Poradna duly
Jana Čurdová
@emino mateřství není žádná sranda co?
Věřím, že musíš být pořádně unavená a nechce se ti nic dělat. Já mám teď nějaké období žravosti. Děs.
@svatecnice ty brďo, držte se! ![]()
Jak to tady tak čtu, děsím se chvíle, kdy začnou zuby nebo nějaká nemoc a totálně nás to rozhodí.. My zatím usínáme večer krásně i spí klidně celou noc, přes den to nemá žádnej extra řád, prostě si někdy po jídle šlofíka dá, někdy ne, někdy je den, kdy spí furt, někdy skoro vůbec, ale musím říct, že padne 22 hodina a je tuhej (tisíckrát ťuk).
Jen to otočení ještě nedotáhl, já mu vždycky tak fandim, už už to vypadá, je na boku, natahuje se pro hračku, stačilo by jenom se přehoupnout přes to ramínko a pak vždycky PLESK a je zas na zádech!
![]()
Jo a dotaz: jak to děláte, když maj mrňousci něco v oku? Já si dost často všímám, že tam má nějakej chlup nebo vlas a nevím co s tím.. ![]()
@ellinka94 ![]()
@svatecnice držím palce, ať dopadnete co nejlépe. My jdeme na kontrolu až v pátek. Doufám, že do té doby se mu zlepší ten hnusnej kašel.
U nás se do nemoci spalo luxusně, teď už to raději neřeším. V noci má službu muž. Já v šest ráno nakrmím a přebírám si ho do péče.
@svatecnice Míša měl 6 nemoc mezi svátky. V neděli večer to začalo zvýšenou, v pondělí už měl 39, na silvestra, to byla středa byl bez teplot a na nový rok se osypal.
@Billi tak já hlásím velké zlepšení, kašle už o hodně míň, teplota není. Jen je hodně slabý, neudrží se na rukou nechce se moc otáčet, snad nabere brzo sílu
Holky kolik cca váží vaše holčička narozená v červenci? Naše malá má 6,9 kg a 65 cm. Vím, každé mimi je jiné. Švagrová mi řiká, že má málo, srovnává ji s jejich klukem, což je podle mě blbost. Díky ![]()
@mon29 když má v oku chloupek tak mu ho chvilku přes zavřené víčko protřiu, ale někdy to nepomůže a časem to prostě vymrká.
Malej má 5,5 měsíce a taky se zatím neotáčí. jen z bříška na záda a obráceně když mu přidržím kolínko. Ale sám je docela lenoch. jakmile chvilku leží tak akorát řve a nesoustŕedí se na nic jiného.
V poslední době řve celé dny. Nejdřív při hře nahlas vykřikuje a postupně to přejde v pláč
už mám hlavu jako balón. @svatecnice s těma teplotama je to děsný
taková starost
@Fion25 já mám období žravosti už od porodu. Teď dva dny trochu dietuju, chystám si krabičky s jídlem, žádnej tuk a málo příloh.
už se na sebe nemůžu ani podívat. Potřebuju dát dolů tak 12 kg
![]()
Přitom bych se nejraději najedla a šla spat
![]()
@škoulinka můj kluk má 7 kg a 71 cm, kamarádky stejně stará holčička má 7,8 kg a 68 cm. Podle mě je blbost srovnávat jakékoliv 2 děti, protože každé je individuální.
Kolik měla malá porodní váhu?
@lennel to vám moc přeju. Jája vypadá v pohodě, dneska se placatil, přetáčel a zvedal na rukách. Teplotu už taky od úterý nemá, ale kašel mi přijde stejný a dneska ztratil hlas..
@Billi souhlasim, že je blbost srovnávat, chtěla jsem jen orientačně, malá měla porodní 3,1 kg
@škoulinka píše:
Holky kolik cca váží vaše holčička narozená v červenci? Naše malá má 6,9 kg a 65 cm. Vím, každé mimi je jiné. Švagrová mi řiká, že má málo, srovnává ji s jejich klukem, což je podle mě blbost. Díky
To nemůžeš takhle porovnávat, záleží jak jste velcí vy rodiče, ma být po kom velká? Můj malej měl v 6m 9100g a 73cm, ale já mám 180cm a manžel 195cm, takže je jasný, ze budem mít velké děti. Důležité je kolik přibírá za měsíc.
@škoulinka říká se, že v půl roce by měli děti mít cca dvojnásobek své váhy. Kolik by měla podle švagrové mít?
@lennel jj je to jak píšeš…my jsme zase spíš menší…já 170 cm a manžel 175. Poslední kontrolu byl přírustek 650 g za měsíc.