Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Milé dámy, předem prosím o zachování anonymity. Je to pro mě velmi citlivé a osobní téma. …
Půjčky bych za něj zaplatila, jen bych mu ty peníze půjčila na základě písemné dohody. Obávám se, že pokud by toto udělal znovu, tak bys pak litovala, že si mu ty peníze jen tak dala… Víš, na co ty půjčené peníze padly?
Příspěvek upraven 17.09.14 v 17:18
Ahoj, trvala bych na ukazani smluv a řekla bych mu že nema vyznam nic tajit
Když si půjčil za tvými zády a ty to pak v klidu uhasíš, nebudeš se bát, že by to udělal znovu?
Nezaplatila bych to za něj, maximálně bych mu půjčila.
Trvala bych na smlouvách a asi mu řekla, že o té půjčce vím… aby se přestal chovat jako puberták a přiznal barvu.
Příspěvek upraven 09.07.14 v 14:41
Smlouvy ze skříně bych mu omlátila o tu jeho ulhanou hubu těsně před tím než bych ho vykopla z bytu. Šetři si úspory pro sebe a dítě a v žádném případě nesanuj jeho dluhy z blbosti.
@bobesci píše:
Ahoj, trvala bych na ukazani smluv a řekla bych mu že nema vyznam nic tajit
Souhlasím s tímto. Ať ukáže všechny smlouvy a přizná, že si vzal půjčku za tvými zády. K čemu si to teda konkrétně půčoval? Nebo naco?
Ahoj, tak jestli za něj něco zaplatíš nebo ne ti neporadím, to si musíš rozhodnout sama. Ale pokud za něj budeš platit, tak si každopádně sepište nějakou smlouvu o půjčce mezi vámi. Vypadá to, že nejste manželé, takže se klidně kdykoliv může sbalit a ty peníze už nikdy neuvidíš - to je samozřejmě ta nejčernější varianta.. ale život je sviňa (on bude mít dluhy splacené, ty bez úspor a s dítětem). Nemusí ti to nikdy splatit pokud vám to bude klapa, ale pokud dojde na nejhorší, tak budeš mít doklad, že jsi mu půjčila (zvlášť když je to na jeho koníček).
Já bych se k tomu postavila jako chápající a milující žena
Pokud jinak seká latinu a je to skvělý chlap tak bych mu řekla, že o tom víš - nepídila bych se v tom jak a proč, přenést se přes to a jít dál…
Řekla bych to, že vím všechno, takže nemá cenu lhát. A ty peníze bych mu pouze půjčila. Promiň, nějak nevěřím, že to neudělá zase… ![]()
@BaraF ty si teda velmi tvrdá, myslim že chybu může udelat každy
@BaraF píše:
Smlouvy ze skříně bych mu omlátila o tu jeho ulhanou hubu těsně před tím než bych ho vykopla z bytu. Šetři si úspory pro sebe a dítě a v žádném případě nesanuj jeho dluhy z blbosti.
Hezky řečeno ![]()
Život je svině, nebyla bych tak naivní, abych za někoho cálovala dluhy, ted je dokonalý, ale zítra může být fuč (stačí číst emimino a vyvede tě to z naivity)
No můj ex mě s naivity vyvedl ale přesto chybu muže udelat každy a nekoho hned vyhodit s bytu je trochu moc
@Sweet_Angel2 o tom, že bych mu půjčila na základem nějaké smlouvy jsem také přemýšlela. Je to pro mě ale takové divné. Psát smlouvy mezi partnery. Ale je mi jasné že pro zachování mé bezpečnosti to je asi nejlepší varianta. Peníze padly na vybavení pro jho koníček, když jsem se tehdy pídila po tom, kde na to bere peníze bylo mi řečeno, že to nejde z peněz se kterými bychom počítali pro malou. Tehdy jsme měli celkem velkou výměnu názorů protože mě celkem vadilo, že já škudlím co můžu na výbavu pro dceru a on takto utrácí.
@Anonymní píše:
@Sweet_Angel2 o tom, že bych mu půjčila na základem nějaké smlouvy jsem také přemýšlela. Je to pro mě ale takové divné. Psát smlouvy mezi partnery. Ale je mi jasné že pro zachování mé bezpečnosti to je asi nejlepší varianta. Peníze padly na vybavení pro jho koníček, když jsem se tehdy pídila po tom, kde na to bere peníze bylo mi řečeno, že to nejde z peněz se kterými bychom počítali pro malou. Tehdy jsme měli celkem velkou výměnu názorů protože mě celkem vadilo, že já škudlím co můžu na výbavu pro dceru a on takto utrácí.
bohužel nekteří chlapi jsou takovy…
No asi ho máš hodně ráda můj chlap by mě zabil a nechal mě v tom to vím jistě. Pokud jseš ochotná mu pomoct tak bych to řekla na rovinu, nedělala scény, jen si ujasnila že další půjčky brát nebude-jen nějak nechápu že ty máš našetřeno a on kupu půjček-to nemáte finance společné?
Milé dámy, předem prosím o zachování anonymity. Je to pro mě velmi citlivé a osobní téma.
Již v těhotenství jsem přiśla na to, že si partner již v době co jsme čekali dcerku vzal půjčku na vybavení pro svůj koníček. Nebylo to zrovna málo peněz a vzhledem k tomu, jak jsem na to přišla a vzhledem k těhotenství jsem o tom partnerovi nic neřekla a snažila se soustředit na sebe a miminko a dle rčení „ráno moudřejší večera“ jsem tuto věc dál neřešila. Dluhy poctivě splácel a nikde žádný problém nebyl. Nyní nastala situace, že partner přišel o práci. Vzhledem k tomu, že mi sám řekl již na začátku našeho vztahu, že nějaké dluhy má a ty také stále spláci nabídla jsem mu nyní abychom se zbavili této měsíční zátěže (jedná se o cca 6.000 měsíčně). Mám na spoření dost peněz k umoření těchto jeho dluhů a pro nás by to znamenalo výrazné ulehčení rozpočtu. Řekla jsem mu tedy aby našel všechny smlouvy, že se na to spolu podíváme. Už týden mi tvrdí, že je nemůže najít a já přitom vím, že jsou stále ve skříni v jehi dokladech. Proč mi je nechce ukázat je mi zcela jasné. Musel by totiž přiznat, že ty půjčky si bral již v době kdy jsme čekali dceru a on mi tedy celou dobu lže, že jsou to dluhy z doby před naším vztahem. Nyní je to v bodě kdy zažádal ve společnostech kde půjčky má o vypočítání kolik by dělalo doplacení a požádal také o zaslání kopií smluv. Pro mě je samozřejmé, že dokud neuvidím smlouvy tak nic doplácet nebudu. Tím ale bude muset odhalit svou lež. A tím se dostává k jádru mého dotazu. Jak mám reagovat? Vůbec netuším vo s tím… V případě, že bychom neměli dceru tak by to pro me asi bylo jasnější ale kromě tohoto prohřešku je to dobrý chlap a výborný otec. Ráda bych mu to prostě „prominula“ s tím že udělal obrovskou hloupost, já se cítím podvedená a zrazená ale jedeme dál. Jenže se bojím toho aby se to náhodou někdy nezopakovalo…
Omlouvám se, že je to možná napsané poněkud zmateně a pro někoho možná nepřehledně. Dotazy ráda zodpovím.
Omlouvám se za chyby v textu. Píši z mobilu.