Levné potraviny Ostrava
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Citovat
- Upravit
Byla v Bohnicich na krakove, ale tam to tedka zbourali. Tusim, ze jsme kolem jedne jezdila tramvaji na Harfe.
Uprimne v takove prodejne jsem byla jednou a kvuli smradu se mi udelalo blbe.
a to bezne nakupuji maso „sleva 30% projde zitra“ a podobne, sockuju, kde se da.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lucenka píše:
@kattkka ale v těch levných potravinách právě koupíš i kvalitní věci. Třeba mě tam táta chodí pro výborný salát z mořských plodů, který normálně stojí kolem stovky v super hyper. Ale tady ho mají za 30 jenom proto, že mu za 10 dnů končí trvanlivost. Jako se stejně dlouho dobou trvanlivosti jsem ho viděla i v tom hypermarketu. Takže nějak nechápu co je špatnýho na tom tam nakupovat.
hele ja fakt myslim, ze v tom bude nejaky hacek ohledne nevhodneho skladovani. videla jsem tam trebas neprosle kompoty, co obsahovaly uplne homnogenni sedou hmotu. Mozna i nejake vyrobni vady, vadne serie… samozrejme i takove blbosti, jako nepovedeny obal…
nejsem si jista, jestli to nema nekde nejaky hacek, jestli nekde v te prodejne nenajdes A5 papirek, kde je pismem velikosti 8 napsano, ze ty potraviny nejsou k humanni spotrebe.
samozrejme, taky jsem jedla jogurt 2kc/kilo vyrazenej primo z mlekarny, protoze mel moc vysoky podil ovoce …kdyz vis, kvuli cemu to je, tak si to sama mozkem posoudis, ale kdyz nevis… trebas ten salat vyradili, protoze se jim do stroje zrovna prevrhla plechoka s jedem na krysy (prehanim).
taky nemohu vyloucit, ze do toho kramu nakoupej semtam nejake cerstve dobre potraviny, aby se nereklo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jinak teda sockujici maminku nabadat, ze ma kupovat vyrobky z farmy
![]()
spis upozornit, ze trebas v Globusu maji brzy prochazejici potraviny oznacene peknym zlutym viditelnym stitkem a byvaji za polovic - ikdyz posledni dobe uz moc nebyvaji, lidi to asi rozebiraj. Mivala jsem mrazak narvanej luxusnima uzeninkama, co bych si jinak nekoupila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pudloslava píše:
hele ja fakt myslim, ze v tom bude nejaky hacek ohledne nevhodneho skladovani. videla jsem tam trebas neprosle kompoty, co obsahovaly uplne homnogenni sedou hmotu. Mozna i nejake vyrobni vady, vadne serie… samozrejme i takove blbosti, jako nepovedeny obal…
nejsem si jista, jestli to nema nekde nejaky hacek, jestli nekde v te prodejne nenajdes A5 papirek, kde je pismem velikosti 8 napsano, ze ty potraviny nejsou k humanni spotrebe.
To je právě to, čeho se bojím - navenek to vypadá dobře, ale kdoví, co se děje uvnitř a co by to udělalo se mnou, nebo s dětma.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Milli píše:
To je právě to, čeho se bojím - navenek to vypadá dobře, ale kdoví, co se děje uvnitř a co by to udělalo se mnou, nebo s dětma.
Nakupovat tyhle potraviny pro děti je šílenost. Ano, i v normálním krámu není 100% jistota na správné skladování, ale pořád je tam menší šance pochybení než v levných potravinách a pokud se, co se dětí týče, dá riziko snížit, tak proč riskovat?
Jak se říká „nejsme tak bohatí, abychom si mohli kupovat levné věci“ a o potravinách to platí dvojnásob… Proč bychom měli děti učit na chemický srajdy a ještě k tomu prošlý…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Třeba v tomhle článku máte o tom, jaké potraviny se do toho obchodu dostanou. http://www.vitalia.cz/…e-potraviny/
- Citovat
- Upravit
@maritimka píše:
Nakupovat tyhle potraviny pro děti je šílenost. Ano, i v normálním krámu není 100% jistota na správné skladování, ale pořád je tam menší šance pochybení než v levných potravinách a pokud se, co se dětí týče, dá riziko snížit, tak proč riskovat?Jak se říká „nejsme tak bohatí, abychom si mohli kupovat levné věci“ a o potravinách to platí dvojnásob… Proč bychom měli děti učit na chemický srajdy a ještě k tomu prošlý…
Presne tak. Jako je kolem nas malo sracek musime se tim jeste cpat??
Ja postupne odvykam normlanim obchodum tipu Albert, penny, tesco(to je tedy opravdu hnus), atd. Jediny obchod ktery navstevuju je lidl ale divam se co kupuju jinak chodim do farmarskych prodejen, zeleninu na trhach. Uzeniny u reznika i kdyz v Brne mi zatim nebyli doprano reznictvi kde maji i dobre sunky krome steinhausra neni nebo jsem neobjevila takze bud primo k nemu nebo jeste odebiram z te farmarske prodejny od nej tak jdu tam a tam maji i jine te farmarske prodejny. A ty jogurty opravdu nevyjdou omoc draz.
Mleko sice vychazi na 30kc za litr ale i tak je to mleko…
Ja se opravdu nedivim ze se k nam dovazi potraviny sizene kdyz to tak ctu ted uz opravdu ne…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kattkka Asi tak. Když už něco koupím v nákupáku, pečlivě koukám, co je to, kde a kdy je to vyrobeno, z čeho to je a pokud se mi obsah nezdá, nekoupím to, i kdyby to bylo zadarmo. Zdraví mám jen jedno a nechápu, proč si ho mám huntovat.
A o dětech to platí dvojnásob. Když si přečtu složení většiny „jogurtů“, vracím ho zpět do regálu. Jsou to chemický slazený hnusy. To samé džusy. Jak džus za 20,–/ litr je jasné, že nemůže být z ovoce, když i to samo o sobě stojí víc… To si raději koupím kvalitní 100% ovocný džus a namíchám si ho s obyč vodou doma. Když ho namíchám 1:3, je tam 33,3% ovoce v litru a vyjde mi to stejně, jako ten obarvený hnus za 20,–. Jen v tom mnou namíchaném je místo 0,5% ovocného koncentrátu víc procent ovoce…
Když vidim maminy, co kupují tyhle „pitíčka“ dětem, ty ruce bych jim urazila. Chudáci děti, kdyby to věděly, ani by sem na ten svět nechodily ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@maritimka A úplně nejlepší je si džus udělat doma. Dělám třeba z pomerančů, mandarinek tyčovým mixérem a je to super ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kattkka @maritimka holky ale vy jste asi nepochopily o čem tyhle obchody jsou. Taky nekupuju sr. čky a snažím se kupovat české výrobky. A budete se divit, že kvalitní věci se dají koupit i v takovémhle krámu.
- Citovat
- Upravit
@lucenka píše:Ver to mu ze nekoupis........To co vy tady opravdu pisete nejsou pro me kvalitni veci. Viz delissa apod…
@kattkka @maritimka holky ale vy jste asi nepochopily o čem tyhle obchody jsou. Taky nekupuju sr. čky a snažím se kupovat české výrobky. A budete se divit, že kvalitní věci se dají koupit i v takovémhle krámu.
@maritimka píše:
@kattkka Asi tak. Když už něco koupím v nákupáku, pečlivě koukám, co je to, kde a kdy je to vyrobeno, z čeho to je a pokud se mi obsah nezdá, nekoupím to, i kdyby to bylo zadarmo. Zdraví mám jen jedno a nechápu, proč si ho mám huntovat.
A o dětech to platí dvojnásob. Když si přečtu složení většiny „jogurtů“, vracím ho zpět do regálu. Jsou to chemický slazený hnusy. To samé džusy. Jak džus za 20,–/ litr je jasné, že nemůže být z ovoce, když i to samo o sobě stojí víc… To si raději koupím kvalitní 100% ovocný džus a namíchám si ho s obyč vodou doma. Když ho namíchám 1:3, je tam 33,3% ovoce v litru a vyjde mi to stejně, jako ten obarvený hnus za 20,–. Jen v tom mnou namíchaném je místo 0,5% ovocného koncentrátu víc procent ovoce…
Když vidim maminy, co kupují tyhle „pitíčka“ dětem, ty ruce bych jim urazila. Chudáci děti, kdyby to věděly, ani by sem na ten svět nechodily
Me chutnal tedkom ten jejich most.
To je rozhodne lepsi sirup YO nebo ten co maji v te farmarske prodejne......To je jediny na cem s malou ujizdime na sirupech ale mivam doma i babicin bez chemie bezovy a ten je fakt super…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MUFICE píše:
@maritimka A úplně nejlepší je si džus udělat doma. Dělám třeba z pomerančů, mandarinek tyčovým mixérem a je to super
No jasne jenomze pro me to nema cenu protoze mala to nechce…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kattkka takže jogurt hollandia je blbá jenom kvůli tomu že jí koupím v levných potravinách, kvůli tomu že jí za pár dní končí trvanlivost je špatná? Nebo kolikrát tam mají kvalitní sýry jenom proto, že by je už v obchodě nestihli za plnou cenu prodat.
- Citovat
- Upravit
@lucenka Já nikdy v takovém krámu nebyla, ale pokud tam prodávají to, co v nákupáku a ještě skoro prošlé, tak to nemůže být moc kvalitní, né? Logicky, pokud by tam prodávali se slevou to kvalitnější, co se v nákupácích dá koupit (např. džus 60,–/litr by ve slevě stál třeba 20,– a to je cena nekvalitního džusu v nákupáku), tak nemá cenu, aby tam lidi, co chtějí na jídle šetřit, chodili, protože zlevněná cena kvalitních potravin by se rovnala klasické ceně nekvalitních…
Když už jsem v téhle diskuzi, mám dotaz na maminky - vy nakupujete běžně dostupné potraviny z nákupáků v těchto krámech a dáváte je dětem? Myslím tím např. věci po překročení data min. trvanlivosti?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kattkka ale v těch levných potravinách právě koupíš i kvalitní věci. Třeba mě tam táta chodí pro výborný salát z mořských plodů, který normálně stojí kolem stovky v super hyper. Ale tady ho mají za 30 jenom proto, že mu za 10 dnů končí trvanlivost. Jako se stejně dlouho dobou trvanlivosti jsem ho viděla i v tom hypermarketu. Takže nějak nechápu co je špatnýho na tom tam nakupovat.