Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@sahrazad1 píše:
Anonymní kyticko. Není to černobíle. Důchodci nic moc nezmuzou, někomu zdraví ještě slouží, jinému už ne. Mladí - ano. Ale není snadné se vymanit z vlivu původní rodiny, tedy z vlivu toho prostředí, kde toto chování nasavali. Velký vliv má samozřejmě vzdělanost, a geny, aneb kde nic není,….. většina těch v produktivním věku, co tzv jen natahuje ruce, tak činí proto, ze jim to nás stát umožňuje. Úřednice mají strach takovým lidem dávku nepřiznat, často čelí nadávkám a vyhrozovanim. Ochrana pro úřednice žádná nebo velmi chabá. Před nějakou dobou o tom mluvil ombudsman p. Křeček a hned se to na nej sneslo, a to popsal jen skutečný stav věci.Řešení je dlouhodobe - třeba dávky podmínit školní docházkou děti, čistým trestním rejstříkem a max počtu třeba 3 děti, u kterých by žena pobírala RP. Zrušit slunickove neziskovky, Atd…
https://www.spd.cz/…-neziskovky/
Já mám dlouhodobě takovej nápad, každej, kdo bere jakejkoliv druh státní podpory, tak pouze po pravidelným testování na přítomnost nikotinu. Kdo má na cigárka, nepotřebuje veřejnou podporu.
Každej nemůže bejt chytrej, pane obrlajtnant, ti hloupí musejí dělat výjimku, poněvadž kdyby byl každej chytrej, tak by bylo na světě tolik rozumu, že by z toho byl každej druhej člověk úplně blbej.
Podle tebe každej umí ho *vno a ty umíš leda tak vystupovat pod anonymem raději. Jestli se za svůj názor stydíš, tak radši nezakládej anonymní diskuzi a nech si svůj pro sebe. Ale jak se říká, potrefená husa se vždycky ozve. Kdo ví jestli taky nejsi ho *vno jak říkáš a jen se snažíš si ulevit. ![]()
@pohledzdruhestrany píše:
V mý relativně velký sociální bublině nikdo netratil plus příjemně zvýšenej plat díky zrušení superhrubý mzdy. A psala o lidech, kteří nemají problém s penězi.
tak moji rodiče měli stále stejný plat - covid necovid, já jsem měla méně, jelikož jsem byla neustále na tom paragrafu pro zavřenou školku,
jinak lidi, co znám, tak měli většinou stejné výdělky jako před covidem,
akorát kadeřnice, která pracovala natajňáka, dostala tu tučnou podporu - to je jediná, co znám, co si polepšila
@stinga píše:
u nás - město 24000 obyvatel, pracuje 8 takových lidí pro město - sbírají odpadky a vysávají ulice vysavačem, občas práce v parku, občas stěhují něco v rámci městského úřadu - víc jich úřad nemůže mít, nemůže jich víc zaplatit - to vše je stanoveno,
ale oni jsou naprosto neschopní a nic dalšího by ani dělat nemohli, kdyby bylo takových pracovníků víc, tak jim město ani nemá co přidělit za práci, nezvládli by to
Ale to nemusi byt prace „placena“. Ja bych to dala jako podminku vyplaceni davek v nezamestnanosti. Klidne jen nekolikrat v mesici, kdyz neprijdou, nebudou prachy.
@pohledzdruhestrany píše:
Já mám dlouhodobě takovej nápad, každej, kdo bere jakejkoliv druh státní podpory, tak pouze po pravidelným testování na přítomnost nikotinu. Kdo má na cigárka, nepotřebuje veřejnou podporu.
@Nikol Niki píše:
Podle tebe každej umí ho *vno a ty umíš leda tak vystupovat pod anonymem raději. Jestli se za svůj názor stydíš, tak radši nezakládej anonymní diskuzi a nech si svůj pro sebe. Ale jak se říká, potrefená husa se vždycky ozve. Kdo ví jestli taky nejsi ho *vno jak říkáš a jen se snažíš si ulevit.
Podle mě je ho*no už jen proto, co dokázala napsat.
@mroe píše:
Ale to nemusi byt prace „placena“. Ja bych to dala jako podminku vyplaceni davek v nezamestnanosti. Klidne jen nekolikrat v mesici, kdyz neprijdou, nebudou prachy.
no ale to píšu, kdyby přišlo třeba 300 lidí, co dostávají dávky v nezaměstnanosti, tak město jim nemá co dát za práci
@stinga píše:
máš v mnohém pravdu, akorát úřednice nepřidělují dávky podle svého strachu, ale podle zákona, když lidem dle zákona vyjdou dávky, tak jim je musí přiznat a naopak - na ty úřednice chodí také kontroly, ony nerozhodují samy za sebe
Ne, u dávek hmotné nouze je jich několik, co se přidělují na základě uvážení.
@Anonymní píše:
Hodně to teď souvisí i s volbami. Lidé, co volí Babiše, obecně neustále nadávají na ceny, zdražování, třesou se na akce v Kauflandu, někdy i kradou, neustále nadávají na stát, vládu, opět ceny a natahují ruku a pořád očekávají od státu nějakou pomoc, snižování cen, věci „pro lidi“, jak řvou Babišovci.Je každého pouze a jenom čistě jeho problém, jaké máte vzdělání, schopnosti a co umíte nabídnout, a jakou máte finanční situaci. Takový život jste si zvolili a vytvořili vy, jsou to jen vaše rozhodnutí. Pokud umíš how.no, budeš žít jako how.no. Schopní lidé nic po státu nevyžadují, neřeší kolik co stojí a nestežují si.
Všichni jenom jak je draho, jak za to může stát, vláda, Fiala nebo tamten!!! Ale začít u sebe, jestli já nejsem náhodou to how.no, co nic neumí? To ne. Jenom si stěžovat a natahovat ruku. Velmi často důchodci, ale dělá to i plno mladých lidí. I kdybych měla minimální mzdu, vždy budu vědět, že je to moje vina a mám hodně na čem makat, ne svoji neschopnost svádět na někoho jiného.
Co aktivně a denně děláte pro to, abyste si doplnili vzdělání, získali nějaké schopnosti, měli co nabídnout, založili si podnikání? Nic, mám to i v rodině, má to jen základku, nic neumí, stojí u lopaty, řve kolik stojí máslo a jak je všechno vina vlády!! Ale on nic. Každý si za tohle může sám.
A nakonec, pokud je to teda u nás tak špatné, tak se seber a odstehuj? Můžeš kamkoliv, svět je otevřený? Ale ani na tohle ti lidi nemají, aby dokázali zvednout zadek a jít teda někam, kde je podle nich líp, ani na to nemají. Opět si jen stěžovat a natahovat ruku, dál nadávat na ceny, zdražování a situaci ve státu, přitom je jen váš problém, že umíte how.no a že máte a vytvořili jste si takový život. Potrefená husa bude samozřejmě kejhat, ale třeba si aspoň jeden člověk něco uvědomí a začne na sobě makat. Každý má svůj život plně v rukou.
Já bych osobně ještě osvobodil pracující od daní ze mzdy a sociálního a zdravotního. Jakožto dobře vydělávající a vzdělaný člověk jsem schopen si našetřit a postarat se o sebe sám. Proč se má z mých daní někdo obohacovat? Proč mám platit bohatý a nenažraný politiky, úředníky? Proč mám doplácet na důchodce? Proč mám doplácet na rodiny s dětmi? Proč mám doplácet na tebe? Proč nejsou všichni jako já? Tohleto mi vysvětli.
@Janli píše:
Ne, u dávek hmotné nouze je jich několik, co se přidělují na základě uvážení.
a které to jsou? opravdu u některých dávek nemusí žadatel dokládat příjmy?
@Anonymní píše:
Hodně to teď souvisí i s volbami. Lidé, co volí Babiše, obecně neustále nadávají na ceny, zdražování, třesou se na akce v Kauflandu, někdy i kradou, neustále nadávají na stát, vládu, opět ceny a natahují ruku a pořád očekávají od státu nějakou pomoc, snižování cen, věci „pro lidi“, jak řvou Babišovci.Je každého pouze a jenom čistě jeho problém, jaké máte vzdělání, schopnosti a co umíte nabídnout, a jakou máte finanční situaci. Takový život jste si zvolili a vytvořili vy, jsou to jen vaše rozhodnutí. Pokud umíš how.no, budeš žít jako how.no. Schopní lidé nic po státu nevyžadují, neřeší kolik co stojí a nestežují si.
Všichni jenom jak je draho, jak za to může stát, vláda, Fiala nebo tamten!!! Ale začít u sebe, jestli já nejsem náhodou to how.no, co nic neumí? To ne. Jenom si stěžovat a natahovat ruku. Velmi často důchodci, ale dělá to i plno mladých lidí. I kdybych měla minimální mzdu, vždy budu vědět, že je to moje vina a mám hodně na čem makat, ne svoji neschopnost svádět na někoho jiného.
Co aktivně a denně děláte pro to, abyste si doplnili vzdělání, získali nějaké schopnosti, měli co nabídnout, založili si podnikání? Nic, mám to i v rodině, má to jen základku, nic neumí, stojí u lopaty, řve kolik stojí máslo a jak je všechno vina vlády!! Ale on nic. Každý si za tohle může sám.
A nakonec, pokud je to teda u nás tak špatné, tak se seber a odstehuj? Můžeš kamkoliv, svět je otevřený? Ale ani na tohle ti lidi nemají, aby dokázali zvednout zadek a jít teda někam, kde je podle nich líp, ani na to nemají. Opět si jen stěžovat a natahovat ruku, dál nadávat na ceny, zdražování a situaci ve státu, přitom je jen váš problém, že umíte how.no a že máte a vytvořili jste si takový život. Potrefená husa bude samozřejmě kejhat, ale třeba si aspoň jeden člověk něco uvědomí a začne na sobě makat. Každý má svůj život plně v rukou.
Proč anonym?
@TenCoSeVeze píše:
Já bych osobně ještě osvobodil pracující od daní ze mzdy a sociálního a zdravotního. Jakožto dobře vydělávající a vzdělaný člověk jsem schopen si našetřit a postarat se o sebe sám. Proč se má z mých daní někdo obohacovat? Proč mám platit bohatý a nenažraný politiky, úředníky? Proč mám doplácet na důchodce? Proč mám doplácet na rodiny s dětmi? Proč mám doplácet na tebe? Proč nejsou všichni jako já? Tohleto mi vysvětli.
To je nesmysl. Vubec nemas predstavu, kolik stoji treba zdravotni pece. Pak by ses mohl jen tise modlit, abys radsi rychle zemrel.
@kibi píše:
Tak až ty howna přestanou dělat to co dělají, aby se vám schopným dobře žilo…tak pak napiš ještě jednou
@kibi
Takže ty jsi anonymní hrdinka. Teď můžeš teda napsat víc, co máš na srdci. Jestli na to máš koule.