Lenka Lanczová

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Klopotkova
24.1.22 22:28
@impossible píše:
@Klopotkova Já ji četla za ty roky několikrát. Vždycky, když jsem měla nějakou krizovku. Pomáhalo mi to, že někdo je na tom hůř, než já. Ale to když jsem byla mladší.

Já jsem z té knihy byla naprosto zděšená. A taky z Pasti na kočku, ale tu vnímám tak nějak jinak a lépe a je i moje oblíbená. Zmiňuje se tam Radka v souvislosti s Majáles. :lol:
Já, když potřebuji oddychovku, tak sahám po Blížencích - většinou jedničce a trojce a Lucky Lukovi - a to obou dílech.

• Citovat
  • Upravit
Klopotkova
24.1.22 22:35
@impossible píše:
Tak jsem tu nejstarší. :oops: A kdy jste koupily nebo dostaly první knihu od Lenky? Já v 9. třídě na konci školního roku. Dávali to ve škole holkám, co měly vyznamenání. Tenkrát jsem dostala druhý díl Blíženců. Pak už to jelo, jedna za druhou. Jaj, to byla doba, kdy vyšly i dvě knihy během roku. :srdce:

U nás na základce z Království za botu udělala kamarádka referát, četla jej před celou třídou a češtinářka to označila za brakovou literaturu. Já jsem si ty knihy půjčovala v knihovně, ta kamarádka právě taky, něco málo jí koupili rodiče. Já jsem měla jen Mokrou Louku - za mě super děj, dost jsem se nasmála. Celou sbírku jsem si nastřádala až v karanténě v roce 2020. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
1316
24.1.22 22:35

@Klopotkova Já si ani nedovedu tipnout, kolikrát jsem Blížence četla. Za těch téměř 30 let minimálně 16×. A také vynechávám často druhý díl. Nebaví mě to řešení anonymů. Ani jsem nepřišla na to, kdo je vlastně psal. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klopotkova
24.1.22 22:39
@impossible píše:
@Klopotkova Já si ani nedovedu tipnout, kolikrát jsem Blížence četla. Za těch téměř 30 let minimálně 16×. A také vynechávám často druhý díl. Nebaví mě to řešení anonymů. Ani jsem nepřišla na to, kdo je vlastně psal. :think:

Já jsem na to taky nepřišla. :lol: Myslela jsem, že Beata. Na Databázi knih píšou, že Dušan. Panna nebo Blíženec je z té trilogie nejslabší, ale i tak super. Já se vracím pořád dokola hlavně k jedničce a trojce.

• Citovat
  • Upravit
1316
24.1.22 22:39

@Klopotkova Já je mám ještě originály z devadesátek a zpočátku roku 2000. Ještě v bílém obalu s primitivním obrázkem na přebalu. Prostě 1. vydání. Zkoušela jsem dát číst 14 leté dceři, ale vůbec ji to nechytlo. Nebaví ji to. Prostě jiná doba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klopotkova
24.1.22 22:41
@impossible píše:
@Klopotkova Já je mám ještě originály z devadesátek a zpočátku roku 2000. Ještě v bílém obalu s primitivním obrázkem na přebalu. Prostě 1. vydání. Zkoušela jsem dát číst 14 leté dceři, ale vůbec ji to nechytlo. Nebaví ji to. Prostě jiná doba.

Mně ty obaly z devadesátek přijdou povedenější než ty novější.

• Citovat
  • Upravit
1316
24.1.22 22:44

@Klopotkova Mě vždycky v trojce fascinovalo, jak pozdě přišla na to, že je těhotná, a ta hrozná reakce jejího táty. Pak mě vždycky rozbrečí, jak se po narození Anety nestíhá učit a jednoho dne táta slyší, jak v pokoji brečí a začne se s ní učit. Nevím proč, ale vždycky mě to dojme. A díky Blížencům mám ráda Sbírku zvadlejch růží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1316
24.1.22 22:45

@Klopotkova Mně také.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1148
25.1.22 07:44
@impossible píše:
Holky, prozradíte některá, který jste ročník? Jen pro představu, kdo čte „Lanczovky“
Já jsem 1980.

Tak ja rok 1991…a k lanczovkam se vracim porad…
Nejvic se mi libi O Nele asi… Bylo mi tam strasne lito Tomase..jak se nakonec zamiloval..
Nemusim Hrisnou touhu, tu jsem cetla jen dvakrat a neprisla ji na chut…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1870
25.1.22 18:01

Me bavi Pojd se mnou, Radko. Ctu ji snad kazde leto, vzdycky me navnadi ta Italie, navodi letni atmosferu. Jinak mam celou trilogii a nekolik dalsich, spis tech starsich. Ostatni jsem si driv pujcovala z knihovny. Ctu ted jinou literaturu, ale k Lanczove se rada vracim, proste moje mladi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.1.22 17:08

Já 1982.

A Schody do nebe byla první, kterou jsem četla. A tom si mě LL naprosto získala.

• Citovat
  • Upravit
4248
27.1.22 20:58

Tak ja jsem rok 1985,miluju Mokrou louku i to byla prvni kterou jsem cetla. Jestli fakt bude pokracovani Blizencu, tak doufam ze to nebude o tom jak se Dick a Eva rozvadej nebo neco podobnyho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klopotkova
27.1.22 21:01
@Ivana 85 píše:
Tak ja jsem rok 1985,miluju Mokrou louku i to byla prvni kterou jsem cetla. Jestli fakt bude pokracovani Blizencu, tak doufam ze to nebude o tom jak se Dick a Eva rozvadej nebo neco podobnyho.

Mokrá Louka je super, vždy jsem se nasmála, každé léto ji čtu.

• Citovat
  • Upravit
24768
27.1.22 21:02

Já jsem žrala trilogii o Monice a Mikym. :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1316
26.7.22 21:01

@Klopotkova Prosím tě, kterou knížku napsala jako poslední a kolik je jich dohromady? Já kdysi měla všechny, ale pak jsem to různě půjčila a pár se mi jich nevrátilo. Je jich 60 nebo 61? Ona má vždy na konci vypsané ty, které napsala. Kdybych znala název poslední knížky, jela bych popořadě a odškrtávala si co mám. Potřebuji zjistit, které mi chybí konkrétně a dokoupit si je. Vůbec se doma nemůžu dopočítat. Četla jsem všechny. Chybí mi 4. Netuším které.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí