Lidé, co jen natahují ruku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
366
29.1.23 22:47
@stinga píše:
no zas tak jednoduché to není, když jsi vyučený instalatér a dostaneš se po úrazu na vozík, tak můžeš pracovat v kanceláři? ne, nemůžeš, nemáš na to vzdělání - takže kdyby jsi neměl ten ID, tak jsi namydlený a můžeš spoléhat na podporu rodiny nebo jít pod most

Můžeš dělat milion věcí ke kterým nemusíš mít diplom.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1794
29.1.23 22:49
@ameriellle píše:
Nevíš o čem mluvíš a to je jediné co ti k tomu řeknu. To, že nějaká nemoc není vidět neznamená, že neexistuje. Věz, že lidé, kteří mají ID na psychiku (a věz, že nikdo jej nemá jen tak „bezdůvodně“) se trápí tak, že si život rozhodně neužívají. A představa, že tady tyto nemoce lze „nafingovat“ je úsměvná a rovněž vypovídá o tom, že o tom nic nevíte.

Jo, nevím o čem mluvím. To víš, že jo.

To bys musela poznat lidi jako je „Evička“, která sice nemůže pracovat. Ale vymetat různé sleziny a jezdit si do Paříže může.

Oni se trápí? A já jako ne? Aha, to můžou jenom ti, o kterých člověk nic neví, že. :roll:

Hele osobně jsem poznala dvě sorty lidí mající ID na psychiku. Jednu uznávám, tu druhou ne. Jedna je ta, co kritizují. Ta druhá je řekněme víc komornější.

Ono upřímně, když jsem napíše mladá holka, co má ID na psychiku, ale zároveň 5000,– alíky jako kapesné od otce a nemůže studovat, pracovat. Nicméně pobyt v zahraničí zvládne levou zadní, tak to moc empatie a sympatií v lidech nevyvolává. A že tu takové téma několik pátků nazpět i bylo. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77384
29.1.23 22:55
@moli74 píše:
Můžeš dělat milion věcí ke kterým nemusíš mít diplom.

když myslíš :nevim: také bych ráda pracovala v kanceláři, bohužel, nemám k tomu vzdělání

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1213
29.1.23 23:05
@stinga píše:
když myslíš :nevim: také bych ráda pracovala v kanceláři, bohužel, nemám k tomu vzdělání

Ale tak maturitu si můžeš dodělat, krom toho znala jsem někoho, kdo dělal bez SŠ v kanceláři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1794
29.1.23 23:08
@stinga píše:
@Alexandria Nixia mně je tě hrozně líto, podle tvých příspěvků si myslím, že jsi 5 minut před zhroucením, nebo možná už 5 minut po - ale bohužel radu nemám,
systém je pro lidi, jako jsi ty, naprosto krutý, že to nemá řešení :hug:

Jo bohužel, to však někteří lidé nevidí.

A co se týče sociálních dávek a ID je náš stát v tomhle tristní. Často je v tom nespravedlnost.

Nedávno jsem vlivem své nemoci spadla. Naštěstí to odnesl jenom kotník. Ale nevím, co bude až spadnu tak šikovně a způsobím si nějaké to krvácení do mozku.

Ono už jenom tenhle strach je sám o sobě pěkně depresivní.

Přijde k nám snad někdo, kdo by možná mohl mi pomoc se postarat o dítě. Jsem v tomhle po zkušenostech poněkud skeptická. :nevim:

K tomu čekám, jak se vyjádří jedna organizace ohledně práce, protože já přeci musím pracovat a vlastně mě do toho nacpala naše Rána péče. :roll:

Jo, spravedlnost v tomhle není. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.1.23 23:15
@ameriellle píše:
další s prominutím blbka co si myslí, že ví líp než lékař jestli je danej člověk práceschopnej nebo ne. Nevíš zřejmě nic o psychických nemocech. Věř mi, že psychiatrické diagnózy na tobě psychiatr pozná, to nenasimuluješ. Takže pokud má paní třeba deprese, tak má plné právo na invalidní důchod. Víš zřejmě houby o tom, jaký to je být takhle nemocná. Kdo nezažil, nepochopí.

A ty zřejmě znáš moji tetu, která nejdřív usilovala o důchodu kvůli asi karpalum, který ale nedostala a docílila jen výpovědi, protože tu práci teda podle doktora dělat nemohla.. No tak holt musela jít jinou cestou.

• Citovat
  • Upravit
1794
29.1.23 23:17
@stinga píše:

Já zase mám vzdělání, ale ne zdraví. Pokud by ta kancelářská práce nebyla výhradně o zadávání dát do PC. Žádné telefony a ústní komunikace s lidmi :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.1.23 23:20
@ameriellle píše:
to máte asi pravdu, nic o ní nevím, chápu, že to má těžké, ale nelíbí se mi, když někdo znevažuje lidi, kteří mají ID na nějaké psychické onemocnění a tvrdí, že si ti lidi užívají života.

Nezlob se na mě, ale moje teta nežije sama, víme jak žije, jak jsem psala i jejímu synovi se to nelíbí.. Protože ano, užívá si zivota, opravdu to není hromádka nervů.

• Citovat
  • Upravit
56505
29.1.23 23:23
@kemeny13 píše:
Ale tak maturitu si můžeš dodělat, krom toho znala jsem někoho, kdo dělal bez SŠ v kanceláři.

Já mám maturitu. Pracuji na počítači. U soukromíka. Ale například u nás na obyčejnou práci na počítači na Magistrátu chtějí minimálně Bc. nebo VOŠku. Kdysi stačila maturita.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1213
29.1.23 23:26
@topazio píše:
Já mám maturitu. Pracuji na počítači. U soukromíka. Ale například u nás na obyčejnou práci na počítači na Magistrátu chtějí minimálně Bc. nebo VOŠku. Kdysi stačila maturita.

Tak pravda, já jsem psala zkušenost starou zhruba 20 let. Vím, že známá dělala v bance u přepážky a maturitu neměla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1794
29.1.23 23:29
@Anonymní píše:
Nezlob se na mě, ale moje teta nežije sama, víme jak žije, jak jsem psala i jejímu synovi se to nelíbí.. Protože ano, užívá si zivota, opravdu to není hromádka nervů.

Teď ti nevím, jestli to není ta, co má dceru (těžkou) schizofreničku. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
29.1.23 23:33
@kemeny13 píše:
Tak pravda, já jsem psala zkušenost starou zhruba 20 let. Vím, že známá dělala v bance u přepážky a maturitu neměla.

Dnes už v mnoha zaměstnání maturita nestačí. Přitom ta práce není nic složitého. Stejně na všechno mají předepsané mustry. Na úřadech. Kdysi po škole jsem pracovala chvíli na úřadě. Nic složitého. Dnes na to chtějí minimálně Bc. Některé moje kámošky si musely udělat titul, aby mohly zůstat na Magistrátu. Kdysi na tu jejich práci stačila maturita, teď ji může dělat jen člověk s titulem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1213
29.1.23 23:36
@topazio píše:
Dnes už v mnoha zaměstnání maturita nestačí. Přitom ta práce není nic složitého. Stejně na všechno mají předepsané mustry. Na úřadech. Kdysi po škole jsem pracovala chvíli na úřadě. Nic složitého. Dnes na to chtějí minimálně Bc. Některé moje kámošky si musely udělat titul, aby mohly zůstat na Magistrátu. Kdysi na tu jejich práci stačila maturita, teď ji může dělat jen člověk s titulem.

Jo, jo, máš pravdu, doba se mění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76090
29.1.23 23:38
@Anna766 píše:
Ale on se nevzal odnikud. Tvoje smůla že ho neznáš a neumíš si najít zdroje. Pravda, u mě je to tím že ho znám, protože pochází od nás a znám ho víc z dob kovidu. Ale i mnozí další si už dávno mohli zjistit informace. Není to zase tak těžký.

My s Michelle jsme toužily po jeho kandidatuře už pět let zpátky, před volbou Zemana. ;)
Ale když nevíš, nečteš, nesleduješ, snadno zaměnís svůj minimální všeobecný rozhled za bezvýznamnost náčelníka Generálního štábu armády České republiky a předsedu vojenského výboru NATO.
Měl by kandidovat Michal David, když už nám teda Kája Gott umřel, toho snad zná každej. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
29.1.23 23:52
@Alexandria Nixia píše:
Jo bohužel, to však někteří lidé nevidí.

A co se týče sociálních dávek a ID je náš stát v tomhle tristní. Často je v tom nespravedlnost.

Nedávno jsem vlivem své nemoci spadla. Naštěstí to odnesl jenom kotník. Ale nevím, co bude až spadnu tak šikovně a způsobím si nějaké to krvácení do mozku.

Ono už jenom tenhle strach je sám o sobě pěkně depresivní.

Přijde k nám snad někdo, kdo by možná mohl mi pomoc se postarat o dítě. Jsem v tomhle po zkušenostech poněkud skeptická. :nevim:

K tomu čekám, jak se vyjádří jedna organizace ohledně práce, protože já přeci musím pracovat a vlastně mě do toho nacpala naše Rána péče. :roll:

Jo, spravedlnost v tomhle není. :cert:

Neznám tvůj příběh a podle toho co tu píšou holky, tak to asi nemáš jednoduché, ale cítím potřebu se lidí s invalidním důchodem kvůli psychiatrické diagnóze zastat. Pokud se dlouhodobě necítíš dobře, což podle příspěvků tady asi necítíš, doporučuju návštěvu lékaře. Předepíše antidepresiva a psychicky se ti hrozně uleví. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová