Poradna duly
Jana Čurdová
ježiš…tak to tam tedy máte zimu, to až tak tady není, ale my máme byt v 1. patře s orientací na SV, takže tady je kosa pořád, takže bych to topení někdy uvítala i v létě
Ahoj maminy,
jo jo, to počasí nás zlobí, tady bylo celkem hezky, pršelo jen ráno, ale hrozně fouká, takže taky celkem zima ![]()
Dnešním oslavencům vše nej, je vás dneska víc ![]()
Jsme byli s manžou na večeři, babička hlídala, to bylo fajn…
Jinak malej už mi asi třetí den v noci hrozně špatně spinká, večer usne v pohodě, pak se asi o půlnoci vzbudí a už nemůže pořádně zabrat, pořád sebou mele jako pytel blech. Já nevím proč, mám strach, aby neměl hlad, zdá se mi, že už mám málo mlíka, přes den ho už nekojím, protože nechce, jen ráno a v noci a už mu to asi nestačí
Tak mu zkusím dát v noci Nutrilon, třeba to pomůže…
Dneska jsem koupila ohřívač kojeneckých láhví Philips, byl v akci, stál 790Kč, tak snad jsem koupila dobře. Pomalu Dominika asi přestanu kojit, jestli to noční krmení zabere. Tak abych měla v noci v čem ohřívat a taky na příkrmy.
Tak zatím ahoj
Ahoj maminky a miminka ,
gratuluji dětičkám k narozeninkám Šimonkovi, Kubíčkovi a Filípkovi a taky k svátku Filípkovi.
Pořád ležím a léčím se. Teplotu mám během dne různou. Od 37,3 po 39,1.
V krku mě bolí pořádně, ale začínám cítit, že už se to lepší. Já na angíny netrpím, nevím kde jsem to chytla ![]()
Ráchelka je naštěstí zdravá, a to je pro mě nejdůležitější. Manžel se teď stará o mě i o malou a je moc hodný, ikdyž ani jemu není zrovna nejlíp.
To počasí teda nic moc. Tak ráda bych šla na vzduch, ale nebudu to radši pokoušet.
Mějte se moc krásně ![]()
Ahojte maminky, všem oslavencům přejeme hodně štěstíčka…
My taky nějak špatně spinkáme,,,malý se taky budí…ale naštěstí hned zas usne,,,dnes byl opoledne docela dost protivný, tak to budou asi zoubky ![]()
Počasí je fakt na prd,,,,,je aprílové,,,až na to že už bude červen…Já už sem skáknu jen občas,,,pořád jezdíme po procházkách nebo si hrajeme,,,Byli jsme na půlroční kontrole,,,,,,,,,ale chci se na něco zeptat,,,normálně nám DR píše o půl kila míň než je na váze,,,to už udělal i minule,,,stalo se vám to některé už????????????
Takže míry 70cm a 7570........Jinak teda měl na váze skoro osum kilo
Ahoj holky, tak jsem dneska pracovala jako o život
, pak byli nakupovat a teď mám konečně klídek.
Všem oslavencům, Brňákům přejeme všechno nej!!!!
Kamamko , prosím tě, to jsem nikdy neslyšela o tom, že ubírají na váze. Naše Dr. má digi a nejdřív zváží váhu s plenou, to hodí nulu a pak normálně zváží malou.
Ivo tak já jsem myslela, že už jsi skoro zdravá. Dávej na sebe pozor, aspoň že ti není líto, že nemůžeš chodit ven, je tam tak ošklivo, že se mi nechce chodit ani se psem.
Ahoj holčiny a miminečka,
tak mám chvíli než vyrazíme ven, ale bojím se, aby jsme nepádili domu, protože se tu honí hrozný mraky ![]()
Kamamko, to s tim vážením bude jak říkala Gabka. Miminka se váží s plenkou a doktorka už ví, že látková plína váží tolik a tolik a už to jen odečte.
Jinak noční buzení u nás probíhá vesele dál. Usne kolem 19,30 sám, jen si chvíli povídá a pak se budí od 23h po 2 hodinách
. Někdy stačí nandat dudlík, jindy musím kojt. Přes den pořád kojení 3-4 hodiny a nevypadá, že by měl hlad. Za 14 dní začínám příkrmy tak uvidíme.
Jak vám spinkají miminka? Pod peřinkou nebo ve spacím pytli? Já měla na zimu zateplený spacáček a teď jsem koukala, že maji i letní verzi.
Všem děkujeme za gratulace k půlročninám, to táááááák strašně rychle uteklo. Mám pocit jako bych rodila před 2 měsíci. Tak krásný den všem
Ahoj holky,
Kubíčkovi od Kamamky k dnešnímu dni vše nej ! ![]()
Ivi , tobě rychlé uzdravení, ale i nás to řádí, už mi říkala kolegyně o 2 lidech, ale bylo to tak 3denní…
Ke spaní - Iva teď spinká normálně pod dekou, dala jsem jí přeloženou dospěláckou, ty dětské jsou malé, na to jak kope a dobrý. Občas se večer odkope, tak ji jen pak dokryju, jak jdem spát.
Dnes jsme měli hezký, ale i zároveň nic moc den…byli jsme prvně plavat s Ivou a nedopadlo to zrovna vesele
. Předtím byla supr, smála se na celé kolo a byla na pohodu, ovšem po 3 min. ve vodě se rozkřičela a tak to šlo celou půlhodinu, co byla lekce, ostatní děti až na jedno byly úplně klidné…tak uvidíme příští lekci, jak to bude.
Program byl moc hezký, lektorka usměvavá, klidná, vše se dělo v klidu, voda teplá, snad jen v těch místnostech trochu vedro, 29°C, doma máme u přebalováku max. 23°C…
Mě už to skoro přišlo, že je prostě po taťkovi a koupání NE, NE, ale na todle je ještě malá ![]()
Foto zítra vložím do galerky…směje se jen mamka ![]()
Doma už byla úplně utahaná, že spala zbytek odpoledne a v osum večer lehla a usla hned napoprvé, boráček.
Jinak je tady nic moc, takže se ani nedá nikam na výlet.
Takže klidnou noc pro všechny nespavce.
Pa, Ha
ahoj holky. to s tím vážením je tedy vážně divný. Leda, že by doktor věděl o nějaké stálé chybě váhy, jako že vždy váží o třeba 250g mín a tak je vždy odčítá nebo přičítá-:))) nebo fakt nevim… Jinak my spíme tradičně špatně v noci, jediná klidná doba je od 20 do 24hod, a pak je to bída s nouzí. Vy holky ale co kojíte, máte ještě naději, že s přechodem na Um třeba na noc Vám mimča budou spát líp nebo prospí celou noc. Tak to často bývá. My jsme holt ta výjimka-:)) Jinak spíme v pytli, předevčírem jsme zkusili už bez pytle, ale Baruš nám procestovala celou postel a ve finále se rukou zašprajcla v mezeře mezi špryclemi a děsně řvala. Takže máme zase pytel-:))
Ahoj holky,
tak my jsme byli včera u známých a zrovna tam měli Staročeský máje. Byla to paráda, dokonce jejich synátor byl jeden z májovníků, moc mu to slušelo. Taky tam měli nějaké závody motorek, ale nebyly to jen obyčejné motorky, ale takové kola s motorem. To vám byla švanda, nejlepší bylo jak se předjížděli
![]()
Dneska jsem na oběd vařila svíčkovou, mňam, musím říct, že se mi moc povedla.
Manža dneska odjel do Ostravy a vrátí se až zítra večer.
Zítra mám docela napilno, hnedka od rána. Musím do práce a ještě zajít se psem a jedu vlakem. tak jsem zvědavá jak to časově zvládnu. Budu vstávat asi kolem půl sedmý.
Spánek naší princezny je od příchodu z porodnice pořád stejný. Usíná okolo 20 a vstává okolo 7. Takže si vůbec nestěžuji!!!
Stázinka spává klasicky v postýlce pod svoji peřinou a to od mala. Koupili jsme jí sice spací pytel od Fetexy, ale v něm bývá nejvíc jen v kočáře na balkoně.
Ahoj holky a mimča,
Domísek je pořád tak strašně protivnej, že se z toho asi za chvilku zblázním
Odpoledne spal nejdřív půlhodiny, pak ještě další půlhodinu a šlus
Já nevím, co s ním mám dělat
On usne třeba v kočárku, za půl hodiny se vzbudí, je vidět, že vyspinkanej ještě není , protože si šudlá očička za hodinu je zase protiva. Tak to chodí pořád dokola. V noci spí taky na prd, usne kolem půl osmé, spí asi tak do půlnoci a pak spí jen po chvilkách a hrozně se mele, někdy u toho má zavřený oči a mrčí a vrtí se, samo že u mě v posteli, protože jinak už bych se navyspala vůbec. Hází rukama a to ho budí ještě víc, když mu je chytím tak zuří
Hlady to není.
Tatin nám už odjel, příští týden by měl nastoupit do nové práce, sice bude mít méně peněz, ale aspoň bude častěji doma…Zase je to ježdění kamionem.
Jo a spinká pod svojí peřinou do půlnoci a pak pod mojí se mnou v posteli… ![]()
Dala jsem do galerky pár foteček, jestli chcete kouknout. Bohužel jen málo, pak už mi to nějak nefungovalo
![]()
Mimochodem od půl osmé co malej spí se pořád tak napůl budí a fňuká, je hrozně neklodnej
Je mi ho líto a nevím jak mu mám pomoct. Doufám, že to jsou zuby a že už brzo vylezou a bude to lepší…
Dobrou noc holky, ať máte hodný dětičky a hezky spinkají…
Dobré ráno maminy,
tak tady se udělalo hezky, tak snad vyrazíme ven.
Včera bylo děsně, takže jsme zvládli jen nákup a pak trávit čas doma.
A ohledně těch nocí, Gabko tobě, a myslím ještě ještě HaPe, my můžeme všechny závidět, když vám malí spinkají celou noc.
U nás to sice není hrůza, ale Iva vstává s železnou pravidelností mezi 2 a 4 ráno na papu, ať jde spát v osum nebo 9, večer dostává kaši, ale mýty o nádherném spaní po kaši už nechci slyšet…alespoň u nás to nemá absolutně žádný vliv ! ![]()
Takže přeji všem hezký den
Pa, pa
Ha
Ahoj holky!
Pár dní jsem měla absenci, tak dodatečně gratuluju všem oslavencům, kterým jsem neměla čas popřát!!!
Mates spí od narození ve svojí postýlce. Jen asi 3krát spal s námi. Spí pod peřinkou. Ze začátku i v rychlozavinovačce. Teď už jen pod peřinkou. Jo, a spí pořád bez přestávky 10 hodin. Jen si postupně přesunul začátek nočníh spánku z jedenácti na půl desátou. Podle toho i dřív vstává, ale vždycky chrupe 10 hodin bez kojení.
Chtěla jsem se zeptat, jestli vaše mimča už papkají zeleninu s masem? My jsme zatím zkusili dvakrát zeleninu se žloutkem (domácí výroba) a jednou s kuřecím masem (Sunárek) a oboje šmakovalo.
M.
Ahoj holky ,
tak já už su zdravá. Nemám teplotu, a v krku už mě taky přestává bolet.
Kamamko , gratulujeme Kubíčkovi k jeho sobotním narozeninkám.
http://www.gify.nou.cz/…ory/hr14.gif
Ráchel spává pod malou dětskou dekou a spí vedle mě na posteli, taťka má rozdělanou svoji postel.
Teď se nám už 3× stalo, že spala a ani jednou se v noci neprobudila ![]()
Včera nám spadla z postele. Já jsem dělala kafe a Peťa byl u počítače, malá seděla na posteli a hrála si. Najednou začala cosi povídat znepokojeně, my jsme se na ni ohlédli, a co nevidíme, Ráchelka sedí na koberci a vyjeveně jako my kouká kde se to ocitla. Vůbec nevím, jak se jí to podařilo.
Mončo , taky už chci malé začít dávat masíčko. Dr. říkala, že mám začít od 7 měsíců.
Přeji všem hezký den.
Ahoj holky,
tak se jdu na vás taky podívat. Iva je už zdravá a ted zase leze něco na mě, vůbec se mi ani nechtělo sedět u pc.
Kubíčkovi opožděně gratulujeme k půlročkám.
Davča spí ve svojí postýlce pod peřinou. Zkoušela jsem na spaní pytel, ale nešlo to, když se nemůže ve spánku volně pohybovat, tak je pořád vzhůru. Ted už se budí „jenom 2-3× za noc na jídlo“, to use dá vydržet, tak doufám, že se to zase nezhorší. Celonoční spaní u nás zatim nehrozí.
S jídlem pořád bojujeme, to neochucený mu prostě nechutná. Když jíme my, tak z nás nespustí oči. Dávala jsem mu ochutnat rajskou a bramboračku a to se olizoval, jenže ted je na to normální jídlo ještě brzo, tak to vypadá, že ještě půlroku bude jenom na sunaru a kaši.
Jdu si uvařit kafčo, tak zatim ahoj.