Listopad 2005

Napsat příspěvek
Velikost písma:
613
22.5.06 12:41

Ahoj holky,
tak jsme byli u dr, ta na něm nic nenašla, ale Davča předvedl hysterický řev a držel se u toho za ucho, tak nás poslala na ušní. Na zánět to taky nevypadá, tak máme akorát kapat do nosíku. Horečky jsou pořád, tak doufám, že to brzo přestane. Má hrozně vařicí dásně, tak třeba to nakonec budou ty zuby.

Kačence posíláme gratulace k půlročkám.
http://www.gify.nou.cz/…bory/b13.gif

Jdu si udělat kafčo, z toho čekání u dr. jsem vždycky zmordovaná.

Tak zatim ahoj a užijte si krásný a slunečný den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
920
22.5.06 12:45

Krásný den holky,

tak sice nejsme mistři, ale stříbro je výborné!!!

Ivo děkuji za optání, já bych řekla, že dneska už jsou flíčky na ústupu a azítra že bude mít pokožku zase oki.

Stázinka je po obědě a teď spinká na balkoně, nesmíme ven, až ve čtvrtek k doktorce. Tak já žehlím, je to paráda - dávám si ledový čaj, otevřený balkon a rádio, relax. Skvělé, takhle žehlím ze všeho nejraději :D

Manža měl jet dneska na moravu na sever, ale vrátil se, protože s tím kolenem nemůže pořádně řídit, tak je zpátky v Praze a pracuje v kanclu. Zítra jede do Brna, tak jsem zvědavá, jestli tuhle cestu jeho koleno vydrží.

Dneska u nás byla kámoška a čeká třetí dítě s třetím manželem. Předtím žádný z nich nebyl u porodu a ona řeší jak to tenhle ponese. On chce jít, ale ona s tím má psychický problém. Že ty první dvě rodila sama a teď si nedokáže představit, co tam on bude dělat, že bud ezmatkovat a tak. Asi jsme to tady už probíraly, ale opakování je matka moudrosti a tak moje otázka zní: Byl váš partner u porodu a jak to zvládl a co by jste moji kamarádce poradily?
Můj manža byl a zvládl to na jedničku, Stázinka je naše první a mě hodně jeho přítomnost pomohla, byla jsem šťastná, že se mnou byl. Držel mě za ruku a jako první choval malou v peřince, bylo ji přesně 30 minut :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
386
22.5.06 12:51

ahojky všem,
tady je krásně, tak za chvíli jdeme ven.
Všem marůdkům foukáme na dálku bolístky a ať jsou všichni co nejdřív v pohodě.
Gabko, manžel u porodu byl, stihnul to teda na posledních 40 minut, protože se to pořád tvářilo jako že ne… a pak najednou šlo všechno rychle.
Můj názor je, že pokud by ona z jeho přítomnosti byla nervózní, tak to bude akorát na škodu :-(. Nebude se soustředit, pořád bude myslet na to, že ON tam je a může se „zaseknout“. Takže pokud z toho mám kamarádky blbý pocit, tak bych se to pokusila manželi vysvětlit, vždyť může být venku a přijít hned jak se mimčo narodí ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
386
22.5.06 12:52

teda já píšu hovadiny… :oops:
samozřejmě „pokud z toho má kamarádka blbý pocit“ :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
613
22.5.06 12:59

Gabko,
tak Honza nebyl. Honzika jsem rodila v Motole, takže to měl dost z ruky. U Haničky jsem měla taky nástup, rodit jsem začala v noci, takže to nesehnal hlídání a u Davídka mě odvezl a spěchal za dětma. Já měla všechny porody v pohodě, takže mi to ani nevadilo, že jsem tam sama.
Bolesti zvládám celkem v poho, nejvíc mi vadí to jejich ještě netlačit, ale to já stejně dlouho nevydržim, takže to nejhorší trvá chvilku a pak mám mimíse u sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ha
514
22.5.06 15:09

Ahoj holky,

tak jsme se vrátili z OV…malá byla zase celej víkend ty večery vyřízená, včera dokonce spala kompletně celou noc, ani hlad v noci neměla, tak to jsem byla v šoku…až ráno :D
Dědeček si ji zase užil, pořád ji choval a hlídal, no bezva :)
Provedli jsme milion náštěv a vyřizování, i když tam jezdíme prakticky každý měsíc :lol:
No a dnes ráno jsem si tam na úřadě ještě musela vyřídit RP…na úřady teď zas až tak moc nechodím (to zase začne :) ), ale opět jsem se setkala s bezva přístupem, tak nevím…snad se to opravdu pohlo dopředu a není to ta permanentně naštvaná státní správa :lol:

V hokeji jsme to projeli :( …ale na 2. místo a to je taky fajn!! :D :D

Kačence gratulace :! :D

A jak aktuálně Stázince a Davídkovi, Gabko a Hanko ??

Tu šestou nemoc teď měla malá od kamarádky, taky se do rána osypala, ale nevím, co jim na:,–(ili…cca po 3 dnech byla jako ryba, ale tuším měli taky zákaz vycházení.

No a k tomu porodu ? Partner byl, i když z toho měl tuším větší strach, jak já…ale nakonec byl rád, personál byla sice skvělý, ale on mi moc pomohl, chodil se mnou do sprchy…podal, zavolal, poslouchal to ticho, nebo alespoň něco vykládal i když já ho vlastně nevnímala prostě udělal, co na očích viděl, a pak mi držel hlavu při tlačení, což moc pomohlo porod. aistentce :) …já nevím, vůbec netuším jak by to bylo bez něj a na druhou stranu si říkám, že bych to odrodila i sama, ale paušálně pro všechny se to takhle nedá říct. Já myslím, že hodně záleží na vztahu těch dvou, jak přítomnost u porodu vůbec berou a tak. Myslím, že hlavně to má rozseknout ženská…takže pokud kamarádka nechce nebo má z toho obavy, měl by to partner respektovat…fakt záleží.

Takže takto od nás.

Užívejte si zatím krásný den a my jdem vybalit…
Pa, pa
 Ha

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
920
22.5.06 15:36

Ahojky,
Stázinka má tělíčko už skoro dobrý, dneska to přešlo na nožičky a kdyby to tak mělo postupovat, tak zítra nebude mít nic. Ona je úplně v pohodě, škoda jen s tím zákazem vycházení, jak to trefně pojmenovala Ha, zrovna když je tam tak krásně!! Dokonce jsme museli zrušit dnešní plavčo :? ale musí to být.
Tak koukám, že máte ohledně mojí kamarádky stejné názory. Já ji taky říkala aby to nelámala přes koleno. Ona na to, že asi půjdou na předporodní kurz, aby on z toho nebyl mimo :o
Já půjdu RP vyřídit asi v pondělí, protože když jsem byla minule, tak jsem neměla PP a to mi poslali teprve 17.5 poštou, ale ve schránce v pátek nic nebylo. Tak uvidíme. Ještě že ho vyplácejí zpětně.
Dneska jsem Stázince objednala nějaké oblečení a teď půjdu „ocenit“ to, co už má malé a kámoška to přijde probrat a zbytek nějak prodám. Co děláte s malým oblečením vy?

Davídkovi přejeme aby už ho teplotky netrápily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
841
22.5.06 17:24

Ahoj holky!

Všechno nejlepší Kačence !!!

Manžel u porodu byl, i když původně nechtěl. Já ho tam mít chtěla, ale nenutila jsem ho. Dohodli jsme se, že se mnou vydrží (snad) první dobu porodní a na tlačení a vlastní porod půjde pryč. A nakonec to bylo tak, že prvních 5,5 hodiny prospal. Přišlo to na mě ve dvě v noci a nechtěla jsem ho budit a vlastně jsem pořád nevěděla, jestli to nejsou poslíci. Kolem desáté jsme vyrazili do porodnice a před druhou se Mates vyklubal. A Honza u všeho byl - dobrovolně. Přitom jsme i PA a doktorovi řekli, že odejde. Já byla moc ráda, že tam nejsem sama. On pořád tvrdí, že tam byl na nic, ale já vím svý. Podával mi pití, odvedl mě do sprchy - prostě takový ty drobnosti, který jsou v ten okamžik hrozně důležitý.
Takže - jak psaly holky - záleží na dohodě těch dvou a pokud by to jednomu nebo druhýmu nemělo být příjemný, tak radši rodit sama - nakonec zvládnout se to musí ať už s chlapem u porodu nebo bez něj :wink:
 M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
920
22.5.06 18:04

Holky prosím zkontrolujte si v tabulce míry miminek , mám dojem, že mi nějak unikla Ráchelka a míry v 6M, ale nemůžu to nikde najít. Veru123 ty bydlíš někde u Humpolce? (100km od Prahy i Brna, jak jsi psala)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
386
23.5.06 07:54

dobré ráno všem :D
tak mi zase včera vůbec nešlo e-mimino :evil:
Gabko jsem z Pelhřimova, to je asi 15 km od Humpolce, ale budeme se stěhovat k Humpolci :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
920
23.5.06 08:37

Dobré ranko

Veru123 to jsem se moc nespletla, že?
Manža už odjel do práce a my jsme zase doma samy. Dopo ještě přijde účetní a srovnáme nějaké účty za loňský rok, pak bude oběd. Chvíli si pohrajeme a já pak dožehlím, protože jsem to včera všechno nestihla, Stázinka spala jen chvíli. PAk by mi to mohlo vyjít na kafčo a pak bude sváča. A až do večeře si budeme jenom hrát a možná dorazí taťka z Brna. Po večeři půjde Stázinka spát a já kouknu na ordinaci. Jak koukám, moc růžově to nevypadá ten dnešní den. Docela nuda. No tak už to bývá.
A jak to bude dneska probíhat u vás? Asi máte spoustu práce a zábavy, je tady docela pusto, nikdo nepíše a dlouho se tady holky neukázaly. I když emimino trochu zlobí, včera k večeru nešlo.
Včera nám došla faktura za plyn za rok a tak jsem ji normálně chtěla schovat a dát ji manžovi až bude mít suprovou náladu, protože jsem se hrozila doplatku, manža říkal, že to uvidím ten účet při mém hospodaření s teplem. Ale nebylo to vůbec tak hrozné, doplácíme 3 tis. To za elektřinu a to je jen za 3M doplácíme víc.
Tak já se zase ukážu, zatím pápá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
386
23.5.06 08:48

Gabko, jsi holka šikovná, máš super odhad :) . Tady u nás je hnusně, chvílema prší a je docela zima… oproti včerejšku :( . Já musím dojít nakoupit a uvařit, protože se nám večer vrátí taťka z cest, tak aby měl co jíst . Jinak v Praze mám bráchu, tak třeba až někdy budeme u něj, tak můžu s váma srazíkovat
Jinak Gabko, jak píšeš, ty dny jsou pořád stejný… , ale je to příjemná změna oproti práci, člověk si to užívá, protože budou takhle malinkatý jen jednou, no a pak vyrostou … a znáte to, puberta atd atd
Tak krásný den !

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ha
514
23.5.06 08:56

Dobré ráno holky :D

tak emimčo funguje..včera to vlastně nejelo celej večer

Tady to doteď nevypadalo, ale začíná lézt sluníčko, takže se těším ven, malá si zdřímne před polednem a můžem pak vyrazit, potom na večer ještě pořebujem na nákup, jelikož doma není vlastně pořádně nic :) :(

Taky jsme uvažovali o koupi autosedačky, ale připevněné na pevno v autě, aby se pořád netahalo to vajíčko, ono je to přeci jen dost…malá už není nejlehčí a dohromady s tou sedačkou je to síla 8O
Takže je potřeba něco vybrat :)

Zatím takto.
Pěkný den
Pa, Ha

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.5.06 08:57

dobré ráno všem (Tedy alespon v Praze je pěkně pod mrakem..). Co se týká porodu u nás, manžel také byl. U nás to bylo tak, že já nechtěla, on ano, nakonec se to nějak semlelo, že tam byl. Ve finále jsem byla moc ráda, protože to trvalo dlouho a vyskytlo se dost komplikací, už byly taky připraveny kleště a manža, i když normálně děsnej cíťa a já mu někdy v legraci říkám sterila-:)))) (ale to jen proto, že on je děsnej pořádkumil, musí mít všechno upravené, narovnané a čisté) to zvládnul skvěle a taky o tom každému vypráví v pozitivním duchu. Já osobně si myslím, že za prvé se opravdu nemá nikdo do ničeho nutit - jak už jste některá psala - ženská to musí zvládnout tak nebo tak-:)), ale taky je asi dobrý, když už tam chlap je, aby viděl jen - řekněme - ty hezké věci - jestli my rozumíme - mimčo, mamče otíral čelo, zavedl jí do sprchy, podpíral a tak.. Já rodila v Podolí, kde jsou polohovací stoly, takže manžel kromě mimča v podstatě nic jiného neviděl.. (tím myslím odcházející placentu, nástřih, šití, spoustu krve pode mnou…- no však víte).. Vím totiž zcela přesně, žo tohle by bylo přesně to, na co by opravdu nevzpomínal rád-:( (a mám to potvrzené i od jiných mužů, kteří viděli-:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
920
23.5.06 09:24

Tak než dorazí práce, tak reaguji:
Veru123 to máš naprostou pravdu, já razím doma heslo, užijme si ji protože na to máme deset let, kdy bude poslouchat i ona nás a pak těch dalších dvacet spolu musíme nějak vyjít a pak už to bude pohoda, protože na všechno přijde sama a budeme opět nejlepší rodiče :lol: (vlastní zkušenost chichichichi)
Ha o sedačce, my taky musíme koupit už klasiku, tak jak říkala KaVi asi před měsícem, malé už z toho taky lezou nohy. My už ji necháváme stejně v autě a bereme jenom malou, jedině když jdeme na nákup tak dáváme sedačku do košíku. Už se Stázinka v tom vajíčku nedala unést. KaVi by nám mohla poradit, jestli nějakou pořídili.
Brambůrku já taky byla v Podolí a bylo to bezvadný, jak říkáš, pro nás dva to bylo čistý a bez krve atd. jak straší v předporodních kurzech.
Tak práce začíná..... příjemná změna :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital