Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
@Ano Andromeda a nebo mě napadlo, kdybys nechtěla čekat na kosmeticku, u nás v marrionaud parfumerii, kde mají mimochodem kosmetiku, té nalici. Jsou tam šikovně holky, zkus se zeptat jestli ti pomůžou s líčením. ![]()
@K.a.c.i.k93 píše:
@Ano Andromeda Zkus od toho Revlonu,já mám také pleť mastnou s pupínky a makeup mi drží i 12 hod
Zkusím to, děkuji ![]()
@Biibii píše:
Jestli mas instagram, je tam par fakt dobrých tipů na líčení v oddeleni(??) krása. Mezi těmi videi je i to konturovani, zvýraznění licnich kosti, nosu a pod tmavsim odstínem než je make UP. Vypadá to fakt hezky, ale když to člověk umí. Ani já to neumím takže se do toho nepoustim, neboť pak vypadam jak zmalovanej klaun![]()
Uprimne jestli nemas zadny zkusenosti, zacala bych jen stíny, řasenkou a tužkou na linky a lesk nebo rtenku, s makeupem a konturováním bych počkala…nebo muzes zkusit bb krem…ja make up vubec nepouzivam od jara do podzimu a v zime jen lehce ![]()
edit: ono zas aby se te v nove praci nelekli az prijdes namalovana..... ![]()
@Ano Andromeda píše:
@Biibii Díky za tip, ty tam přímo děláš?
Ne nedělám, mám tam kamarádku, ale mají normální kurzy na líčení od různých značek, když řeknes ze se nelicis, pomůžou ti vybrat něco, abys to zvládla, než se dostaneš do světa kosmetiky a líčení ????
Hele být tebou podívám se na youtube a dám vyhledat něco jako líčení pro začátečníky. Co potřebuješ je chytnout to do ruky.
Jako základní produkty bych ti doporučila BB cream (něco jako make up ale lehčí) pudr, zdravíčka, řasenku a lesk na rty. Něco na odlíčení a pak krém.
Pro začátek se drž 100% prvidla méně je více. A čím budeš mít jistější ruku a budeš zjištovat co ti sluší můžeš být kreativnější.
úplný základ ze pece o plet - např čisticí gel, tonikum a krém (denní/noční). to je základ, umyvat a tonizovat a mazat ráno/vecer. no potom podle tve pleti - někomu stačí bb cream, někdo potřebuje make-up (ja bych se bez nej ve společnosti neobesla, pres leto jen tak na ven mi BB stačí). pudr muzes ale nemusíš, zbytečně vysusuje. no a řasenka, neco na rty (ideálně lesk nebo neco velmi nenapadneho, ruda rtenka pro zacatek neni to prave). upravené a ciste vlasy udělají taky hodne, a ideálně nejaky parfém/toaletka. a jsi hotova ![]()
@Ano Andromeda jestli můžu poradit, tak si na YouTube pusť videa Beauty by Katty. Má skvělé tutoriály na denní líčení. Nebo pak třeba petralovelyhair, Terry makeup tutorial. A z kosmetiky z drogerie co můžu poradit a drží je make-up Catrice ten s tím kapátkem nebo třeba Garnier bb cream je taky fajn, řasenka Miss sporty ta žlutá. Vyzkoušela jsem jich mraky, ale na tuhle nedám dopustit a stojí kolem 80,–. Rtěnky jsou třeba super Dermacol Matte mania nebo ty jejich 16h. A oční stíny Maybelline color tattoo. To jsou nehorázní držáci, neodlíčit se, tak je mám na oku snad tři dny.
Poradila bych se s kosmetickou a zacala zlehka… zadny nanosy a vsechny barvy duhy… zastavam nazor, ze liceni ma byt sotva videt. Sama pouzivam trochu makeup, jemne rasenku, lesk, zdravicko… ale kdybys me videla, tak si budes myslet, ze jsem nenalicena. Zacni stylem “nude”.
na youtube je mraky českých kosmetických blogerek, třeba Janahrmi (sice slovenka ale jede hlavně drogerkovou levnou kosmetiku pro obyčejný holky), getthelouk, iva pazderková, tak se inspiruj tam a posli foto před a po
já ted frčím na BB krému a přes to transparentní pudr a celý den to vypadá dobře
A co si zajít někam ke kosmeticce ať vás nalíčí, doporučí co si koupit, naučí nějaké triky jak líčit…