Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holčiny, tak jsem konečně zasedla k PC, šmudla usnul a čekám než se nám vrátí taťka ze stavby ![]()
Gabko, Stázinka už je velká slečna co? Vždyť jí už bude za chvíli 7 měsíců
, Holky, to tak strašně letí… Čím dál víc si uvědomuju, jak rychle roste, a že už se tohle miminkovský období nikdy nevrátí
. Ale to už jsme tu jednou rozebírali… puberta atd
. Tak si ještě užívám nechodící a nelezoucí mimčo.
Jinak žehlení opravdu nemusím, manža zase rád žehlí takový ty rovný věci, tak mu to s radostí přenechávám ![]()
Já docela ráda vařím, ale nějak mi poslední dobou dochází inspirace…
Jinak k příkrmům, dneska byla mrkev s bramborem, sice se křenil, ale zbaštil toho docela dost. Až bude jíst s masíkem tak budu vařit a míchat to třeba se skleničkovou mrkví. Fakt si nedělám iluze o její kvalitě v obchodě ![]()
Koupila jsem taky jednu skleničku i s masem, co kdyby se hodila, na cesty atd a zjistila jsem , že je v ní sůl a je vhodná od 4. měs
. Dr. říkala nesolit minimálně do roka !
Jo, a jak je to s kravským mlékem, to se začíná až s těma jogurtama? ten 7-8. měsíc? Dřív asi nedávat co?
Taky se chci zeptat, dr. nám předepsala fluor, prý se to od 6. měs. dává pro dobrý růst a nekazivost zubů, máte to ještě někdo? Musí se rozpustit ve vodě, tak to dávám do toho hrnku Avent, a docela se to z toho naučil i pít. Tak krásný večer a klidnou noc . PAPA
Ještě, Monho, s tím bříškem a šoupacíma dveřma jsi mě pobavila, protože to máme taky
. A ještě, když jsem parkovala u baráku, tak jsem si vždycky jako frajerka zajela skoro k plotu, jak jsem byla zvyklá, že ven prolezu a ke konci těhu jsem pravidelně přeparkovávala, abych s břichem vůbec vylezla ![]()
ahoj maminky ,
my jsme byli celé odpoledne venku s Lamargaritou a Tedýskem, bylo to moc fajn. Krásně jsme se prošli, nakoupili, pokecali. Malé jsem začala dávat rohlík.
Gabko , Stázinka je pěkný kousek ženské ![]()
Přejeme krásnou dobrou noc.
Ano, ano, máte pravdu, Stázinka je opravdu kus!!!!
Moni s těmi dveřmi jsi mě fakt pobavila.
Veru,nám fluor zrovna dneska předepsala Dr., tak jen co přečtu příbalák tak ji to od zítra budu dávat.
JInak jsem moc času na žehlení neměla
. Stázince se nějak pokazilo spaní. Usne okolo osmé, ale asi tak za hodinu je vzhůru a je vyspaná, pak trvá asi 45 minut než usne znovu, ale v žádném případě ne ve své posteli. Ach jo. Nevím jak na to, včera jsem ji nechala a chudinka plakala 10 minut a nepřestala tak jsem ji přinesla dolů a to pak měla úsměv od ucha k uchu ![]()
Ahoj holky!
Za chvíli vyrážíme na plavání, tak jen rychle:
Fluor jsme taky dostali na kotrole v půl roce. Ale nezabývala jsem se příbalovým letákem
a začala to rozmačkávat a lžičce, pak tam kápnu trochu mlíka. Leták jsem samo vyhodila. Musí se to rozpouštět jen ve vodě? Nebo to můžu praktikovat takhle? Mates zatím žádnou jinou tekutinu než mlíko nespolknul ani z lahve ani na lžičce.
M.
Ahoj holky,
Mončo, my bereme Zymafluor od 6.měsíce a rozdrcuju ho do Nutrilonu. Teď čtu ten příbalovej leták, cituji-Kojencům se tablety podávají rozdrcené a rozpuštěné v troše vody, čaje nebo ovocné šťávy, ale nikoli v mléce.
Když mě Ráchelka nic z toho nepije
![]()
Ať se vám hezky plave
Pěkné odpoledne
![]()
Ahoj mamči,
jenom rychle, mě Dr. upozorňovala,že fluor v žádném případě ne do mléka a nejlépe od mléka tak 2 hodiny odstup. I když to se mi nepodaří… ![]()
papa, večer snad písnu víc
Ahoj holky,
tak koukám, že všichni dostáváte fluor a mi nic. Tolik dětí mám a ještě mi to nikdy dr. nenapsala, to se jí budu muset zeptat.
Davča už spí líp, budí se kolem půlnoci a kolem 3.hod na jídlo a to už je paráda, doufám, že jsem to zase nezakřikla.
Tak zatim ahoj.
Ahoj, mohu k vám občas nahlédnout? Chodím do IVF , ale teď mám takový dotaz, tak mi třeba poradíte. Jak je to s odběrem krva na vývoj. vady. Mně řekli, že se to bere po ukončeném 15.týdnu, ale já mám jít už v 15+3???
Je to tedy už začátek 16.týdne nebo je to moc brzy? Nemáte někdo tuto zkušenost?
Psala jsem tento dotaz i do prosincového fora, protože já mám TP stanovený na 1.12. a tak vlastně nevím, kdy to bude a kam patřím…
Díky H.
Já jsem vás tak letmo prolétla a tak nevím, zda jste to tu už neřešily, podrobně dočtu postupně - je toho moc…
Sorry
![]()
jasně že jsem proítala Listopad 2006 ale pak jsem otevřela váš pokoojík, protože byl první nahoře…
Tak nic.
Ahoj holky,
to nic Hannah 85, to se stává.
Tak naše dítko konečně pochopilo co má dělat s rohlíkem, dávám mu ho týden a zatim se s ním akorát mlátil do hlavy a dnes konečně pochopil kam patří.
Jdu ho dát spát, tak zatim ahoj.
Tak už jsme vyplavaný. Mates vypil půlku bazénu - tam mu voda šmakuje, doma ne
Pak vytuhnul a spal v kočáru skoro dvě hodiny. Teď masakruje na zemi papír od sušenek, kterej jsem mu půjčila a „prdí“ si u toho pusou.
Díky z info o fluoru. Taky máme Zymafluor a taky ho rozpouštím v Nutrilonu. No, nic, tak dnes zkusíme šťávičku nebo vodu, to zase budeme všichni morký ![]()
Ivčo - dnes nám přišel do schránky leták od SIEMENSu s nabídkou práce. Možná to přišlo v Praze všem, ale jestli ne, tak píšou, že kompletní přehled volných míst najdeme na www.siemens.cz/sance
Třeba by se tam něco našlo.
Teď jsem tam koukala a nejdřív se musí vybrat společnost - tak ten leták byl od Siemens Kolejová vozidla, ale třeba bude něco i na ostatních.
M.
Tak teď jsem se jukla pořádně a asi to nebude žádná sláva :-/
Dobrý večer všem,
tady je zase dnes úplně divné počasí, tak jsme toho moc nepochodili, ale alespoň byla chvilu venku.
Nám o fluoru doktorka zatím nic neříkala, tak uvidím na 6měsíční prohlídce…
Jinak malá v noci teď spí dobře, budí se max. 1×, pár nocí spala i v kuse, ale vůbec to není pravidlo, takže uvidíme, jak se to bude vyvíjet.
Jinak já už z těch příkrmů začínám pomalu nervóznět, zda jí to bude chutnat a tak, a hlavně, jak to bude s lžičkou.
Holky, napiště mi prosím, jak jste prcky na tu lžičku naučily ???
Děkuji a pěkný zbytek dne.
Pa, Ha
Ahoj holky,
vrátily jsme se z nákupu a malá mi u kojení usnula a spí.
Tak to budu muset ten Zymafluor rozpustit ve vodě a dát ji to na lžičku, když to nejde do mléka.
Ha, malá papá ze lžičky sama od sebe. Přišlo to samo, neměla s ní od začátku problémy.
Pá
IvaP