Poradna duly
Jana Čurdová
Já cítila něco jako pohyby asi 2×, ale do té doby zase nic, občas takový divný pocit v podbřišku, ale vesměs stále čekám ![]()
Já také stále asi nic
myslím ty pohyby. Občas mi tam něco zabublá
ale to bude spíš pohyb střev
no jo no jsem nějak pozadu
Jsem teprve 17+4…takže 18.týden.
Termín mám 12.ledna což mě ale nějak neštimuje
ptotože jste všechny o týden + - napřed a termín cca stejný.
@jamo no tak to je teda divny, a jak jsi prisla na ti, ze jsi 17+4? Podle uz? Co ti vyplivne kalkulacka ma netu?
@jamo Pokud máš termín 12 ledna tak jsi dnes 18+5
Taky nechápu jak jsi na to přišla…?
Termín porodu se vždy 100% stanoví a zůstává na prvním screeningu a to proto, že v toto období se miminko nejlépe měří. - je to nejpřesnější čas pro stanovení stáří embria.
Pokud ti tedy na genetice dali datum 12.1 tak autamaticky se ti posouvá i těhu týden a dnes jsi 18+5
PROTOŽE logicky 40+0 (konec těhu) je termín stanoveného porodu.
@misheila7 Míši zítra Lidl.. ![]()
@PAN66 @jamo Jako prvorodičky máte holky dost času na pohyby, měsíc určitě to může ještě trvat.
A kopaneček potom už poznáte, takové ty slabé pohyby se od plynatosti nedají rozeznat, ale regulérní pohyb už pozná každá.
@Katuška.B Neptala, doktor sice zkontroloval mimi, ale řešil hlavně ten můj polyp, takže mi dělal ultrazvuk i vaginálně aby ho mohl změřit, takže jsem ani nedutala, ale měla jsem se zeptat ![]()
Na konec jdu 25.8., ale je to klasická kontrola u DR ![]()
Gratuluji mooooc k pohybům
Včera cítil malé i přítel, měl ruku na mém břiše asi hodinu (koukali jsme na Ulici) a najednou ve stejnou chvíli jsme ucítili oba
![]()
@misheila7 Fotečky krásnýýýý
![]()
Jinak já zítra začínám 19tt… Bříško už taky pomaličku roste, tak už vypadám trochu těhotně
![]()
Ted jste mě s těma týdnama, tak zatočily hlavu, že sama ted nevim jestli začínám osmnáctý, nebo devatenáctý týden
![]()
@marcelka88 Ty jsi ještě neměla bříško? Já už mám pořádny pupek holky.
O něco větší než s Matym. Dneska se budu akorát fotit.
@marcelka88 Pokud jsi 18+0 tak končíš 18týden a 18+1 začátek 19týdne
Nebo 19+1 začátek 20týdne
Já jsem dnes 19+0 takže začínám dvacatý. ![]()
@misheila7 @Katuška.B holky počítám si to od posledního ultrazvuku u mé dr.
To bylo 14.7 a byla jsem 12+6
Tak si to odpočítávám podle toho. Termín porodu mi určila doktrorka už někdy v 8tt kdy mi dala těhotenskou průkazku
![]()
Každopádně mě na tom zase až tak nezáleží, pupík mi roste a nějaký týden sem nebo tam ![]()
Kontrolu mám 26.8 tak tam mi řekne kolik přesně jsem ![]()
@jamo Jo tak to je termín podle poslední MS a na screeningu jsi byla? Tam dostaneš druhý termín dle UZ a podle toho se pak budete řídit.
Termín budeš mít tedy asi později, když jsi 18tt
Ale každopádně by jsi to měla míz napsané v těhotenské průkazce.
Já mám podle MS 12.1 podle UZ 10.1
Holky tak já mám nakoupíno.
![]()
@marcelka88 To je jasný, že jsi myslela jen na to, aby to bylo v pořádku a né jestli je to holka či kluk, to chápu. Hlavně, že jste v poho. ![]()
@jamo JJ, uvidíš, co ti řekne teďka. Ale asi tohle bude teda termín podle MS a pak ti ho ještě upřesní.
@Katuška.B Já mám taky nakoupeno, naběhla jsem fakt na sedmou jak důchodce a připadala jsem si fakt trapně.
Bylo tam strašnejch lidí u toho, jak kdyby to byla nějaká pecka. Přitom není to moc silnej materiál, co? Co sis teda koupila??? Já toto
varianta pro kluka i holku..
Tak ty body jsou slabší, ale zase jsou příjemný. Já šla hlavně pro tu mikču.
No a ty už to máš rozbalené?
U nás celkem v pohodě, pár lidí tam bylo, ale jsem zvyklá i na horší.
Já mám ty kousky co jsem sem dala + punčochy jsem ještě přikoupila. Vzala sis taky tu nejmenší velikost? I tak mi ty body přijdou celkem velké, ale tak dlouhý rukáv může mít dlouho.
JJ, já jsem se na to musela podívat
Když budu mít holku, tak jí to šedé obléknu určitě a to zelinkavé klidně taky, je tam napsáno budoucí hrdina, no, ale to si myslim, že holka může mít, na doma určitě. To šedé jsem totiž taky chtěla. A když budu mít kluka, tak ty holčičí dám ségrám ![]()
JJ jsou velké, nevim proč neudělali 50/56 to taky přeci normálně mají.
Jinak máš krásnej oranžovej kompletek, takhle do kupy to je boží.
Já jdu rozbalovat balík s kočárkem, juchůůů
Tak já teda nevím nic o tom, že bych na screeningu dostala druhý termín porodu…
Zatím mám jen ten 20.1. ![]()
Jééé kde jste byli nakupovat holky? A vy už víte co to bude?