Levné potraviny Ostrava
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@kattkka ale proti tomu nic, ale to by ty drahé museli být opravdu kvalitní.. tak třeba šunka, pokud mluvíme třeba o šunce od kosti- ať už lisované nebo nelisované, což je vlastně jen a pouze vyuzená kýta. opravdu si myslíte, že třeba zrovna to je kvalitní? mě osobně nenapadá vyšší stupeň kvality a přitom je to šílená dávka rychlosoli a další chemie
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak tady ten pán má ty sýry dobře uskladněný a i umí dobře poradit co udělat z tý zeleniny co prodává. A navíc mě vždycky uplatí strasně dobrým nugátem, co si pamatuju z dětství ![]()
Jinak známý mi nedávno říkal, že dělali s kamarády domácí uzeniny. A z 35 kg masa nakonec měli hotových výrobků 21 kg. Takže cena bez práce za kilo byla kolem 150 Kč.
- Citovat
- Upravit
@nejvíczoufalá píše:
@kattkka ale proti tomu nic, ale to by ty drahé museli být opravdu kvalitní.. tak třeba šunka, pokud mluvíme třeba o šunce od kosti- ať už lisované nebo nelisované, což je vlastně jen a pouze vyuzená kýta. opravdu si myslíte, že třeba zrovna to je kvalitní? mě osobně nenapadá vyšší stupeň kvality a přitom je to šílená dávka rychlosoli a další chemie
Jenomze jsou jenomze pro ne opravdu nemuzes chodit do normalnich obchodu tam prodavaji to co zminujes to za prve za druhe to ma max.85 % masa a to nejvic a to opravdu nema se sunkou nic spolecneho az na ten nazev.
Ja kupuju sunku, ktera obsahuje 96% masa…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@nejvíczoufalá Pražská šunka (šunka od kosti) má mít 2-2,8% soli, což je na šunku hooodně dobrá hodnota…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@maritimka jistě, když si vezmeš kolik stojí maso a připočteš k tomu vše ostatní tak to logicky nemůže stát třeba 100. Ale pokud mluvíš o šunce dušené, nebo vařené, to je fuk, prostě o salámu, tak toho masa v tom může být třeba i dost, ale to maso musí nějak držet pohromadě. Musí se namasírovat v masírce s rychlosolí aby se naleptalo a pak se k tomu ještě připá spojka, ve které už je i koření atd. Ale tomu se prostě neubráníš, bez toho to udělat nejde, i kdyby to stálo 500. Já se nebudu tajit tím, že šunku kupuju, samozřejmě tam kde vím co přesně do ní přijde, ale přesto tohle u mě není kvalitní potravina
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lucenka píše:
Tak tady ten pán má ty sýry dobře uskladněný a i umí dobře poradit co udělat z tý zeleniny co prodává. A navíc mě vždycky uplatí strasně dobrým nugátem, co si pamatuju z dětstvíJinak známý mi nedávno říkal, že dělali s kamarády domácí uzeniny. A z 35 kg masa nakonec měli hotových výrobků 21 kg. Takže cena bez práce za kilo byla kolem 150 Kč.
Pokud počítáš svou výrobu, samozřejmě se cenově dostaneš jinde, než ti, kteří na tom „musí“ i vydělat. Kdyby kamarádi prodávali, nešli by podle mě pod 250,– za kg, aby se jim to vůbec vyplatilo…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@nejvíczoufalá píše:
@maritimka jistě, když si vezmeš kolik stojí maso a připočteš k tomu vše ostatní tak to logicky nemůže stát třeba 100. Ale pokud mluvíš o šunce dušené, nebo vařené, to je fuk, prostě o salámu, tak toho masa v tom může být třeba i dost, ale to maso musí nějak držet pohromadě. Musí se namasírovat v masírce s rychlosolí aby se naleptalo a pak se k tomu ještě připá spojka, ve které už je i koření atd. Ale tomu se prostě neubráníš, bez toho to udělat nejde, i kdyby to stálo 500. Já se nebudu tajit tím, že šunku kupuju, samozřejmě tam kde vím co přesně do ní přijde, ale přesto tohle u mě není kvalitní potravina
Počkej, ale já tu řeším čisté maso (jako je např. ta pražská šunka). Nic mletého, jako jsou salámy, uzeniny, párky, atd. To je jasné, že tam může být sebekvalitnější maso, kg za 250,–, ale to je znehodnoceno solí a dalšími věcmi, které danou hmotu drží pohromadě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kattkka @maritimka holky ale já jsem v normálním obchodě nikdy nekoupila ani v nějvětší nouzi třeba tu uzeninu, nebo maso. Pracovala jsem ve výrobě, upozorňuku že v maličké, takže se tam muselo opravdu vše hlídat, ale takle to prostě opravdu je.. Ten obsah soli je sice hezký, ale rychlosůl nemá se solí nic společného, tudíž se tady do toho nezapočítává a věřte, že ta rychlosůl v tom opravdu je, protože jinak by jste to ani neukousli, jak by to bylo tvrdé a vysušené..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kattkka Zrovna šunku, 96% masa, mají v Globusu. Ale netuším, kdo ji vyrábí… 100g za 36,90 jsem kupovala naposledy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A tet myslím ne uzeninu, ale pro lepší přehlednost tomu můžeme říkat uzená masa hm?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@maritimka píše:
@kattkka Zrovna šunku, 96% masa, mají v Globusu. Ale netuším, kdo ji vyrábí… 100g za 36,90 jsem kupovala naposledy.
My kupujeme 96% šunky v Lidlu, je to zn. Dulano ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@nejvíczoufalá Proti té rychlosoli nic nemám, je jasné, že tam musí být. Ale podle mě je rozdíl, koupit šunku od kosti (sice dražší, ale vidíš v ní maso) a šunku takovou tu semletou. Bohužel většina lidí kupuje ten druhý typ, protože stojí 100,–/kg ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@maritimka Globus má svoje uzenářství, mohlo by to být přímo jejich
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@nejvíczoufalá Proti té rychlosoli nic nemám, je jasné, že tam musí být. Ale podle mě je rozdíl, koupit šunku od kosti (sice dražší, ale vidíš v ní maso) a šunku takovou tu semletou. Bohužel většina lidí kupuje ten druhý typ, protože stojí 100,–/kg ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@nejvíczoufalá Tahle šunka, co jsem já koupila, byla balená. Přímo od Globusu kupuju třeba debrecínku - jsou tam kousky masa i vidět a nechutná chemicky…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit