Líná matka :D

Napsat příspěvek
Velikost písma:
137
31.10.14 16:17

@Pudloslava Ne ne nezměním nic ani když mi napíšeš že to dělám blbě, protože chci diskutovat se stejně smýšlejícími. ;) Máš pravdu, že to s tou školkou srovnání sice je, ale takové neškodné, jen konstatování, jak to je. Můj syn třeba špatně mluví, chodíme na logopedii a vlasy si netrhám :mrgreen: on určitě ve 20 šišlat nebude, dožene to. Dcera má plíny a dudlík i přes řeči tchýně nato kašlu, protože mě záleží na ní a to co si kdo myslí, je celkem spíš jeho věc. Takže v pohodě. Obavu, že bych mohla být špatná máma mám, pochybuji o sobě ve více věcech, ale myslím, že i to, je normální, kdo si myslí, že je dokonalý :nevim:? Já ne, sebevědomá zrovna moc nejsem, ale že bych si nechala s-rát na hlavu nebo se nechala ovlivnit, to zas neeeeee. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43039
31.10.14 18:07
@Adriana Lima píše:
@Pudloslava Ne ne nezměním nic ani když mi napíšeš že to dělám blbě, protože chci diskutovat se stejně smýšlejícími.

Vsak to bylo uplne jasne, ze ses si jista tim, ze to delas dobre. ja jsem jen nejak nemam rada, kdyz si nekdo rika o pochvalu formulaci „jsem spatna?“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
31.10.14 18:13

@Pudloslava No, popravdě nepotřebuji plácat přes rameno, to byl dotaz jen tak mimochodem, co o mě vykládá tchýně, ale sama se s tím neztotožňuju ani náhodou. Mám radost, že tady spousta holek napsala, ne nejsi špatná, ale hlavně: já jsem stejná :lol: to mě těší, že mám s někým společný pohled na věc. Jinak ujišťovat nepotřebuju, stejně to nikdo nemůže přesně posoudit z toho, co napíšu, když mě tu nikdo nezná, ani moje děti, tak do toho přesně nikdo ani nevidí, můžem jen pokecat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
31.10.14 19:04
@Adriana Lima píše:
Ahoj maminky, jaký máte názor na,,líné matky´´ Tím nemyslím líné v pravém slova smyslu, ale takové, co třeba svoje děti do dvou let nekrmí a raději je nechají v židličce aby se v jídle pomatlali a nakrmili sami?
I když je to pak ve skutečnosti podle mě pracnější, ten svinčík uklízet. :mrgreen:
Nicméně, moje,,lenost´´ mě dostala tak daleko, že svoje děti radši všechno trpělivě učím, aby byli samostatnější. Do ničeho je nenutím, jen mě prostě nebaví taková ta neustálá péče a tak můj syn čerstvě 4 roky si umí sám utírat zadek a já to jen překontroluji, sám si myje ruce, čistí zuby, obléká se, svléká atd…možná to umí i vaše děti, ale věřte mi, že ve školce stejně starých dětí je spíš vyjímka, podle učitelek, jsou tam takové děti jen 2. Jsem špatná matka, když ho nechám, aby své menší sestře nalil do hrnečku čaj, nebo ji pomohl s čímkoliv? Že moje děti, ač tak malé, sami uklízí své hračky? Připomínám, že nejsou nijak nucené, jen si radši dám práci s tím, je něco naučit, aby to co nejdřív zvládali i sami :nevim: teď nevím, co čekat za odpovědi, ale snad váš pohled a jak to máte doma vy?
Já své děti nesrovnávám s žádnými, dcera má ve 2 letech plínky a na rýpání od ostatních, že je už nato velká z vysoka kašlu! Je moje šikulka, umí třeba krásně malovat. Dnes jsme vyráběli ze slaného těsta výrobky a až malá vstane, budeme je barvit. Syn si právě nalil mléko, ohřál v mikrovlnce a dal si kakao - vše sám :palec: Jsem,,líná´´matka a vy? Ráda si počtu nějaké reálné příběhy a né jen odborné knížky a články jak se co má a nebo nemá dělat :kytka:

Já přeskočím diskuzi, možná jsem už mimo vlákno…

Mám to asi jako ty. Taky jsem si přesně v určitém okamžiku uvědomila, že když je nechám „Samostatné“, tak asi akorát tu práci přidělám. Ale stejně jako ty, ne že bych z nich vychovávala nesamosttané tvory závislé na mamince. prostě raději jsem je trpělivě učila, jak co mají dělat, než se vystavit tomu, že si budou dělat, co chtějí -a kdo bude likvidovat následky? Matka, která je líná, a rozhodně se jí do toho nechce. (ostatně, zatímco budu vytírat kuchyni, udělají čurbes v obejváku.)

Ale jako supermatka nejsem ani náhodou, mimochodem, zrovna teď potomci mají v domě letecký den, zatímco já si vesele mlátím do klávesnice na emiminu, že. Jo, a záchod a plíny a dudlíky jsem neřešila, a nepamatuji se, kolik jim bylo, když jsem použila tu poslední plínu. Nevím no. prostě náhle pochopili, že s ekakaá a čůrá ke stromečku, nebo do záchodu. Kupodivu, světe div se, prvňák nemá plínu a dudlíka, ostatně jak jsem to říkala všem těm, kdo se podivovali, že dvouleťák plínu má.

Jo a co jsem taky moc neřešila, bylo třeba oblečení. resopektive poutě a takový ty sváteční akce, tak to jsem měla vždycky doma něco lepšího a kluci byli vyoblíkaný jak dvojčata, an tom jsem si dala záležet. Next komplet krát dva, akorát v jiných velikostech. To jo, to byl takovej můj úlet, to jo. Jinak jestli nosili doma růžový punčocháče, to mě fakt netankovalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
644
31.10.14 19:12

Jsem totálně líná matka :lol: :lol: Přes všechy připomínky okolí se mi to ale vyplácí :mrgreen: :mrgreen: Přijde mi, že je to náročný na začátku – když dítě chce samo dělat něco na co ještě nemá schopnosti. To mi vždycky kamarádka říkala, že by na to neměla nervy, že to trvá dlouho, atd. A teď má šestiletý dítě, kterýmu dělá problém se obléct – teda dítko to samozřejmě umí, ale proč by to dělalo, když mamka přiskočí a obleče 8o 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
841
31.10.14 21:54

No… Dcera je v dzinach a jako ze skatulky, patlani, valeni po zemi a skakani do kaluzi zakazuju :lol:
Ale vlasy do culiku nemam, bo jsem lina a sla jsem na jezka, zuby si cistim po poledni, kdyz dite usne a rasenka? Co to je? :lol: :lol: :lol:

@Adriana Lima píše: :palec: to je super že nejsem sama, kolem sebe vidím samé DOKONALÉ maminky, děti v džínách jako ze škatulky, vedle toho mám ty své malé patly v teplákách :oops: navíc mi všechny připadají tak hezké, upravené a čisté, já na sebe ráno hodím teplákovou soupravu, vyčistím zuby, dám řasenku a vlasy do culíku :roll: Moje děti nechávám tak nějak růst samovolně, nezakazuji se váet po zemi, ušpinit se, dloubat se v hlíně a když mají holínky, můžou skákat v kalužích, hrozně je to baví. Jen si připadám jako exot mezi všemi dokonalkami :roll: Jsem líná na děti pořád venku křičet, napomínat je ať nedělají to, či ono. Pračka to vypere a děti jsou spokojený :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1336
31.10.14 22:01

Já teda nevim, ale u nás ve školce se musí umet obléknout každý díte a taky si utřít zadek at sou mu 3 nebo 4..zrovna u 4 leteého dítěte mi prijde uplne normální, že by si mělo utřít zadek a samo se obléknout…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1450
23.4.15 13:32

Jsem jediná „líná“ matka která než aby šlapala s kočárem po vesnici dá raděj dítko na dvorek na čerstvý vzduch a užívá si dvě hodinky klidu???
Příjde mi že když se narodí mimino tak je povinností chodit denně s miminem na procházky
a jsem divná že nechodím… Nebaví mě to :!
Když se nevyspím tak jsem ráda za klid a dám taky šlofíka.. malej na vduchu je venku na dvorku tak proč né že :roll:
Neříkám že nikdy nejdu ven..ale prostě upřednostňuji svůj klídek u kafíčka, filmečku či knížky :andel: (né vždy..co nestihnu poklidit dopoledne s prckem tak dělám i ve svém „volníčku“ když prcek spí..)
Tak co máte to aspoň některá taky tak?? :mrgreen: at si nepříjdu jak línej exot :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
verulicek
23.4.15 13:35

@darkblack mít dvorek, taky to tak dělám..my z paneláku nemáme moc možností..jako výhodou je, že pohybem vyplavuješ endorfiny, nadýcháš se a taky něco shodíš, pokud jdeš svižněji…takže kdybych měla dvorek, stejně bych tak každý druhý den vyběhla.. ;)

• Citovat
  • Upravit
5271
23.4.15 13:35

@darkblack já našlapala kilometrů do roka věku dítka. Pak jsem přišla na to, že spí i při nekodrcání a na vzduchu je tak i tak, takže třeba teď čučím do pc a dcerka chrní venku na čerstvém vzduchu a spokojené jsme obě :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1450
23.4.15 13:36

@1Luca :palec:
@verulicek jj to je asi fakt něco jiného, v paneláku bych to asi taky doma nedávala :roll: já neříkám že sedim doma uplně pořád.. ale užívám si to když jo 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1450
23.4.15 13:37

@1Luca malej mi taky právě spí na čerstvém vzduchu :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
655
23.4.15 13:38

Mít dvorek, je ze mě taky líná matka :mavam:… ten máme až venku před panelákem, takže pokud je hezky každý den chodíme na procházky, každý den střídáme jednu aktivitu: hřiště, odrážedlo, kočárek, písek, jen tak… taky už mě to nebaví, ale jak zabavit skoro 2 leté dítko v paneláku? :zed: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
23.4.15 13:39

@darkblack je to tvoje věc. Nikdo tě za to kamenovat nebude. Mě by to nebavilo, dřepět pořád doma. Nicméně „kočárkové gangy“ mě taky nebavily. Dala jsem si sluchátka, do nich pěknou hudbu a už jsem s kočárkem šlapala okolo parku. Před dítětem jsem hodně chodila na vandry, ve 4. měsíci těhotenství jsem ušla 42 kilometrů v pochodu Praha-Prčice, dřepět neustále doma by mě zabilo.

Setkala jsem se s řadou opovržlivých pohledů, proč mám jako na uších sluchátka a nedělám ťu-ťu ňu-ňu na spící dítě. Bylo mi to jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3931
23.4.15 13:41

@darkblack Já taky radši malýho vystrčim jen na dvorek ale minimálně jednou denně na prochajdu musím lenost nelenost páč máme psa a ten je zvyklej že ho beru vyběhat na pole ;) Takže včéra jsme s kočárem nachodily 3,5 km ale zasejc si říkám že aspoň zhubnu přebytky po porodu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí