LEDŇÁTKA 2009

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4277
16.5.09 09:57

Jo holky, ještě do kolika to plánjete? Já můžu tak do půl čtvrtý, max do čtyř, pak jsou u nás hasičský cvičení, samo, že u nás před barákem a já bych se dýl nedostala dom… :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7277
16.5.09 10:01
AramisDeMar píše:
Jo holky, ještě do kolika to plánjete? Já můžu tak do půl čtvrtý, max do čtyř, pak jsou u nás hasičský cvičení, samo, že u nás před barákem a já bych se dýl nedostala dom… :?

Tak já taky do půl 4, manža od 5 otvírá bistro.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7277
16.5.09 10:03

Holky, jdu. Musím s dětma na nákup, pak ke tchýni na oběd, uspat Daníka a jedem. Pa už se těším. A počasí nám to přeci nepokazí. Tady zrovna nepršííííííí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2513
16.5.09 10:14

Ahojda, nemám moc dočteno, jen hlásím že tady teda taky hnusně leje! :evil: :-( Snad se to do odpoledne ještě umoudří. Koukala jsem na meteomapu, možná by se to mohlo přehnat.

Takže jaký je plán, v případě deště mám mířit do Globusu? No já vám asi ještě někomu zavolám, než bychom vyjeli. Lendiku to číslo, co máš na Ledňáčkách je aktuální?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4221
16.5.09 10:19

Ronnie - jojo, číslo platí. Hele, ale já se v Pardubkách vyznám tak od hlaváku ke Grandu :D , a to budu vystupovat někde v Pardubičkách

Aramis - a co ta Rybárna??? Dá se tam sednout dovnitř s tolika kočárkama?

budu nakukovat, jdu připravit oblečení a oběd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9674
16.5.09 10:20

Ahojte, našla sem něco o těch skvrnách…

//Jak na skvrny… EKOLOGICKÁ DOMÁCNOST

Skvrny obsahující bílkoviny (krev, kakao atd.)
Při jejich odstraňování nepoužívejte nikdy horkou vodu, ta totiž mění strukturu bílkovin a skvrny byste již neodstranili nikdy. Vyzkoušejte nejprve studenou vodu. Pokud použití vody nestačí, namočte oděv či jeho znečištěnou část do slané vody a nakonec použijte mýdlo na skvrny.

Mastné skvrny (např. máslo)
Dají se celkem snadno odstranit horkou vodou a lehkým vymnutím mýdlem na skvrny.

Skvrny od trávy, značkovačů a fixů
Většinou jsou velmi dobře odstranitelné mýdlem na skvrny, případně zkuste použít čistý alkohol.

Skvrny od kávy
Odstraníte nejlépe ve vlažné vodě s mýdlovým roztokem.

Skvrny od kakaa
Kakaové skvrny patří mezi skvrny bílkovinné (viz výše), odstraňujte je proto pouze studenou vodou.

Žvýkačky Žvýkačky se dají po ochlazení (nejlépe v chladničce či mrazáku) a ztvrdnutí velmi snadno odlámat a odstranit kartáčkem.

Skvrny od ovoce
Na jejich odstranění stačí většinou bez problémů mýdlo na skvrny, případně čistý alkohol. Ovocné skvrny na bílém textilu je také možno vybělit v pračce pomocí Eko bělícího prostředku. U silných barevných skvrn (např. od borůvek, mrkve) doporučujeme namočit znečištěnou část oděvu přes noc do podmáslí se špetkou citrónové šťávy.

Skvrny od rzi
Tyto skvrny se dají bohužel jen velmi těžko odstranit úplně. Opakované pokapávání citrónovou šťávou pomůže skvrny částečně odstranit.

Skvrny od červeného vína
Skvrny okamžitě posypte kuchyňskou solí a vymáchejte ve vodě. Sůl nasaje částečně červené víno do sebe. Z bílých textilií odstraníte tyto skvrny jednoduše vypráním v eko bělícího prostředku.

Skvrny od špenátu
Na skvrny od špenátu se doporučuje použít syrovou bramboru, kterou skvrnu potíráme. Nakonec vyperte v horké mýdlové vodě.

Plíseň
Plísňové skvrny se z oděvů odstraňují velmi špatně. Namočte nejprve do kyselého mléka a poté vyperte obvyklým způsobem.

Skvrny od čaje
Většinou se dají snadno odstranit pomocí horké vody a mýdla na odstraňování skvrn. V případě bílého oděvu použijte eko bělící prostředek.

Inkoustové skvrny a skvrny od kuličkového pera
Tyto skvrny jsou velmi snadno odstranitelné pomocí mýdla na odstraňování skvrn. Dále můžete zkusit potřít znečištěné místo směsí octa a alkoholu.

Vosk
Vosk nejprve seškrábejte, co nejvíce je to možné. Poté vyžehlete přes sací papír či papírový ubrus.

Mastné skvrny
Potřete tekutým žlučovým mýdlem, nebo předeperte kostkou.//

To je spíš taková první pomoc. Jinak asi ten Vanish…ale já na dětský prádlo takový šílený chemikálie nedávam.

Tady je taky hnusně. Máme jet po obědě na chatu za Panamou, tak nevim, ale sama doma se mi bejt nechce… :cry:

Užijte si srazík a foťte!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9096
16.5.09 10:44

ARAMIS, já ještě používám na skvrny na bílém prádle Savo perex.
Takže o půl druhé na parkovišti pod špitálem. Ahoj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1158
16.5.09 11:11

Ahoj maminy!!!

Zdravim po delsi dobe a hlasim, ze jsme oki. :D Ted jsem docetla 20 stranek, na vic nemam… 8O Doufam,ze jsem o nic duleziteho neprisla. :wink: Snad jen sraz v Pardubkach, ale to mame stejne ponekud z ruky. :lol:

Vsimla jsem si, ze mame nove mamce ve skupine a dokonce i v zahranici.
Z Belgie zazitky jeste nemame,ze? Lexxie…? :lol:

Maci posli mi prosim odkaz na tu tvoji slunecni clonu. Presne neco takoveho hledam. Neco jsem sjela na netu ale zatim neuspesne. Doufam, ze bude pasovat na JANEcko. Diky.

My jsme se konecne vratili na nase staveniste. V Cesku bylo super ale porad se mi to zdalo kratke. Prvni 2 tydny jsem stravila behanim po uradech a doktorech. Ale snad uz bude na chvili klid. Dovezli jsme si spoustu masticek na exem (nastesti nic strasneho) a HA mliko a taky nachlazeni. Zatim se mi podarilo odbourat jen kasel, vysavac jede porad kazdy den. Joo, ten HA Nutrilon ani nic HA tady neni, takze budeme objednavat pres net.

Deda s babi jsou z maleho celi paf, my jsme se k Alexovi dostali jen sporadicky :lol: , v cervenci prijedou pro zmenu oni sem.

Zkusim konecne hodit ty fotky z Brna. Doufam, ze to nezmastim… :roll:

Jinak moc neraguji, zatim mi tech 20 stranek dost splyva… Snad pozdeji. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1158
16.5.09 11:26

Tak konecne!!!!

Nakonec jsme tam byli se Zizu a Pegi. Gamal to nevyslo.

Maminka vlevo je moje kamaradka Ina. Maji rocniho Edgara. :D

https://www.emimino.cz/modules.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10016
16.5.09 11:29

POMOOOOOOOOC :cry: jen vas jdu pozdravit.Tchyne je tu pul hodiny a mam dost :evil: Pripalila jsem 2× rejzi,takze jsem nakonec varila kolena :? Andulku furt strka k coklovi,uz jsem ji musela neco rict,a prej,ze myslela,aby si ho Andulka pohladila.Vubec nevim,jak to zvladnu,nemam na to nervy.Dcera Michala je nachcipana jak prase,rikam ji at neleze k Andulce,hovno,jako bych nic nerekla :evil: Holky ja vam tak zavidim ten sraz :cry: Jeste ke vsemu je hnusne,prsi,takze nemuzem sedet ani venku,domu tahaj blato,jak litaj sem tam :evil: Nezlobte se,ze nereaguju ale ted na to nemam.Sla jsem uspat malou,tak jsem mela chvilku.pa,pa a myslete na me :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2618
16.5.09 11:43

Opet se hlasim. Vsem co jedou do Pardubic preji vylepseni pocasi. Tady je docela pekne, tak to k vam poslu :D .

Gav: Tak to je sila. To primo nesnasim, kdyz je nejakej pes nebo kocka blizko moji holciny. To bych se asi neovladla byt tebou. Uplne me to ted rozcililo. Tak to hlavne prezij ve zdravi. A s tou ryzi si nic nedelej. Ja snad jeste nic dobryho neudelala, kdyz jsem mela na navsteve tchanovce. Ono je to taky v necem dobry. pak jsme zacali chodit do restauraci :D . Samozrejme nas pozvali oni :wink: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4277
16.5.09 11:55

Holky, zabiju tchýni…volá Kubimu, že potřebuju dojet na nákup = aby ji tam Jakub dovezl, tak říkám, super, kup mlíko a rýži, Jakub tady má kamarády na práci a samo, že má rozpitý pivo a prej, jestli bych nemohla řídit, tak říkám , že jo, ale ať teda hejbne, že to mám nadupaný…dojedem do Holic a ona: ale já potřebuju do instalu kvůli liště k vaně…a to bylo 11,10, takže už v instalu zavřeno…takže abych neměla moc klídek, tak jsemsi dala cvičnou jízdu do holic, benzín mi samo nikdo nezaplatí a ještě jsemposlouchala kydy, jak jsem nějaká podrážděná… :evil: :evil: :evil: fakt za dobrotu na žebrotu…dneska se daří - rozbila jsem skleněnou lampu, zlomila si nůž a teď tahle kkkkkkkkráska… :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: jo a zmokly mi kalhoty, v kterých jsem chtěla jet… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14597
16.5.09 12:00

Holky, tak si to pěkně užijte…ještě, že jsem nejela, Globus mám za humny …ha, ha, ha ha, ha :lol: :lol: :lol: , bude to moc fajn, že se potkáte, i když Aramis bude mít upatlanou Barunku a přijde bez kalhot :wink: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4277
16.5.09 12:03

Aramis asi švihne, se přihasila tchýně na skládačce, že jede se mnou do Pardubic…tak tady mlžím, jak beru ještě jednu kamarádku… :cry: :cry: :cry: to snad nemyslí vážně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4277
16.5.09 12:05

jo a jestli bude chcát, tak půjdem do IRISH PUB ST.PATRICK, tam mají víc místa na kočárky!!! No a hlavně nevím, jestli Baru nebude prudit…je nějaká otrávená…asi taky z tchýně… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí