Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, založila jsem uzavřenou skupinu lesbické a gay rodičovství a ráda bych pozvala do skupiny ostatní lesbické maminky či gay tatínky.
můžete mi napsat soukromou zprávu nebo napsat zde a zašlu pozvánku do skupiny
Ahoj, jsme L pár bydlící kousek za Prahou a čekáme malého drobečka - nyní jsem ve 2. trimestru.
Sice nejsem L matkou, ale mám kamarádku, která žila s partnerkou a obě si pořídili děti - syny s G tatínkem. Hezké je, že kluci jsou bráchové a je mezi nimi jen 4 měsíční rozdíl.
Posléze se rozešly. Teď mají kluci další 3 sourozence, celkem je jich tedy 5 sourozenců od jednoho G tatínka. Hezké ![]()
@Jana Mora no to tatínek po sobě zanechá na tomto světě hodně potomků ![]()
Ahojky jsme dva kluci a nyní planujeme NM, tak jestli se ve skupině dozvíme nějaké rady, rádi bychom byli pozváni
)
Ahoj, ráda bych se přidala do této skupiny. Čekáme s přítelkyní miminko a ráda bych se zeptala na některé otázky už zkušených L-maminek.
Ahoj, jsem gay a čím jsem starší, tim je pro mě téma rodičovství zajímavější. Nebránil bych se nějaké příležitosti, kdyby přišla. Zajímavé může být i jen vyměnit si názory. Mám aktivní přístup k životu. Miluju hory, běh, kolo, divadlo, filmy, dopravní prostředky. Je mi 34.
Těšíme se doma na miminko, ale také si zatím marně lámeme hlavy nad tím, jak nás bude dítě jednou oslovovat. Přítelkyně je biologická matka a zde je to tedy jasné, ale co druhá „máma“? Máte některá nějaké zkušenosti s tím, jak malému nezamotat hlavu a vyřešit tuto otázku elegantně nejen pro malé dítě, tak i z dlouhodobého hlediska pro človíčka, který o rodičích mluví ve škole, mezi kamarády apod.? Nějak mám pocit, že máma je jen jedna, ale nevíme, co s tím.
Moc děkuji za každý tip ![]()
Ahoj, miluji děti, ale vzhledem k mojí orientaci to nedám
Je nejvyšší čas něco podniknout. Poradí někdo? Díky Petr
Dobrý den, chcete se s partnerkou začít snažit o miminko
Jakou metodu oplodnění doporučujete a po případě s jakou mate zkušenosti?
Má cenu vůbec třeba hledat dárce spermatu v naši komunitě nebo je lepší varianta jít přímo na kliniku? ![]()
@peape píše:
Ahoj, miluji děti, ale vzhledem k mojí orientaci to nedámJe nejvyšší čas něco podniknout. Poradí někdo? Díky Petr
Dítě každému pedofilovi?
Klidně pět, v ČR je možné vše.
@TerezaBar píše:
Dobrý den, chcete se s partnerkou začít snažit o miminkoJakou metodu oplodnění doporučujete a po případě s jakou mate zkušenosti?
Má cenu vůbec třeba hledat dárce spermatu v naši komunitě nebo je lepší varianta jít přímo na kliniku?
Narazila jsem na tvůj dotaz..
Pred par mesici jsme doma resily to stejne, internet je mocny, existuji stranky drbna - lesbicky koutek kde najdes odpoved.
Obavy z uchylaku jsou asi na miste, ale zprvu poznas uz po emailech intelegenci, kafe, vecere mezi lidmi a v pripade oboustranne spokojenosti vysetreni z krve. Kupodivu existuje Darce, ktery chce pomoct jen strikackovou metodou a podrobi se testum / hiv, syf… apod. Vse ve vasi rezii, s financni kompenzaci darci. (mozna je to trochu ujety, nesla bych nekam si vyh… ale ten muz vi kde je jeho misto a po sve,,praci,, odchazi a zbytek je vas).
Nam se to takto povedlo napoprve, s darcem jsme nadale v kontaktu. Pro pripad dotazu lekaru apod. Dovrsenim dospelosti veku ditete je ochoten si potrast pravackou se svym darcovskym potomkem. Samozrejmosti je naprosta anonymita, neznate se. Nebude v RL, nevyhledavate se. Jen nechcete branit diteti znat jeho biologickeho darce genetickeho materialu.
Asi nas,,tradicni,, rodiny nepochopi. Ale po osmi letem partnerstvi vime, ze budeme milujici duhova rodina. Jsme zajistene a dame diteti lasku, porozumeni s budeme stejne dobrymi matkami…
Ahojky, po dlouhé době bych se chtěl podělit o radostnou zprávu. Společně s partnerem jsme absolvovali vše co je potřeba k NRP a nyní nás čeká poslední pohovor a pak už se těšit na mimčo ![]()