Poradna duly
Jana Čurdová
Jakto? Asi neměl svůj den, tak mu jen něco přelétlo přes nosan. Bude zase dobře. Dej si čokoládku, já si otevřela bonboniéru ![]()
Kdyby to bylo jen dneska..ale, to jsou problémy pořád. Jsem už zoufalá, jako kdyby mu byl malej co čekáme jedno.
Já bych měla ležet a hekat, ale né to on dělá za mě, jak je vyšťavenej a po nemoci a podobně..Nechápu to, oba jsme chtěli mimčo a teď budu mít dvě děti? To snad né.. to je zlý sen. Nic nevydrží a já jsem tak hodná a nevpálím mu to, aby se spamatoval.
Teď ještě scháním peníze já na věci pro malého, je to dost stresující.
Tak si s ním narovinu promluv. Řekni mu, co Tě trápí. A on má stálé zaměstnání? Nebo jste oba na podpoře? Protože ty myslím jsi ne? Možná má jen trable v práci a štve ho to a nechce tě tím zatěžovat. A teď jelikož čekáte mimi jsou ty výdaje větší protože mimi potřebuje pár věcí a ty je musíš koupit. A tak asi žijete jen tak tak a ho to štve. Nevím, těžko ti poradit, když Vás neznám a do Vašeho vztahu nefidím a pokud nebudeš chtít vyzvídat nebudu a nebudu se do toho vměšovat. To je jen na Tobě, ale každopádně nosíš mimi a to teď musí být pro tebe opravdu důležité aby bylo taky v pohodičce.
Ono je to o dost složitější. Já jsem měla dost peněz jelikož jsem mu věřila že taky něco přispěje, jako bydleni a pod. Tak jsem mu dávala peníze na věci a ted nemám a on nic nesplnil s toho co mi naslyboval a asi už nic s toho nebude, ted musíme kvůli němu z podnájmu a nemáme na další jiný podnajem. Ted. musím požádat o podporu a asi budu muset bydlet u babicky. Jsem s toho otravena a už mu nevěřím, vždy když mi řekne peníze budou tak nejsou a nemá žádnou práci, dělá nejake kšefty které nevychází. Nevim co mám dělat, asi se zbláznit. Jsem od něho očekávala nějakou jistotu když je na ceste malej, ale toho se asi nedockam. ![]()
@Bobule011 Tak to mě moc mrzí, že máš takové trápení. Já jen můžu říct, že si pak vždycky uvědomím, jak jsem strašně sobecká, že ke konci měsíce, kdy nemáme moc peněz jsem na nervy, že nebudeme mít na jídlo, ale máme se na koho obrátit. Ale jsou lidi, co takové štěstí nemají. A jakmile peníze dorazí, tak jsem vysmátá jak měsíček na hnoji. Opravdu se za sebe stydím. ![]()
Bobulko a kolik je ti let? Mohu se zeptat? Nevím, zatím co popisuješ mi příjde jako nevyzrálost tvého partnera a kdo ví jeslti nemá problém nějaký jiný, že ikdyž má,,kšefty,, tak z toho nemá žádné peníze ( možná má a třeba je prohraje v automatech, nebo drogy ) dnešní doba je zlá a ani to nemusíš vědět a ani to nemusíš cítit, že by byl něčeho takového schopný. Ale jestli ti mohu poradit, tak ano běž k babičce pokud máš možnost, ohledně dávek z ÚP si ale dej pozor aby jsi něco dostala protože se bude posuzovat příjem všech dospělých členů v domácnosti. Musíš si to propočítat. Protože vím, že sociálka jakmile posoudí, že babička a případně další členové rodiny mají dostatek financí nedají ti nic
to by pro tebe bylo pak lepší jít do nejmenšího bytu rpg a ten ti sociálka zaplatí plus ti dá životní minimum. Nebo ještě sepsat jako by u babičky fiktivní smlouvu o podnájmu 1 pokoje s tím, že by jsi musela dělat že to není nikdo příbuzný, ale nejsem si jistá jestli by ti něco přispěli. Ohledně tvého partnera - Odejdi k té babičce bez něj. Ať si uvědomí, co vlastně dělá a že by se měl dát trošku do pořádku. Věř mi, že sama se o sebe a maličké dokážeš postarat lépe, než mít partnera, kterého by jsi musela ještě živit a kdo ví co by ti prováděl a utrácel apod. A jste spolu dlouho? Měli jste takové problémy i dříve. Musíš o tom popřemýšlet, protože teď a už bude nadobro pro tebe nejdůležitější miminko a jedině takto můžeš být opravdu dobrá máma a s tatínkem, který o vás nestojí by ti to jen komplikovalo. A neboj se, že zůstaneš sama. Nebudeš, máš svou rodinu a babičku. A navíc poté můžeš zažádat o alimenty ma mimčo. Vím, že se mi lehce radí, nejsem a ani jsem nebyla v této situaci, a každý se tam můžeme ocitnout, ale pracuji se spousty lidma z různých soc. poměrů a s různými problémy a věř mi, že pokud uznáš za pravdu, že přítel se nezmění bude lepší být samotná s miminkem. Neber to prosím jako nějaké poučení a já nevím, že ti chci do toho kecat. Jen se ti snažím opravdu v tom nejlepším pomoci, aby jsi prostě byla opravdu šťastná! ![]()
A bambulcinko máš pravdu jsme všechny strašně sobecké, protože my se tady máme jako královny, ale třeba v jiných zemích nemají ani oblečení, ani jídlo, ani zdrav. péči. Ale teď je pro nás důležité být v klidu, v pohodě, šťastné, protože naše miminečko to vše cítí. Takže se usmívejte těhulinky. ![]()
@Bambulcina píše:
@Bobule011 Tak to mě moc mrzí, že máš takové trápení. Já jen můžu říct, že si pak vždycky uvědomím, jak jsem strašně sobecká, že ke konci měsíce, kdy nemáme moc peněz jsem na nervy, že nebudeme mít na jídlo, ale máme se na koho obrátit. Ale jsou lidi, co takové štěstí nemají. A jakmile peníze dorazí, tak jsem vysmátá jak měsíček na hnoji. Opravdu se za sebe stydím.
Taková jsem taky, ale je to jen ten pocit, že máš a jsi v klidu. Peníze co si budem povídat, jsou hodně důležité, jinak si nic nekoupíš. Chci mít ten pocit jistoty, je pro mě dost důležitý, že vím, že budu mít na věci a jídlo. Kdybych nebyla těhotná tak to až tak neřeším, víš? Prostě půjdu a vydělám si je, ale takhle už nic nemůžu ![]()
Holky, jak jste tu probírali ty penízky, tak já jsem skončila mateřskou v červnu, takže jsem od července na úřadu práce, tam jsem byla do listopadu, kde jsou dostávala kolem 3000Kč a za prosinec nebudu mít už nic
Na mateřskou nárok nemám, až se narodí mimčo, tak budu mít rodičák.
@adelka87 píše:
Bobulko a kolik je ti let? Mohu se zeptat? Nevím, zatím co popisuješ mi příjde jako nevyzrálost tvého partnera a kdo ví jeslti nemá problém nějaký jiný, že ikdyž má,,kšefty,, tak z toho nemá žádné peníze ( možná má a třeba je prohraje v automatech, nebo drogy ) dnešní doba je zlá a ani to nemusíš vědět a ani to nemusíš cítit, že by byl něčeho takového schopný. Ale jestli ti mohu poradit, tak ano běž k babičce pokud máš možnost, ohledně dávek z ÚP si ale dej pozor aby jsi něco dostala protože se bude posuzovat příjem všech dospělých členů v domácnosti. Musíš si to propočítat. Protože vím, že sociálka jakmile posoudí, že babička a případně další členové rodiny mají dostatek financí nedají ti nicto by pro tebe bylo pak lepší jít do nejmenšího bytu rpg a ten ti sociálka zaplatí plus ti dá životní minimum. Nebo ještě sepsat jako by u babičky fiktivní smlouvu o podnájmu 1 pokoje s tím, že by jsi musela dělat že to není nikdo příbuzný, ale nejsem si jistá jestli by ti něco přispěli. Ohledně tvého partnera - Odejdi k té babičce bez něj. Ať si uvědomí, co vlastně dělá a že by se měl dát trošku do pořádku. Věř mi, že sama se o sebe a maličké dokážeš postarat lépe, než mít partnera, kterého by jsi musela ještě živit a kdo ví co by ti prováděl a utrácel apod. A jste spolu dlouho? Měli jste takové problémy i dříve. Musíš o tom popřemýšlet, protože teď a už bude nadobro pro tebe nejdůležitější miminko a jedině takto můžeš být opravdu dobrá máma a s tatínkem, který o vás nestojí by ti to jen komplikovalo. A neboj se, že zůstaneš sama. Nebudeš, máš svou rodinu a babičku. A navíc poté můžeš zažádat o alimenty ma mimčo. Vím, že se mi lehce radí, nejsem a ani jsem nebyla v této situaci, a každý se tam můžeme ocitnout, ale pracuji se spousty lidma z různých soc. poměrů a s různými problémy a věř mi, že pokud uznáš za pravdu, že přítel se nezmění bude lepší být samotná s miminkem. Neber to prosím jako nějaké poučení a já nevím, že ti chci do toho kecat. Jen se ti snažím opravdu v tom nejlepším pomoci, aby jsi prostě byla opravdu šťastná!
A bambulcinko máš pravdu jsme všechny strašně sobecké, protože my se tady máme jako královny, ale třeba v jiných zemích nemají ani oblečení, ani jídlo, ani zdrav. péči. Ale teď je pro nás důležité být v klidu, v pohodě, šťastné, protože naše miminečko to vše cítí. Takže se usmívejte těhulinky.
Já to neberu jako poučování, díky za názory.. musím se s tím nějak vypořádat. Nějak bylo a bude.
Jsme spolu 3 roky a nějak je to celé špatně.. Začnu být víc sobecká a nebudu se ohlížet, jen budu myslet na malého
aby se on měl dobře.. možná si ty finance moc beru, ale jen proto že čekáme malého.
On mi dnes řekl, že nás chce a že se těší na malého a že plaším s věcma takhle brzo, že je koupí 14dní před porodem, asi má možná pravdu, ale zase bych byla klidnější, kdybych je už měla. Já Vám nevím, blbý hormony ![]()
Mamka mě taky uklidňuje..že bude dobře..připadám si hloupě ![]()
Hloupě si připadat nemusíš. Já to taky řeším, proto už chci mít nakoupené ván. dárky, proto chci mít už vše pro malou, abych byla klidnější. Víš jak radši si to chci koupit sama a né, aby mi na poslední chvíli něco kupoval chlap nebo rodina, protože z 90% ti přinesou stejně úplně něco jiného
Taky to pořád řeším. Ale je fakt že mám snad už většinu a navíc pak už se mi bude chodit strašně špatně za pár týdnů a nekoupím už nic, tak i proto bych to chtěla mít vše už v pohodě a být naprosto klidná
a pak už jen hajat
@marvcel to je šílené? ty dávky. Tak až se mimušek narodí bude zase fajně a dobře.
@adelka87 naštěstí manžel vydělává, takže to jde.Jen jsem tím chtěla říct, že máte tak chytré zákony, že mi nic vlastně nedají a samozřejmě jako těhotnou ani nikde nezaměstnají. Ale neztěžuji si.
@marvcel Ano je to bohužel tak. Já sice práci mám, jsem ale už na nemocenské a za chvíli mě čeká nástup na mateřskou. Ale pro ty, co práci opravdu předtím neměli, tak je to hrozné a smutné. Ale jiní občané dostanou vše, marné, no nemáme se tady krásně
beru to s nadhledem, protože bych se zase musela rozčílit
a to nám těhulkám nesvědčí
A přitom, kdyby stát šel do hloubky tak by zaměstnavatel za zaměstnanou těhotnou mohl mít super odečty na daních apod. ale to by museli být ve vládě trošku jiné mozečky ![]()
@adelka87 píše:
Hloupě si připadat nemusíš. Já to taky řeším, proto už chci mít nakoupené ván. dárky, proto chci mít už vše pro malou, abych byla klidnější. Víš jak radši si to chci koupit sama a né, aby mi na poslední chvíli něco kupoval chlap nebo rodina, protože z 90% ti přinesou stejně úplně něco jinéhoTaky to pořád řeším. Ale je fakt že mám snad už většinu a navíc pak už se mi bude chodit strašně špatně za pár týdnů a nekoupím už nic, tak i proto bych to chtěla mít vše už v pohodě a být naprosto klidná
a pak už jen hajat
No..přesně chci si to koupit sama, aby to bylo vhodné a líbilo se mi to. Kdo min. 2 roky na to bude koukat, no já přece..tak chci aby se mi to líbilo
a taky jak říkáš se už ani nesvalím z postele
no jo..chlapi ![]()
Přesně tak, navíc je to tak krásné to vybírat a omacat si to apod. a navíc chlapi pro to nemají moc cit ani vkus. Takže bych si to asi ani neuměla představit, co by koupil, někdy mi stačí to co přinese z obchodu
tak se směju ještě půl dne, že to není vůbec to, co jsem mu říkala, a už vidím jak mi běží pro vložky, které budu potřebovat po porodu, kdo ví co by mi přinesl
a ani ho to nějak nebere, když mu ukazuju, že to je krásné a rozplývám se nad tím a on jen ano je to moc pěkné a pak si přepne kanál na tv
![]()