Listopad 2005

Napsat příspěvek
Velikost písma:
578
18.5.06 09:35

DOBRÉ RÁNO HOLKY

vy jste se tu po ránu pěkně rozepsaly.

Kavi , to je dobře, že to zmizelo ten AE. Jsem moc ráda, že už jste doma.

Peťo , Filípek je šikovnej, že už chvilku stojí.

Gabko , my jsme pozváni na 20.5. do Jeseníků na Vítání občánků, ale je to pro nás trošku z ruky, tak se tam asi nedostavíme. Překvapilo mě ale, že na nás nezapomněli :)

Bramburku , pojď s námi, rádi Tě poznáme :)

wingec nám se malá začala pořádně přetáčet až teď, ono to všechno přijde už brzy neboj, každé mimi má svůj čas :)

Hezký den všem maminkám a dětem :) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.5.06 12:12

ahoj holky. Krásné dobré ráno všem. No.. u nás byla děsná noc, ta naše holka se snad nikdy nenaučí spát. Je už měsíc na UM a probouzí se 4× za noc.. ach jo.. trošku mě to trápí, spí hůř, než když jsem kojila a to jí taky ještě neroste žádný zub… No ale co se dá dělat, musím to nějak vydržet. Navíc jsem pořád nemocná, vypadam jak oteklej králík, tak to víte, jak se mi v noci nadšeně vstává..-:)) KaVi, vítej doma! Moc přeju, aby se AE držel v ústraní a neměli jste s ním už žádné trápení! A je opravdu skvělý, že vám v nemocnici pomohli. Holky, děkuji za pozvání na sraz, ale já jsem příští čvrtek a pátek pryč, manža si vzal volno, tak budeme na prodlouženém víkendu na chatě v Jílovém. Ale příště se k vám ráda připojím! Mějte se fajn, dneska snad poslední uplakaný den a zítra HURÁ už by snad zas měl svítit puňtˇa.PS.
já jsem taky nechala Báře píchnout hexa vakcínu a žádné reakce nebyly, takže super.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
18.5.06 13:09

Ahoj holky,

přeju krásné ráno všem mamčám i dětičkám (no ráno už asi není aktuální :lol: , tak asi odpoledne)

My dneska vstávali v pět, takže jsem teď už jak chodící mrtvola :( Kubík naštěstí teď dospává a vyrazíme za chvilku ven. Před chvilenkou jsem do něj vpravila brokolici - poprvé :! , a to teda moc nešmakovalo, vždycky se tak otřepal, když to polknul, ale smál se tomu tak nevím - dostal jen malinko na ochutnání. Jo, chtěla jsem se zeptat, jestli dáváte po příkrmu ještě něco na pití a co? Já mu dávám zatím té zeleninky malinko na ochutnání a pak dokojím, tak si myslím, že už jinou tekutinu zatím není třeba, ale až nedostane mlíčko a bude celá dávka příkrmu, tak něco na zapití stopro dám. Čajík a jaký? Prý se nemá dávat nic slazeného, ale připadá mi, že všechny ty instantní čajíky jsou slazené nebo ne? Nebo nějakou tu naředěnou šťávičku? Díky za zkušenosti . Zatím jsem mu koupila ten magickej hrneček, tak jsem na něj zvědavá, jak z toho bude pít :?:

Gabko, Monho děkuju za pozvání na srazík, přijdu moc ráda. Mám to dokonce hned za bukem, bydlíme totiž ve Vršovicích. Akorát jsme v ten termín zrovna objednaný na rehabilitaci, tak tam zkusím zavolat a nějak to posunout - tak snad to vyjde uvidíme :)

Zatím všem pěkný den :) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
386
18.5.06 13:16

Miskulo,
já se taky chystám od začátku června na příkrmy a pak chci taky dokojovat… Aspoň si to tak představuju :oops: . zároveň chci přes den zkoušet nabízet pití z toho učícího hrnečku - koupila jsem Avent - aby si na něj postupně zvykal, až pak bude pít jen vodu, čaje… Čaje nemusíš kupovat ty granulované, skutečně je to z 95% sacharoza a pak miniaturní zbytek nějakých výtažků. V lekárně maji i dětské čaje sáčkované, ale prý dětem bohatě stačí voda. Tak to chci zkusit nejdřív jen s vodou, jde o to jak budu úspěšná :oops: . A nebo nějakou šťávičku /hipp atd/ ale hóóóódně ředěnou.
Možná líp poradí mamči, co už dokrmují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
18.5.06 13:28

Veru123 - díky za odpověď; no já právě na ty dětské pytlíkované čajíky nějak moc ještě nenarazila-zatím jen tak pokukuju co kde mají, tak se zkusím poptat v lékárně. Taky jsem koupila hrníček od Aventu - asi Kubovi do něj taky dám nejdřív mlíčko, aby si postupně zvykal, dobrý nápad :idea:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
920
18.5.06 13:29

Ahoj holky
pitný režim my dáváme malé takové šťávy od Hippu a ředím to 2 díly šťávy a jeden díl převařené vody (to jen proto, že je mám v lednici a jsou studené a tím se to dá hned pít). Přes den vypije šťávy 200-300ml. Ráno a večer má 210ml Nutrilonu a na oběd a sváču přesnídávku nebo kaši nebo zeleniku. Já ji dávám pít i proto, že si říkám, když je teplo a já mám taky žízeň tak ji musí mít i ona. Když nechce tak ji nenutím, ale ona chce :lol:
Srazík bude bezvadný!!!! Se těším.
Nálada se mi vrátila, protože manža už je doma a byla to voda v koleně a tak mu ji vysáli a je to oki :D
Tak dneska až večer
Jo a k brejličkám - stav objednávky pořád nevyřízena?! To je co?!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
841
18.5.06 13:36

Pití - tak my po zelenině ještě dokojujeme. Žádnou jinou tekutinu jsem to malýho ještě nevpravila. Zkoušela jsem vodu a šťávičku. Nejdřív jen pár lžiček šťávičky od Hippu do deci vodu a pak i víc té štávy, ale bez úspěchu. Ráda bych ho naučla jen na tu vodu. Dr. mi to taky doporučovala. A říkala, že s pitím bývá větší boj než s jídlem. U nás to rozhodně platí.

Super, že se na srazík rozrůstá počet účastnic :-)

Gabko - to je fajn, že to u manžela nebylo nic horšího. Aspoň si v klidu užijete to vítání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
559
18.5.06 13:53

Ahoj holky,

tak my máme Obrnu za sebou, šlo to rychle. Venku ještě usnul tak jsem hoďku poseděla v parku a pak domů na jídlo.
Co dnes předváděl za cirkus :roll: Na stůl jsem položila obálku co přišla, na rychlo jsem mu udělala řidší kaši a on tak vřískal a nechtěl pít, dokud jsem mu tu obálku nedala do ruk. Už to asi začíná, budeme si vymrčovat apod. A když zuří tak mu to vykládání jde to koukám!!

Teď je na zemi a snaží se vykládat, do toho občas piští a ještě zuří, zajímavé :roll:

U nás pitný režim pouze čaje nebo šťávičky, voda nám neleze :( Dávám granulovaný od Hippu.
Mlíko dávám ráno a někdy v poledne pokud nesní celý příkrm, večer kaše, svačinky výživy nebo ovoce, občas i mlíko. Poslední dobou nechce mlíko moc pít, jindy vypil 180ml bez problémů, teď sotva 120 a už to plive.
Mám strach, že ho nebude chtít vůbec.

Hm tak koukám, že synátor je na druhé straně deky, ale jestli se tam dotočil, nebo jakým způsobem se tam dostal fakt netuším, ale stále je na břišku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
578
18.5.06 15:05

Pěkné odpoledne holky ,

Ráchel mi nepije vůbec nic, kojeneckou vodu, dětský čaj sáčkový. granulovaný čaj, šťávičky od Hippu, prostě nic, a nutit ji k tomu nemůžu. Příkrmy které ji dělám doma jíst nechce, jen kupované, tak jí fdávám od Hami První lžičku-jablka, hrušky, nebo mrkvičku.

Miskulo , to je fajn, že přijdeš. My to máme do Vršovic kousek a chodíme tam někdy na vycházku s Lamargaritou.

Teda dneska to počasí nic moc, chceme jít ven, ale pořád se to tam kaboní.

Gabko , ať se vám líbí na Vítání občánků. To je dobře, že manželovi pomohli s tou nohou.

Iva a Ráchel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.5.06 15:33

ahoj holky. Vy, co dokrmujete, kolik toho jídla v jedné porci dáváte? Já mám pocit, že od té doby, co dokrmuju, se nám pěkně rozbil režim cca pěti jídel denně. Bára vždycky sní trochu, ale pít méko už po tom nechce. Chce ho třeba za hodinu… takže jíme jakoby třeba 7×. tak nevim teda… s tím pitím je to taky bída, nabízím vodu i čaj v pytlíku (jen bych doporučila pozor tam kde je heřmánek - způsobuje hodně alergie), ale pije občas a málo.. Ale vím, že švagrové, která má ted dvouletou holčičku a která byla od 2m na UM, začala dcerka pít až v roce a nechybělo jí to…
Gabko, já jsem objednala brejličky tam co ty, taky jsem čekala už 14 dní, takže jsem je proprudila s tím, že pokud mi okamžitě neodpoví, tak ruším objednávku, tak paní mi odepsala, že se moc omlouvá, že měli nějaké „technické“ problémy a že je obratem posílá… Tak kdyby dlouho nic, tak je taky proprudˇ..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ha
514
18.5.06 16:14

Pěkné odpoledne všem,

Kavi i my Vás vítáme doma, je dobře, že se to umoudřilo a jste lepší !

Ivi , mě malá taky nepije nic kromě naředěného ovocného příkrmu, to jediné :) …tak zkuste toto

Tak na ten Brno srazík se těším, však to nějak naplánujte a my se dostavíme :)

Gabko přeji pěkný vítání, uvidíš, jaký je to zážitek…tedy alespoň pro nás byl, měla jsem slzy na krajíčku a to jsem normálně ledová při takových akcích :lol:

Miškulo , dětské pytlíkové čaje mají v lékárnách

Dnes jsme byli v poradně 5.měsíční - vážíme 7,1 kg, neměřilo se a jinak v pořádku. Malá dostala další včelu (Hexa vakcínu)…a jak říkala Gabka, obrna v tom je…jelůa jsem až těsně před koncem poradny, protože bylo dnes vyhlášeno očk. obrny na lžičku, tak jsem měla strach, že zase budem čekat hodinu a více, ale nebyl tam skoro nikdo a šli jsme překvapivě hned 8O.....šok
Jen nám upravila jídlo, my ještě nedokrmujem a Nutrilon jsem jí podávala max. 4× denně + 1 kaše na noc…to je prý málo, musí mít 6× dávku, třeba jen 100ml, ale vícekrát. Údajně si dítě tímto zvyká na nepravidelné jídlo a ve vyšším věku na přejídání na večer…tak nevím, jak to brát :roll: …každopádně jí začnu dávat častěji

Takže pěkný zbytek dne
Zatím pa
Ha

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
613
18.5.06 19:25

Ahoj holky,
koukám, že jste se nějak rozepsaly.

Tak vítám Kavi se Šimonkem a držim palce at už se to jenom lepší.

Veru, dík za radu. Doktorce jsem řekla jakou měl na to očkování šílenou reakci, tak další dávku zatrhla a okamžitě objednala tu hexa. Já vůbec nevěděla, že to pojištovna hradí.

My pijeme jenom čaj( granulovanej i pytlikovej) a naředěný štávy, voda u nás vůbec neuspěla.
Příkrmu jí tak 50-80 g a zapíjí to ještě sunarem a sunar má 6-7(80-120 ml)+ 1kaši.
Tak máme 7.360 g a 69 cm.

Jdu připravit něco k véče, tak zatim ahoj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
386
18.5.06 19:55

Hani, tak to jsem moc ráda. U nás to právě takhle funguje, tak si myslím, že by mělo všude. I když oni se pojišťovny spíš brání něco hradit :evil:
Ale je lepší se o to přihlásit :oops:
Tak ještě aby ji doktorka napsala Peťe :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
578
18.5.06 20:09

Miskulo , Kubíčkovi k půlroku gratulujeme.
 http://animace.org/…/G100029.gif

Ha , díky za nápad, zkusím to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
920
18.5.06 20:31

Ahoj holky
tak vítání bylo fajn, bylo nás tam asi 40 dětí. Dostali jsme karafiát, přání a bábovičky na písek pro děti od 3 let :lol:
Jinak super. Moc se mi to líbilo.¨
S tou Hexou je to dobrý!!!
Jdu koukat na ordinaci.
Možná ještě písnu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení