Poradna duly
Jana Čurdová
Ahojky holky,
tak jen na skok. Tak koukám, jak tu probíráte tu hexa vak. a ta moje úžasná dr. mi vůbec neřekla, že to pojišťovna hradí, ještě jsem jí říkala, že mě hroznou reakci a ona nic.
No tak 1.6. jdem na další očkování, tak se jí zeptám. Fakt jak máte mít něco grátis tak se mlčí. Jen tahat z lidí prachy ![]()
Stejně by to mělo být automaticky, když je to pro ty dětičky lepší ![]()
Kubíčkovi taky vše nejlepší k dnešnímu půlročku ![]()
Ha na srazík se určo domluvíme, uvidíme jak se k tomu vyjádří KaVi. A kdyby náhodou nechtěla, můžem se sejít sami pokud by jsi chtěla?
Pro mě to bude změna, protože já jsem pořád sama s malým, jen občas někdo přijde, ale věšina kámošek je bezdětných, takže je to jen na kávičky a to ještě večer. Sídliště už znám nazpaměť a už mě to vážně nebaví ![]()
Tak jdu zas koukat na ordinaci páček
HaPe fajn, my dojedem do velkoměsta ![]()
Jinak s tou Hexa, jak se tu probírá, mě doktorka říkala, že nově se to nehradí, takže jestli chceme můžeme si ji koupit, a že to byla pálka, nebo normálně chodit na všechna očkování, jako ostatní…ani by mě pro ni nevadil ten počet očkování, jako jsem se ji snažila ušetřit reakcí…ale je možné, že při negat. reakcích to nakonec lze hradit…fakt nevím jistě…
Jinak my už dohromady dostali 2 Hexavčelky a zatím klepu, ale vůbec nic ![]()
No a já zase mířím na VV ![]()
Dobrou noc
Ha
Musím se pochlubit. Stázinka dneska prvně seděla bez opory!!! a bylo to dýl než pět sekund!!! Paráda. Teď už ji válet sudy nikdo nedonutí
Ona totiž nejraději sedí a taky stojí
Stojí , my ji držíme okolo hrudníčku samozřejmě.
Zítra jdu zase do práce a taky ráno ke kadeřnici. V sobotu budu zase předávat své zkušenosti a rozumy ostatním a tak se stavím nejspíš večer nebo až v neděli (když se manža nebude koukat, protože máme ten rodinný den
)
Budu ale koukat co píšete a taky až co bude psát KaVi, to bude paráda, ta bude mít novinek ![]()
Mějte se moc krásně!!!!!!
http://animace.org/…/G100284.gif
ahoj holky,tak jsem dorazila od kadeřnice a četla jsem,co jste psaly.to zas byl den,ráno mě vzbudila v 6.30 sousedka,má roční holčičku a ta měla 40,5 st. teploty.já jsem z toho byla úplně perplex,přestože jsem zdravotník,a mám děti 2,tak jsem to řešit nikdy nemusela,tak jsem jí dala Panadolový čípky,zábaly a tak,naštěstí to kleslo,ale kdoví,co se z toho vyklube.myslím na tebe,Kavi,protože je těch viroz teď plno,tak jestli to nebude taky váš případ.držím palečky.jinak zas ty příkrmy,brokolici jsem zrušila a na:,–(ila opět milovanou karotku s kukuřicí-a bylo po starosti!odpoledne jsem ze srandy zkusila jablka s borůvkama-a zase dobrý!!je to teda všechno pro alergiky,tak snad se nic nestane.na pití jsem začla ředit Hippový šťávičky,hruškovou a jablečnou s hroznama a přijde mi,že mu to jede líp než ty čaje.ale stejně víc jak deci nevypije.on to jídlo stejně dost bojkotuje,je fakt,že se mu taky rozhodil jídelní režim.ráno má mlíko ,jen 150 ml,a pak nic nechce až kolem jedné hod.-je to normální???pak má zeleninu,půl skleničky-velké,za půl hod. mlíko 150 ml,pak jdem ven,podle toho jak přijdem má ještě mlíko nebo už rovnou kaši-200 ml a to už je šílený,jak řve,protože má hlad,když celej den nic moc nechce.zatím nevím,jak bych to změnila,násilím mu to cpát nebudu,když je jinak v poho.takže kdo máte potíže s příkrmy,nejste samy.všechny moc moc zdravím a dobrou i dětičkám!!
Krásné dobré ránko ![]()
Stázince pochvala, je šikulka. Za chvíli už bude hačat sama
![]()
Mě čeká kadeřnice příští sobotu, už se těším jak to trošku povyroste tak to nejde nějak do původního stavu. Ráno, když vstávám mám na hlavě panka a vypadám jak, kdybych prolítla křovím. ![]()
Fido si hraje na dece, jen ráno to vydrží celkem dlouhou dobu, ale jinak nic moc. Pořád vykládá, ale co to jako je , jsem ještě nezjistila, nějak tomu pořádně nejde rozumět.
Na tu Hexa vak. se zeptám dr. a podle toho co řekne uvidím. U nás ta reakce byla jen asi 30min. pak usnul a pak trošku pofňukával, ale i tak je to síla.
Tak krásný den a budu nakukovat pa
AHOJ HOLKY ![]()
Tak jsem se konečně za vama dostala
Šimon už je v poho,ale včera mě volala mamina,co se mnou byla na pokoji v nemocnici-má taky Šimonka 11 m.,že jim došli výsledky stolice-oni tam totiž byli jen týden,pak malej dostal taky horečky,průjem a zvracel,tak je poslali domů,no a tak jim došli teda ty výsledky a zjistilo se,že má ve stolici rotaviry,to jsou bakterie,co způsobují tyto potíže ![]()
Tak volala do toho špitálu a ptala se doktorky a ona jí řekla,že o tom ví a že už desinfikují celý oddělení ![]()
To je titiž síla,tady v Brně je kožní dohromady s internou,tudíž tam byla kupříkladu cikánka-tak 16 let a měla vši ![]()
Cikánů tam bylo teda strašně moc a hygienický návyky nulový ![]()
Uklízečka měla na všechno jednu hadru,takže tou utřela všude prach a pak ošudlala postýlky,který samozdřejmě dětičky olizují,že ![]()
Další pecka byla,že mě pro malýho dávali večer OSLAZENOU KAŠI CUKREM
![]()
To mě teda dostalo a 3× jsme museli volat do mléčné kuchyně,že to nemají sladit
Sestry na mě čučeli,jakože kde je problém ![]()
Potom mě chtěla jedna sestra dát mlíko,který bylo 17 hodin v lednici,normálně ho ohřála a když jsem jí řekla,že Šimonek už jedl,tak ho normálně zase STRČILA ZPÁTKY DO LEDNIČKY a prej až budu chtít,tak mě ho zase ohřeje
Na to konto jsem se fakt už vytočila a řekla jsem jí,jestli to myslí vážně
Tak to nakonec vylila ![]()
Druhej Šimonek měl chudáček alergii na kravský mlíko,lepek a vajíčka-tomu pro změnu donesli přenídávku S PIŠKOTAMA a pak celerovou polívku ![]()
Holky,my jsme měly pocit,že tam vařijou nějaký nádražačky a né dietní sestry ![]()
Prostě katastrofa ![]()
Celý dny jsme jen seděly na židli,protože přistýlka se musela složit,ani stůl tam nebyl…
Zjistili nám alergii na bílek a žloutek,což je asi to nejmenší zlo.
Dostával antibiotika,antimykotika,vitamíny a odskoušelo se hromadu mastiček.
Nakonec mažeme H mastí,Taninem a občas antb. na tvářičku,tělíčko má bez poskvrnky-ťuk,ťuk a tvářičku trošku červenou,ale oproti tomu,co bylo je krásnej ![]()
Dětská nemocnice v Brně je vyhlášená na AE,jezdí tam z celé Moravy a je fakt,že se moc snaží a sestry až na výjímky jsou moc hodný.My jsme měli tak trošku protekci,protože kamarád zná primářku,tak nás tam protlačila,je hroznej tlak na lůžka.Ale to se týče Šimonka,tak budu klidně podplácet a mít protekci,když mu to pomůže ![]()
Jinak jak jsem psala to moře jsme zrušili,nebo spíš přesunuli na říjen a teď v pátek-teda jako za týden jedem do Rakouska,já se tak těším až vypadnu ![]()
Dneska dopoledne zase vozí tchánovci,odpo jdu ke kadeřnici a na nehty a Martin jde se Šimůnkem do zologické,chi ![]()
Jsem zvědavá,co z tiho kočáru teda uvidí,mám stejně podezření,že tam chce jít Martin a malej je jen zástěrka
![]()
Tak jsem napsala vyčerpávající slohovku a přeji krásnej den a všem půlročkům dodatečně vše nejlepšíííí ![]()
Jo a omluvte případný hrubky,nechce se mě to kontrolovat ![]()
ahoj holčiny,
teda KaVi, to jste si užili
, ale hlavně, že už je to lepší ! ![]()
Jinak, Peťo, zkus doktorce zavolat ještě před očkováním a na rovinu jí řekni, že víš, že když je taková reakce na normální očkování, že pojišťovna hradí hexavakcínu. Že jsi se na to informovala! Ona ti na ni musí totiž taky napsat recept a v lekárně ji buď maji nebo objednávají.
Ha, ono to normálně hrazený neni, když se pro ní někdo rozhodne, tak si to musí zaplatit, ale při špatných reakcích na normální vakcínu, ji hradí pojišťovna…
Dobré ránko holky ,
Gabko , to je bezva, za chvíli už Ti bude Stázinka sedět pořád. Ráchel jak sedí, tak už nechce vůbec ležet, buď někam leze, anebo ji musím dát sedět. Radši dávám za ni polštář, né na opírání, ale kdyby spadla, tak aby to bylo do měkkého.
Kavi , to teda nebyla moc příjemná zkušenost v té nemocnici, ale hlavně, že už jste doma a že je Šimonek v pohodě.
My než jsme šly poprvé na očkování, tak nám sestřička nabídla Hexa vakcínu, ale musely bysme si ji zaplatit. Jen řekla, že kdyby měla Ráchel reakci po normálním očkování, tak že příště může mít Hexa. Naštěstí malá reakci neměla, tak jsme zůstaly u normálního očkování.
Včera jsme byli s Lamargaritou a Tedýskem zase odpoledne na 3 hoďky venku. Naštěstí nám nepršelo.
Díky holky za pochvalu vlasů ve Fotoalbu. Ty vlasy mi barvila Lamargarita, když sem u ní byla na návštěvě. Musím říct, že je to šikulka
. Mimochodem, je taky z Brna jako já. A je bezva, že bydlí za rohem, můžeme spolu chodit často ven s robátkama. Je moc hodná.
Přeji všem krásný den
![]()
Ahoj holky,
jdu jenom na chvilku. Dneska jsme měli nádhernou noc. Usnul ve 21.15, na jídlo se vzbudil ve 4.50 a vstával v 6.30, to byla paráda.
Kavi, já jsem takhle v nemocnici na tvrdý židly strávila hodně času, takže vim jaký to je. To celodenní nicnedělání a sezení na židly je fakt děsný.
Musim letět Davča už se ozývá.
Zatim ahoj.
Dítko spí, já se konečně najedla. Počkám až se vzbudí, nakrmím a pádím ven.
Dr. jsem volala, ale nebere to, zřejmě tam není. Zkusím hned v po zavolat. Pokud mi to nedá, nic nenadělám. Ale zeptat se můžu že?!
Zase jsem vyprala 3 pračky a večer žehlení, jéé já už to fakt nesnáším ![]()
Ivo koukala jsem na fotečky, moc jim to sluší dítkům
![]()
Stázinka je taky dobrá s botičkou v pusince. Náš malej si strká taky nohy do pusy a nejlíp u jídla, takže máme jídlo i na ponožkách
![]()
U jídla je prostě nejvíc činností ![]()
Hani vidíš jak už se vám ten spánek lepší, za chvilku bude Davča chrupkat celou noc. Já jsem fakt ráda, že se malej nebudí. Nechápu jak jsem mohla zvládat vstávat každý 3 hod.
Tak to zatím vše páček ![]()
Ahoj,
já to naše dítko vůbec nepoznávám, už 4.den je moc hodnej, vůbec neřve a hezky si hraje. Ted už spí 3hodiny, včera odpo spal dokonce 4,5hod. Tak doufám, že jsem to nezakřikla a zase nezačne.
Tak zatim ahoj a užijte si hezký den.
Ahoj holky,
tady je takovej vichr, že jsme ani nešli ven, u vás je hezky co, že tu nikdo neni. Ani se mi nechce jít nakoupit.
Tak dneska odpo spal 3,5hod.
Tak zatim ahoj.
Nazdárek děvčata a mimča,
tak dneska Stázinku hlídal taťka a zvládl to na jedničku s hvězdičkou
Já jsem zase ostříhaná, je to oki. Snad mě brzo někdo fotne ![]()
Stázinka jela prvně špenát a moc ji chutnal (od Hippu)
KaVi aspoň už máte tu nemocnici za sebou a doufejme, že tam taky pěkně dlouho nezavítáte a Šimonkovi ten AE „ustoupí a dostane rozum“
Jak vám zjistili alergii na vajíčka? Do Rakouska jedete na víkend i s malým? Ti věřím, že chceš přijít mezi jiný lidi a hlavně sse odreagovat z toho prostředí.
Dneska jsem se stavěla v Marks&Spencer a měli akci na trička klasiky bavlněné s krátkým rukávem jen za 298Kč. Tak jsem si hned nějaký koupila. Taky jsem se chystala na nový capri, ale nějak jsem v nich vypadala tlustě, přitom jsem už zhubla 4 kila!!!
Jdu zase pracovat, dala jsem si jen oddych ![]()
Gabko ,jedem do Rakouska na týden i s malým,tak doufám,že to bude v pohodě,je tam čistší vzduch,tak snad mu to bude svěčit ![]()
Alergii nám zjistili z krve,dělali mu na mlíko,lepek a vejce.
Tak jsem taky ošmikaná,Martin hlídání v pohodě,musím ho úkolovat častěji ![]()
Koupila jsem si též tričko a Šimonovi prací prášek od Amway,je to síla za necelé 3 kg jsem zaplatila 980,–,ale vypadal tak otřesně,že se snažím aby měl co nejmíň škodlivin ![]()
V pondělí má být 28 stupňů! To bude pařák…
Dobrý večer,
Kavi , v jaké nemocnici jste byli, v dětské ?…to co popisuješ není zrovna nej…hlavně, že je to lepší !
Gabko , ty píšeš, že pracuješ, můžu se zeptat, zda doma či mimo ? Máš hlídání ?…já bohužel nemůžu malou svěřit nikomu, dědeček 200 km daleko a 2. babička s dědečkem 2000 km daleko
, v Brně mám sestru, aleta vlastně pořád pracuje, takže je to složité
My dnes měli docela naplněný den, dopoledne jsem se stavovala v práci a odpoledne jsme jeli do fakultky na RTG s partnerem a taky jsme se stavili v porodnici…já zapoměla jméno mojí porod. asistentky a chtěli bychom jim tam poslat takový jako děkovný dopis, za pěknou péči při porodu…
Pak nákup a jelo se za děsného řevu domů…
Zítra mažem do Ostravy do Po, tak na net vůbe nejdu…tam zase bude nabitý program, tak snad malou moc neutaháme ![]()
Pa, pa a hezký zbytek večera…my zase budem koukat na VV
Ha