Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky ,
včera jsem psala, a když jsem to chtěla poslat, tak přestal jít server.
K tomu porodu - manžel se mnou byl celou dobu, držel mě za ruku a povzbuzoval při dýchání. Moc jsem neposlouchala doktorku, byla jsem z prášků jak v tranzu. Moc mi pomohl a hlavně psychicky. Když se malá narodila tak štěstím uronil pár slz.
Gabko , malá měla v 6ti měsících 67cm a 8900g.
Přeji všem krásný den. Já se budu asi dnes trochu léčit. Mám nateklou levou uzlinu, a špatně se mi polyká, tak snad to brzy přejde.
Počasí nic moc, ale určitě bude líp ![]()
jojo, z vlastní zkušenosti to taky Gabko znám, akorát já jsem o mamku přišla hned po pubertě, takže je mi teď spousta věcí líto.
Jinak ohledně sedaček, mám vyhlídnutou, která je od narození do 18 kg /jde po směru i proti směru/,protože drobečci do určité váhy musí sedět proti směru jízdy a nejkvalitnější v téhle kategorii je Britax / je to tuším anglická verze Romer, ale to nevím na 100%
A nebo Maxi Cosi Priori
chtěla jsem vám sem vložit přímo odkaz na stránky britax a na rakouský test autosedaček, ale vrátilo mi to jako reklamu ![]()
Ahoj holky,
jdu jenom na skok, ten náš protiva mi ani nedovolí sednout k pc.
Horečka přestala a přišla srajděra, tak jsem koukala na zoubky a tam se zatim nic nerýsuje. Jak byl 4 dny hodnej, tak ted jsme zase ve starých kolejích. Mám pocit, že budu mít brzo ruce až u kolen.
Gabko, vyúčtování elektřiny vždycky očekávám s hrůzou. Pořád zvedám zálohy a pořád doplácim 2-3 tisíce. My ji snad žerem.
Už piští musim jít. Zatim ahoj.
Ivušce přejeme k půlročkám.
http://www.gify.nou.cz/…ubory/42.gif
ZAREC MAMINY ![]()
Já nás čtu,ale nestíhám psát ![]()
Včera jsem byla se Šimonem na kožním a vyfásli jsme zase kortikoidy a brali mu stěry,jestli zase nemá nějakýho hnusáka na tvářičce
Čekala jsem hodinu,než jsem přišla na řadu a to jsem byla objednaná,tady to mě vždycky pěkně sere
Sorry za ten výraz,ale to se jináč napsat nedá…Holčička tam Šimonovi cpala do kočárku nějakou erární kačenu,co tam je v čekárně na hraní,byla špinavá jak prase a já jsem se jen modlila,aby do těch rozmokvaných tváří ještě něco nelapl,tak jsem holčičce slušně,leč stručně řekla,ať mu ti kačenu tam necpe,že ještě něco chytne
Šimon,nééé ta kačena ![]()
Naivně jsem si myslela,že dnešní noc bude lepší,když má mastičky a zase brečel.Asi mu lezou horní tesáky,to už není možný ![]()
Dneska od rána uklízím,žehlím a vařím a už nemůžu a to mám ještě jít něco koupit pěšky do Carrefouru-pěšky asi 1/2 hoďky ![]()
Zítra máme s kámoškama domluvenej večerní sedánek,tak se móóóc těšííím ![]()
Autosedačka Veru123 psala,že je dobrá ROMER,má pravdu,četla jsem testy a tady tato vyšla nejlíp,ale je celkem drahá,tuším,že něco kolem 5.000 kč ![]()
My máme zatím vajco,ale taky nás to čeká a ještě kočár,židlička a ohrádka ![]()
Začla jsem dávat čaj,dávám zatím 3 dávky UM a pomalu budu přecházet úplně ![]()
Udělala jsem fenyklovej a hrozně ho baví si to sám držet a ožužlávat,moc toho sice nevypije,ale musí si zvyknout.Chci mu koupit šťávičky-jablko nebo hruška a naředit 1/3 šťávy a 2/3 vody,to mu bude šmakovat určo víc.První mrkev dám asi za 14 dní.Chi to už bude mít 7 a půl měsíce,to jsem macecha krmit ho furt jen mlíkem,co? ![]()
Jinak v 6-ti měsících měl 7.590 kg a 68 cm
Očkování máme za sebou a další poradna až 30/6 tj. v osmi měsících.
Buďte na pohodu a svěží ,pááááááá
![]()
Ahojky holčiny a mimča
nám e-mimino nejelo včera celý den, tak jsem nemohla ani nakouknout.
Včera jsem tu měla kámošku, bylo to super, celý den jsem procházkovali s malým, nějaký nákupy a pak pivko na zahrádce, takže trošku únik od stereotypu. Nakonec tu i přespala.
Ráno jsem byla u zubaře, mám rozsekanou celou pusu a absolutně se nenajím a pomalu nemůžu mluvit. Snad to zítra bude lepší, to jsou ty zatracený osmičky ![]()
Malej je venku s babičkou, manža šel na poštu, dnes si vzal kvůli mě dovču, aby se mohl když tak postarat o malýho, ten je hodnej
![]()
A já nevím co dělat, musím pověsit pračku a pak bych měla opět žehlit fůůjjj!!!
K porodu- já rodila 3 dny, pořád nechtěli manžu pustit, že ještě je brzo a tak. Nakonec přijel a já začala rodit, tak se ani nepřevlíkal. Byla jsem v takovým tranzu, že jsem ho skoro nevnímala, ale někde jsem věděla, že tam je a moc mi to po té dlouhé době pomohlo psychicky.Držel mi hlavu při tlačení a bylo to super. Manža chtěl od začátku u porodu být, mě to bylo jedno jak se rozhodne, ale ke konci těh. jsem z toho měla obavu, že se třeba budu stydět nebo když si budu ulevovat a tak. Ale já myslím, že mě to pak bylo úplně jedno. A dnes jsem fakt ráda, že tam byl. Ale opravdu to záleží na těch dvou a taky bych to asi přes koleno nelámala. Třeba to kamarádce přijde tak rychle, že to ani nebude mít čas řešit
![]()
Kačence dodatečně taky vše nejlepší k půlročku
![]()
Tak já si jdu kafčo zatím pa
ahoj. Já si ted hovim doma a dala jsem si skleničku červeného, neb přišel tchán, že malou chvilku povozí.. Jupíí!! Nejsem macecha, ale je to bezva relaxík… Akorát mi to víno pěkně leze do hlavy, tak případnou další sklínku radši až přijde manža.. Zítra večer jdu za kámoškou po Podolí, je po druhém porodu - docela legrace - prvního má chlapečka - ten se narodil s porodní váhou cca 2,8kg a holka má okolo 4kg-:) No to jsem na to sama zvědavá…
Tak se zatím mějte a pěkné odpoledne.
Ahoj všem maminám i dětičkám ![]()
Jsem tu jen na skok, páč se mi tu nakupilo nějak moc práce a nestíhám. Gratulujeme dodatečně všem oslavencům a držíme palce marodům, ať jsou brzo zase zdravý! Kubíkovi vyrostl už druhý zub, takže u nás teď bylo opět veselo, v noci nespíme-paráda, jsem už úplně vyřízená -děs, běs
to znáte ![]()
Zítra jedeme na celodenní výlet do Pardubic, máme tam nějaké zařizování a při té příležitosti budem obrážet příbuzný, tak se docela těším.
Jo holky, nepodařilo se mi přehodit tu rehabilitaci, takže já ten srazík ve čtvrtek nestíhám. Tenhle týden už neměli bohužel volné místo a celý příští týden mají školení, takže to jinak nešlo
- ale příště jsem stopro připravená!
Tak jdu něco dělat, pa
Tak jsem holky právě prodala 2 plné igelitky oblečků za pouhých 2215 a mají komplet výbavu od 0-3M, sice kupovali jenom neutrální nebo modré ale moc mi toho nezbylo, moc růžového jsme neměli.
A taky si koupí košík, abymohli malé vozit doma nebo dole v obýváku. A co děláte s malým oblečením vy? Ještě jste se žádná nevyjádřila ![]()
ahoj holčiny,
tak jsme byli venku a je tam kosa jak v listopadu! fuj… Gabko,já mám oblečky ve 2 velkých boxech a nějak se s nima nemůžu rozloučit
a furt si říkám, že třeba budou na druhý dítko. Ale jak se znám, tak stejně budu kupovat další nový
. Jenže tímhle tempem tu za chvíli budou jen Kubovi věci ![]()
Jinak autosedačka… no sice stojí ty lepší cca 5 tis, ALE… než abych si někdy vyčítala, že jsem ušetřila pár stovek a co by, kdyby… No, ruku na srdce, občas utratím za větší hovadiny. A jak jde o bezpečí dítěte, tak chci 100%
.Jinak sedačky z druhý ruky - nikdy nevíte, jestli nebyla bouraná ![]()
tož tak ![]()
Já našla na jednom webu, kde jsem pořizovala výbavičku ty autosedačky, tenkrát nám od Römeru dali katalog
a nebo www.britax.cz a je to ta First Class Si
a nebo jsou v testech dobře hodnocený Maxi Cosi Priori XP / i proti bočnímu nárazu/
jo a tuším, že Romer Lord je užší než King… ale přesně bych to zkusila zjistit, kdyby někdo chtěl ![]()
Ahoj holky!
Všechno nejlepší Ivče od Ha k pětiměsíčninám !!!
Gabko - malý věcičky jsem zatím nacpala do tašek a odvezla k našim. Mají baráček, tam se to ztratí. Pořád si říkám, že to užiju na druhý, případně se to bude hodit bráchovi, kterej taky plánuje rodinu.
Ivčo - tak jsme na sraz zbyly my dvě a Lamargarita. Doufám, že jsem na někoho nezapomněla. Má cenu se scházet? Ne, že bych vás ráda nepoznala, ale nenecháme to radši, až nás bude přeci jenom víc?
My jsme dnes byli na první opravdové lekci plavání a bylo to super. Mates celé dopoledne zlobil a skoro nespal, tak jsem myslela, že usne cestou na plavčo a pak bude čiloučkej, ale omyl, celou cestu byl vzhůru a usnul, až když jsme před bazénem čekali na další holčinu, se kterou jsme plavali. Nakonec ale nebyl naštvanej, že jsem ho hned zase vzbudila, a v bazénu krásně řádil. Už se těším na další lekci.
M.
Ahoj,
tak se jdu na vás zase podívat.
Kavi, neboj nejsi macecha, náš mladej je taky jenom na mlíce. Jak měl ty horečky, tak odmítal jíst, takže má zase jenom sunar. Kecám, ještě pije jablečnou štávu.
Gabko, já mám všechny věci nasyslený v úložnym prostoru, páč to nemám komu prodat. Deky, plyma, fusaky apod. nosim do sekáče, ale věci tam nebere.
Aotosedačku bych potřebovala pro Honzika, jenomže to je všechno kolem 5-6 tisíc, takže to zase jistí nákup z druhé ruky.
Už ten náš drak zase bečí, tak musim jít. Zatim ahoj.