Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
@debra.morgan píše:
Uprimne jestli nemas zadny zkusenosti, zacala bych jen stíny, řasenkou a tužkou na linky a lesk nebo rtenku, s makeupem a konturováním bych počkala…nebo muzes zkusit bb krem…ja make up vubec nepouzivam od jara do podzimu a v zime jen lehceedit: ono zas aby se te v nove praci nelekli az prijdes namalovana.....
Presne tak. Nikdy jsem makeup nepouzivala, mam dobrou plet. V lete mi vystaci kvalitni denni krem, pres zimu bbkrem pro trosku barvy.
Jak uz tu nekdo zminoval, v drogerii uz jine vyrobky nez Makeup Revolution nebo Freedom nekupuji.
Licit jsem se taky ucila podle YT. Pro zacatek je skvela Beauty by Katty nebo i Janahrmi. Predevsim Katry hodne vysvetluje.
Pak mam jeste oblibene Polky. Milena
Makeup nebo Maxineczka. Vyssi level pak Adrianna Grotkowska Make Up.
v drogerce mi hodne vyhovuje maybelline, tuzku na oci ale jen essence, lepsi jsem nenasla…rasenku zas jen z yves rocher už řadu let…jsem komplikovaná osoba v tomto ![]()
Začala bych u kosmetičky, ta ti vybere podle pleti, dneska jsou všichni na něco alergičtí, tak opatrně.
Linky si nech vytetovat a nepotrebujes zadnou tuzku (nechala jsem si udelat linky).
Kup vodeodolnou rasenku, pastelove stiny a krem podkladovy. Make up to musis zkouset.
Mi dlouho trvalo nez jsem prisla na spravny, ktery kupuji stale.
Kolegyne kasle na rasenky, chodi na rasy. Moc ji slusi. Vypada mladsi, smrncovnejsi. Nelici se. Kdyz rasy par tydnu sundala, tak zestarla v obliceji a byla seda mys, vypadala neupravena.
@Kelsey řasy jsou krutý, taky plánuju si je nechat udělat, udělají fakt hodně, za ty 300kč co 3-4 týdny to stojí ![]()
@debra.morgan píše:
@Kelsey řasy jsou krutý, taky plánuju si je nechat udělat, udělají fakt hodně, za ty 300kč co 3-4 týdny to stojí
Stoji. Ona se bezne vubec nelici (na oslavy, vecere jo). A porad vypada upravena, kdyz ma ty rasy.
Nema je prehnane dlouhe, zadne extravagantni smetaky. A moc ji slusi. Chtela by i linky, ale boji se jehel, bolesti. Tak ma rasy a nehty. To ji staci.
@Kelsey píše:
Stoji. Ona se bezne vubec nelici (na oslavy, vecere jo). A porad vypada upravena, kdyz ma ty rasy.
Nema je prehnane dlouhe, zadne extravagantni smetaky. A moc ji slusi. Chtela by i linky, ale boji se jehel, bolesti. Tak ma rasy a nehty. To ji staci.
Jako vytetovat linky, udělat řasy, pak stačí jemný pudr, lesk a ženská je za hvězdu téměř bez práce. Určitě bych se toho nebála, stojí to za to ![]()
@Kelsey ale přesně jak píšeš, žádný extravagantní kartáče. Jedna znama je má a vypadá jako štětka.
@terien píše:
Jako vytetovat linky, udělat řasy, pak stačí jemný pudr, lesk a ženská je za hvězdu téměř bez práce. Určitě bych se toho nebála, stojí to za to
Ja linky mam uz dva roky tetovane. Ale ona se boji
. Ale zase nemam ty rasy.
@Kelsey píše:
Ja linky mam uz dva roky. Ale ona se boji.
Taky je mám, super věc. Řasy si nedám, nevyhovuje mi ta péče o ně. Bolest by mě teda nezradila ![]()
A je nutné se do práce malovat, pokud jsi zvyklá chodit nenamalovaná ??? Nestačí jít jen vkusně oblečená a upravená ???
Já jsem tedy magabledá přírodní blondýna se světlounkými řasami a obočím a maluji se, ale fakt jen hodně decentně (nahé líčení), abych nevypadala jako smrtka. Mít ale normální zdravou barvu pleti a normálně pigmentované řasy a obočí, tak bych líčení neviděla jako nutnost, naopak…
Ja mam velky kulaty oci a linky mi treba vubec neslusej, je treba vzit v potaz i celkovej tvar obliceje. Staci mi se trochu opalit a pak staci rasenka a na vecer rtenka. Make up mam od catrice, ale pres leto nepouzivam. Zacni hlavne s pletovou kosmetikou, at nemas bedary, na mastnou plet pudr. Ten mam od miss sporty transparentni, ale nemam mastnou plet, spis suchou, pouzivam ho na zafixovani make upu. No a pak rasenka, mam ted od dermacolu, ale nedam dopustit na lash sensational od maybelline. Rtenku pro zacatek min vyraznou, do prace mam jemnou ruzovou, na vecirky klidne rudou nebo tmave fialovou. Nekdy pouzivam i tuzku, mam od miss sporty a od avonu, ale pouzivam jen hooodne malokdy. Linky vubec, je dobry je hodne zkouset a uvidis, jestli ti sedej a citis se v tom, pak udelaji hodne.
@Kelsey píše:
Linky si nech vytetovat a nepotrebujes zadnou tuzku (nechala jsem si udelat linky).
Kup vodeodolnou rasenku, pastelove stiny a krem podkladovy. Make up to musis zkouset.
Mi dlouho trvalo nez jsem prisla na spravny, ktery kupuji stale.
Kolegyne kasle na rasenky, chodi na rasy. Moc ji slusi. Vypada mladsi, smrncovnejsi. Nelici se. Kdyz rasy par tydnu sundala, tak zestarla v obliceji a byla seda mys, vypadala neupravena.
Ježišmarjá, jen to ne. Zakladatelka se není vůbec zvyklá líčit, s tím, co píšeš, by si připadala jako klaun. K makeupu musí najít cestu postupně. (mmchdm voděodolnou řasenku nedoporučuju, ničí řasy, náročněji se odličuje a pro běžné použití je zbytečná).
Doporučila bych si dojít ke kosmetičce, která poradí s pletí, pomůže vybrat správnou péči. A pak si zaplatit soukromý kurz u vizážistky, která pomůže s líčením a doporučí produkty přímo na míru. A pak už jen trénovat, trénovat, jak tu doporučovaly holky nade mnou - youtube je dobrá volba ![]()