Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Lama Lama píše:
Nevim, já sem chodím pro rady. Prostě takov centrální mozek lidstva -typy na knížky, hry, kde co najít na netu, kam jít na večeři v Kostelecké Lhotě u Domažlic, zavlažování na zahradu, kde koupit boty velikost 49, co koupit tchýni k desátému výročí rozvodu..Vztahové věci jsou spíš na vykecání nebo utřídění myšlenek pro radu bych sem nešla.
mám to stejně.
@Nora4 Psát do diskuzí Te musí bavit. Každý na to není. Pro spoustu z nás je to relax a odreagování
Píšu, co si myslím a často je i můj příspěvek jako první proti proudu ![]()
@Nora4 píše:
@Jana206 já píšu jen tam, kde si myslím to, co si myslí emimimatkynebo se vyjádřím proti proudu, ale mizím a nečtu dál
Proč? Bojíš se konfrontace s jiným názorem? Je to jen internet a Ty jsi tu jen Nick, nic víc
![]()
@Nora4 píše:
jj souhlasím s tebou, některé ty diskuze jsou ale takové, že si třeba řeknu, jé chudák, to bych jí poradilo udělat to nějak a pak se začtu a stačí jeden nebo dva nějaké křiklavé drsné názory a najednou všichni další na to kývou a už se skoro bojím tam napsat, že se to dá vidět přece i úplně jinak a ten co tu diskuzi založil si z toho vezme kolikrát prd, protože tam vlastně ani konstruktivní rady nejsou a ani víc názorů, jen jeden názor 500× odkývnutý, ale přijde mi že to není tím, že by si všechny matky na emimi myslely to samé, ale že ty co si myslí něco jiného, se vybodnou na to, to tam naspat, jako já
tak to už je otázka, jak moc zvládneš jít proti proudu…Já to občas dělám, pokud situaci vidím jinak a vím, že jsem schopná si svůj názor obhájit. A holt se musím připravit na to, že ne každý se mnou bude souhlasit…
Mě vztahové diskuse baví a ráda se zapojuju, pokud to není zjevný troll. Ale vždycky musíš u zakladatele počítat s koeficientem zkreslení nebo i lži - málo kdo sám sebe vnímá zcela objektivně. Sama si však své soukromí řeším s lidmi, se kterými se známe a pojí nás vzájemná důvěra.
@Nora4 píše:
@Altavista já je třeba nemám oholený týden a mám i koule to sem napsat a dokonce bez anonyma, hustý co![]()
Tak já epiluji a něco tam raší
Asi by si toho nikdo nevsiml, ale zitra je party, tak at jsem kocka ![]()
@Jana206 píše:
Tak pro tyto rady já lezu spíš do příslušných FB skupin. Naopak mě baví ty vztahove diskuze na všech frontách(i tchyne, širší rodina), diskuze o výchově, rozdílných pohledech, ale beru to hodně s nadsázkou. Umím to filtrovat a i když se do mě někdo někde opře, v klidu spím![]()
Ale vztahové mi taky ba. Ale nezakládám a nechodím pro radu. Prostě se účastním spíš pro svoje odžití, utřídění názorů, poznání jiných názorů a konfrontace s nimi. Pochopení myšlení těch lisí s jinými názory a tak.
@Nora4 Je to virtuální svět lidi sem chodí právě protoze jdou anonymní a můžou si vymyslet kde co.. Mě jedno jestli se tu píše pravda, nebo lež, jsem tu pro zábavu, odreagování a určitě bych tady nepsala podrobnosti a detaily ze svého zivota tak aby mě někdo poznal.
@Lama Lama píše:
Ale vztahové mi taky ba. Ale nezakládám a nechodím pro radu. Prostě se účastním spíš pro svoje odžití, utřídění názorů, poznání jiných názorů a konfrontace s nimi. Pochopení myšlení těch lisí s jinými názory a tak.
Tak to mám taky. A diskuzi jako takovou už jsem nezalozila velmi dlouho
Účastním se, nikoho se na nic neptam. Pokud mám ale názor proti proudu, vždy se někdo nalepi, cituje, pořád presvedcuje o své pravdě, chytá za slovíčka..
Nevadí mi si to slušně vysvětlit jednou, ale často je to furt dokola. Tento agresivní styl diskuze mi vadí. Ale mám už vyzkoušeno, že pomůže nereagovat, za chvilku se tyto vosy nalepí zase jinam ![]()
Bohužel, admini hádky podporují
Už jsem nekolikrat zkoušela diskuzi, kterou už nechci sledovat, smazat ze svého profilu, ale po novém přihlášení je tam zase, i blikající oko v mobilní verzi. Pokud mě někdo osloví v takové diskuzi, objeví se to zase v upozorněních ![]()
@Nora4 píše:
@Altavista chtěla jsem toto léto vyzkoušet tu cukrovou pastu, prý to tolik nebolí. Epilaci voskem nějak nezvládámhlavně stehna, já vím no, jsem hérečka, ale nic pro mě
Nemusím holit stehna
Intim nechavam na žiletce a nohy epilátor. Pasta mi nefakcila, delala jsem doma a moc se roztekala ![]()
@pe-terka píše:
tak to už je otázka, jak moc zvládneš jít proti proudu…Já to občas dělám, pokud situaci vidím jinak a vím, že jsem schopná si svůj názor obhájit. A holt se musím připravit na to, že ne každý se mnou bude souhlasit…
Mě vztahové diskuse baví a ráda se zapojuju, pokud to není zjevný troll. Ale vždycky musíš u zakladatele počítat s koeficientem zkreslení nebo i lži - málo kdo sám sebe vnímá zcela objektivně. Sama si však své soukromí řeším s lidmi, se kterými se známe a pojí nás vzájemná důvěra.
Právě v těch vztahovych diskuzích, diskuzích o výchově apod. podle mě žádná jedna potvrzená a objektivní pravda není
Štve mě, že je tu tolik uživatelů, co nedokáží pochopit a respektovat jiný názor, pořád se v tom budou stourat, chytat za slovíčka a posouvat neco, co jsem vůbec nenapsala nebo myslela jinak
Podle mě tím diskuze přestává být užitečná pro náhodne čtenáře, kteří ji vyhledaji v budoucnu, až budou řešit podobný problém.
Kdysi tu byl chat. Myslím si, že by se tu uzivil i dnes. Do diskuzí jen příspěvky k věci.
@Jana206 píše:
@Janli Ty jo, tak toto mám naopak. Názory nějakých cizích ženských na netu jsou mi víš kdeAž na výjimky, které tu znám spoustu let a jsem s nimi v kontaktu i jinak. Víme o sobě a víme, že máme podobné pohledy na víc oblastí života. Záleží mi víc na názorech skutečného reálného okolí a třeba ségře nebo dobré kamarádce vše říkám jak je
A o té tvé PRAVDE tady na emiminu mám úplně jiný názor. Věřím tak 30 procentům toho, co se tu píše a myslím si, že s nickem, se kterým si pritakavam v jedné konkrétní diskuzi, bych si jako s člověkem v globale nemusela rozumět a naopak
Já to spíš beru z pozice těch, co tu diskuze zakládají. Sama tu svoje problémy neřeším, pokud se teda nejedná o to, jakou troubu koupit nebo jak oblíct dítě na lyžák… Tohle mám spíš odpozorovaný. Ale já svoje problémy neřeším s nikým, jsem takový samorost a s tak osobitým pohledem na svět, že se mi radí těžko… Myslela jsem to tak, že se tady dozvíš názor a rozebrání situace bez servítek a tanečků kolem, co většinou dělají „kamarádky“, když tě nechtějí urazit…
@Nora4 ale takových tady je. Lidi napíšou názor a je mne jedno jestli se zařadím na jednu stranu ![]()
@Nora4 píše:
Hele a taky vám přijde, že jsou ty Názory s velkým N dost často ty stejné nicky? nebudu tu ty holky jmenovat, ale některé mi přijdou, že jsou v každé diskuzi a v každé vlastně nesouhlasí a mají zásadně jen opačný názorviděla jsem aspoň dvě, co jsou skoro všude a pokaždé na zakl. husté, jako to mi řekni, co z tohoto třeba kdo má? zrovna v těch vztahových věcech je víc než kde jinde potřeba znát celou pravdu, aby se na to dalo nějak reagovat
a kdo?
Ale jinak by si todle měla uvědomit především zakladatelka - že právě nikdo jí neporadí, protože prostě tady neznáme souvislosti, je tu spousty neznámých a každý si tam mezi řádky dosadí své a to se odvíjí přredevším od vlastního příběhu. není to poradna, kde by měl být nestranný člověk, jehož úkolem je poradit a je placený, funguje tam pro ostatní. Tady je to diskuze, každý si musí uvědomit, že sem lidi chodí především kvuli sobě. řeší si tu vlastní problémy. I třeba zprostředkovaně, přes ty reakce. Do těch diskuzí lezou především lidé, kterých se to téma nějak osobně dotýká a tím pádem nikdy nebude nestranný.
@Janli píše:
Já to spíš beru z pozice těch, co tu diskuze zakládají. Sama tu svoje problémy neřeším, pokud se teda nejedná o to, jakou troubu koupit nebo jak oblíct dítě na lyžák… Tohle mám spíš odpozorovaný. Ale já svoje problémy neřeším s nikým, jsem takový samorost a s tak osobitým pohledem na svět, že se mi radí těžko… Myslela jsem to tak, že se tady dozvíš názor a rozebrání situace bez servítek a tanečků kolem, co většinou dělají „kamarádky“, když tě nechtějí urazit…
to je sice pravda, ale taky se tu může stát, že má někdo zcela chybný úsudek a ostatní se toho řetězovitě chytnou…A zakladatel/ka se zprvu obhajuje (někdy marně), pak se naštve a diskuse se vyhrotí. Té objektivity a nestrannosti dosáhneš těžko, každej si sem totiž promítá to svoje. Místo zakladatelky si třeba dosadí švagrovou, která ho naštvala. Ptž uvidí určitou paralelu, a už to jede…
@pe-terka píše:
to je sice pravda, ale taky se tu může stát, že má někdo zcela chybný úsudek a ostatní se toho řetězovitě chytnou…A zakladatel/ka se zprvu obhajuje (někdy marně), pak se naštve a diskuse se vyhrotí. Té objektivity a nestrannosti dosáhneš těžko, každej si sem totiž promítá to svoje. Místo zakladatelky si dosadí švagrovou, která ho naštvala. Ptž uvidí určitou paralelu, a už to jede…
Jako někdy se tu sama fakt nestíhám divit, pravda davová psychóza je sviňa… Nicméně, když se na ty diskuze podívám s nadhledem a odfiltruju si extrémy na obě strany, tak tady často člověk dostane dost zajímavý rozbor situace a pokud má jen trochu sebereflexe, má možnost se na celý problém problém podívat z více stran…