Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Mista1 přes nové letiště jsem ještě neletěla, lítám teď nejčastěji s emiratem nebo qatar airways, takže v istanbulu jsem dlouho nebyla, naposledy před 4-5 lety, to bylo ještě na tom starém, a vše bylo naprosto v pohodě, bylo mi tehdy 18, taky jsem byla sama, a naprosto v pořádku, nikdo mě neotravoval, až když jsem vyšla z letiště a jela na hotel, tak teprve začali zastavovat a trochu otravovat, ale stačilo říct jasné ne a hned bylo po problémech…takže myslím, že teď to taky bude v pořádku
lítám takto často do zemí, kde jsou bělošky takovým vzácným druhem a na letištích mě ještě nikdy nikdo neotravoval a vždy jsem se cítila bezpečně
@Mista1 Istanbulske letiste je velike, krasne, moderni, bezpecne…vubec by me nenapadlo mit jakekoli obavy. Letala jsem na stare i nove, mam to tam rada
Prostredi je multikulturni, leta se odtud dal do Asie, Ameriky, Evropy…neni to jako mala dovolenkova letiste, takze i s prestupem je treba pocitat, ze nejaky cas zabere, ale za me absolutne bezpecne a v pohode.
Dekujuuu, moc jste mě uklidnili
kamaradka teda taky rikala, ze turecké letiste, odkud pokračovala dal tuším na Bali, bylo v pohode, že mnohem horsi ji přišla treba Marsa v Egypte. No a ted pokračování, co tam ty hodiny mam delat?
jaké jsou tam treba obchody a tak? Ja to vidím, ze si v pohode najdu gate, pak si dam kafe, par hodin courani po obchodech, jidlo, pak dvě hodiny sedět se sluchatkama, okukovat letadla…
je to reálný, jsou obchody otevřené i v noci?
@Mista1 tohle nove Istanbulske letiste je nejvetsi na svete, jako obrovsky nakupak vcetne masazi, zabava, restaurace, kavarny…nejsem si jista kde vsude jedou 24/7 luxusnejsi shopy budou mit urcite nejakou pauzu, ale takove ty velke duty free jedou nonstop. Jsou tam i odpocinkova mista kam si clovek muze zalezt…14 hod je dost, ale da se to zvladnout ![]()
@Mista1 Vic o strach je to treba v Parizi nebo Milane. Nebal bych se.
Jinak TA jedny z nej aerolinek
, uzijes si to.
Nevím jak teď, ale dříve Turkish nabízeli, od nějakého počtu hodin čekání při přestupu, hotel zdarma při nočním čekání a při čekání přes den tam byla možnost zdarma prohlídka Istanbulu.
@Molle O hotel asi nejak nestojím, kdybych mela přestup pres den, tsk prohlídku bych určitě využila
tak to je skoda no
@Premek_Orac Také jsem zvažovala přestup pres CDG, tak to jsem rada, ze jsem neudělala chybu
Taky jsem zajasala, kdyz jsme zjistila, jaky servis nabízí Turkish, neskutečne se tesim ![]()
@lucillee a chtela bych se jeste zeptat, jak dlouhá doba je optimální na přestup? Cesta tam je jasná, ale nazpět mam na přestup hodinu a pul, což mi přijde hrozne malo. Ve Frankfurtu jsem sotva stihla za dvě hodiny
doufam, ze cestou tam to okouknu, kam jit, předpokládám ze lety z USA půjdou na stejný terminál stejne jako let do Prahy bude ze stejného terminálu, jako při prvni cestě a uz pujdu aspon trochu najisto ![]()
@Mista1 ja myslim, ze 1.5 hod je oukej, ja mela 50min a to byl teda docela ficak
dobihala jsem normalne na plochu, s palubnim kufrikem…je tam hodne aspektu, jak se zrovna sejdou lidi na kontrolach a tak, nicmene ja mela spis smulu na velky provoz a 10 min zpozdene pristani… Jinak pokud mas odbavene zavazadlo, ktere presouvaji na transferu, druhe letadlo ceka na nastup, vyvolavaji toho zpozdileho pasazera, protoze podle pravidel letecke prepravy nemohou odletet s kufrem pasazera, ktery nenastoupil.
Kazdopadne zadny strach, za 1.5 hodiny to zvladnes i s malym nakupem, rekla bych.
stastny let ![]()