Poradna duly
Jana Čurdová
@Likka jo jo taky jsme dělali otisky. Sada s rámečkem pro babičky, nám jsem koupila odlitky a to je o 100% lepší. Na otisky jsme byli dva a jakoby jsme ji postavili a ruce, když pásla, tak jsem nadzvedla ručičku a šoupla to pod ní, ale jak už je větší, tak se tam celý otisk nevešel ![]()
@Billi minulý týden nechtěla ani prso, teď už pije, ale i pri tom kojení strasně kašle, takže se porád pouští, mlíko stříká všude, pak ho bolí bříško… katastrofa, ale dneska už snědl i zeleninu. Taky jsem měla doma s kašlem holku, byla doma vlastně kromě 2 dnů měsíc(prázdniny+nemoc), dnes šla poprvé do školky, tak jsem zvědavá, co zase přinese za bacila, snad budeme mít aspoň měsíc pokoj. Naštěstí je v pohodě, kouká na pohádky, hraje si, ale i tak je to pro ní opruz být pořád doma s ukňouraným bráchou a nervozní mámou ![]()
@lennel já mám nemocné oba kluky. Takže to je děs. Starší se už nudí. Malej od rána do večera kňučí. Pije 5× denně 50-90 ml, víc nechce a čaj/vodu do něj nedostanu vůbec.
@Billi píše:
@lennel já mám nemocné oba kluky. Takže to je děs. Starší se už nudí. Malej od rána do večera kňučí. Pije 5× denně 50-90 ml, víc nechce a čaj/vodu do něj nedostanu vůbec.
Jo není nad to, když jsou děti zdravé ![]()
Holky, máte některá zkušenost jak ty příkrmy mají postupně jít? Teď dáváme třetí týden zeleninku na oběd, zatím samostatně jeden druh, po jak dlouhé době můžu druhy míchat a kdy začít s ovocem? Jsem z toho jelen
![]()
@roniaasek začala bych míchat. My začali míchat ve chvíli, kdy měl víc druhů. Po cca měsíci maso a pak ovoce. Ale doba se různí, někde se dočteš, že stačí po 14 dnech.
@lennel my máme nová ATB, podezření na černý kašel
nebo atypický zápal plic.
@Billi mám dr. řekla, že když ma všechny tři hexy za sebou, tak že černý kašel mít nemůže. Já dnes nasadila ty ATB a k tomu mukosolvan naodkašlávání a jde slyšet žák se mu to trhá, teplotu mel teď večer jen 37°C
@lennel @Billi ať jsou děti brzy fit
My se dnes v noci pořád budili, uklidní se jen u kojení, 2 zoubky už má, ale vypadá to, že mu lezou další, pořád si strká prstíky do pusinky.
@roniaasek u dcery jsem to řešila, dávala ochutnat po l6ičkách jednodruhovou zeleninu postupně. Když vše ochutnala samotný, tak jsem to začala míchat. Míša měl první dva dny mrkev, dva dny mrkev a brambor a pak už jsem mu udělala rovnou směs a ji to v pohodě. Nejraději ma směs brambor, mrkev, petržel, brokolice. Po měsíci jsem přidala maso i ovoce na svačinu. Jednou měl i vajíčko-žloutek a bramborem a květákem.
Hm, tak to je blbý. Já když tam dnes přišla že se kašel nelepší a když ho slyšela, tak se hned dívala do PC jestli už má všechny očkování, že by to mohl byt černý kašel. No snad to u vás taky nebude.
@lennel @Billi děkuji
tak už asi začneme míchat zeleninu. a to ovoce jste přidali pak na svačinu místo mlicka nebo vyměnily za na oběd za zeleninu?
@roniaasek taky dávám odpoledne na svačinu. Pak to u nas vychází přes den MM-MM-zelenina-MM-ovoce-MM. Časem to přesunu, že bude ovoce hned po zelenině a potom kaše a před zeleninou bude jogurt. MM bude jen ráno a večer.