně jsem přestala poněvač žádne další zlepšení už nebylo. Chce to opravdu 1mm vrstvu a nechat vstřebat co to jde zbytek rozmazat. Tyhle fotky máš hned po ůraze? Hezké modřinky, to jde asi fakt hodně pomalu. Skus to ještě tím ibalg-hepariod mastí a pokud by to nepomohlo jdi k dr. a poraď se. Já si nastudovala i tu nejhorší verzi, což je říznutí a vyčištění. Držím palce a pak dej vědět, docela mně zajímá jak ti to dopadne. Já po 5,5 měsících již červený zanícený flek nemám ale večer to mám vždy nateklé a noha mně bolí. ale dá se s tím žít tudíž k dr. zatím nejdu. Je to pořád stejné. Tak uvidím, na doktory nemám čas ![]()
V unoru 2019 jsem mela uraz na lyzich, kdy jsem preletela pres zelezny plot a narazila si stehno. Mela jsem modrinu 20×20cm tudiz pres cele stehno. Doktorka me poslala na Ortopedii a tam mi udelaly sono a zjistily, ze tam mam vodu, kterou mi nasledne odsaly. Toto mi udelaly pri kazde kontrole 4×, stale tam mam bouli a taky misto kde to necitim. Mazu to REPAIR gelem. Kdyz se blizi spatne pocasi, tak me noha boli a picha mi v ni, takova neprijemna bolest. Bojim se ze to nezmizi ta boule a ja budu muset vytahovat vodu cely zivot. Ma nekdo zkusenost s necim podobnym?
@Michaela1431 zdravím mě se po pádu z motorky udělalo to samé a vodu mi už vytahovali 5 krát, tak by mě zajímalo jak vám to dopadlo.
Taky mám na stehně velkou modřinu od pádu. Úplně fialovou. Ale udělala se mi tam i boule o velikosti dlaně. Zmizí sama? Vypadá to děsivě.
![]()
Před půl rokem mě srazilo auto, měla jsem něco podobného. Modrofialovou jsem měla nohu od intimních partií až pod koleno a pod zadkem ohromnou bouli, která se plnila krví. 8× mi dělali naa chirurgii punkci. Mazala jsem 2× denně liotonem. Bohužel se to celé nevstřebalo/nepřirostlo, zůstala mi pod zadkem rezistence, nemám v tom žádný cit, okolí mě někdy bolí, vadí to při sezení. Navíc mi na noze zůstala docela rozsáhlá pigmentace po hematomu. To prý může časem zmizet, ale prý to může trvat taky roky. Já si tu nehodu nepamatuju, ale prý jsem letěla dost děsivě, takže náraz byl asi hodně silný.
Být tebou zajdu na chirurgii, ať na to kouknou.
Ja se takhle vloni nabodla na riditka na kole a mela velkou modrinu s hematomem nad prsem. Mazala jsem liotonem. A delali mi sono. To hlavne proto, ze to bylo v prsni tkáni. Vstrebavalo se to nekolik mesicu.