Poradna duly
Jana Čurdová
Konečně jsem poslala fotky střihu, je to úlet, ale teď to mám lepší, no když se člověk vyspí, možná to pak vypadá líp jak čerstvý ![]()
Tak já ještě nakouknu pa
Ahojky holčiny,
HaPe, supééééééér sestřih ! A Fido je klááášnej
Jo, Hani,taky máš úžasný dětičky.
Jen jestli se můžu přimluvit , „jogurt“ Dobrá máma a i ostatní výrobky od Danone jsou HNUS HNUS, opravdu, mrkni na složení, to nemá s jogurtem nic společnýho - myslím tím opravdovým, co je pro prcky nejlepší, živá kultura atd atd… Je to samý škrob a ostatní blivajzy a slušnej reklamní tah ![]()
Nejlepší je Hollandia a Olma a hlavně NE odtučněný… ![]()
Ahoj holky ,
přejeme vám pěkné sobotní odpoledne. Byly jsme venku, je tam nádherně, až na ten vítr.
No já barák nemusím. Žila jsem do svých 15 let v rodinném domě, bylo to prima a stačilo mi to. Od svých 18 až do 30 jsem měnila své bydlení 16×. Ráda bych bydlela v bytě, který má 2 pokoje, to by mi ke štěstí úplně stačilo.
Já dávám příkrmy masový se zeleninkou koupený , zn. Hami. Asi to s tím jídlem pro Ráchelku trošku flákám. Když ona pořád pije Nutrilon a pořád ji kojím.
HaPe a Fido jste super dvojka! Moc vám to sluší..! My zatím dlabeme jenom ovoce a zeleninu, vesměs co jste psaly, já ještě kupuju červenou řepu a dělám z ní a mrkve polévku ( uvařím obojí doměkka a rozmixuju) a bramborovou kaši bud samotnou nebo s nastrouhanou mrkví, brokolicí apod.. Sama řepu nesnáším, ale dětem prý chutná, protože je nasládlá a je fakt, že Baruš se po ní může utlouct. Taky kupuju od Nestlé ovocné přesnídávky - banán, jablka a ještě tam prý přidávají mateřské mléko, to jí taky moc chutná… Maso se u nás ještě nekonalo, stejně se jí zatím nejvíc zavděčím Nutrilonem-:)) Já jsem s tím nakupováním taky příšerná.. Manža si tedˇnašel nového koníčka, chodí si pouštět letadýlka, tak já jsem naší Baruš - aby byla stylová-:) - pořídila takovou leteckou bundičku, spíše pro kluka, manžovi se to líbilo, ale popravdě, kolikrát to vezme na sebe, že??? Takže taky trpím těmito úlety, ale baví mě to-:)) nevím kde, ale strašně jsem nastydla a téměř oněměla, včera jsem měla sraz s kamarádkou a musela to zrušit, bylo mi hrozně.. Tak si tedˇtady u počítače piju groček a je mi líp-:) Tak hezký zbytek víkendu, zítra má být hezky, tak doufám, že to po dlouhé době vyjde!
Holky díky za pochvalu ![]()
Veru já právě to moc neštudovala a pravda, že ani jiný jogurty, ale kámoška mi poradila, že to mám zkusit, že prý jsou dobrý
Myslela jsem, že ho to zasytí, jenže opak pravdou tak zkusím mrknout po jiných jak jsi psala.
Jinak vám teda povím, že to naše dítě už je celej týden tak protivnej, že nemám vůbec žádnou energii, pořád chce jen stát a nejraději by chodil. Já už fakt nic doma nestíhám dělat. O víkendu ho chvíli zabaví manža, ale přes týden teda hrůza. Tak znovu uvažuji o tom chodítku, mu by se totiž líbilo jen kdyby byl v poleze stojící
Vím, že jsem psala, že né, ale když si představím jak dlouho to může trvat tak se děsím ![]()
Ivo tak, když Ráchelce stačí mlíko a kojení tak buď ráda, já už nevím co mám vymyslet, aby náš otesánek neřval neustále hlady
Nutrilon pije jen ráno, víc nechce.
Manža šel dát spát Fida a pak se jdem mordovat cvičením ![]()
Jsem zvědavá na VV, kdo to vyhraje, ale myslím, že Tony je jasnej!!!
Ahoj maminy,
HaPe sluší ti to a Filípek je hezkej chlap ![]()
Hanka má taky krásný děti, hlavně se mi líbí, že je jich tolik ![]()
Všechny máte krásný dětičky ![]()
Já jsem dala malýmu akorát ochutnat na lžičce trochu jogurtu jak je Danone fantasia, ale bez toho ovoce, ještě nerozmíchaný. Koukal co to v té puse má. Jinak to byla jen zkouška, budu kupovat Hollandii nebo ak něco a přidávat do toho kdyžtak ovoce nebo přesnídávku. Banán malej asi nemá rád, parkrát jse mu ho chtěla dát, zkoušela jsem i Frutapuru jablko-bynán, ale jak zjistí, že tam je, tak úplně nadavuje a plive mi to ven
Možná až bude větší.
Tak hezký večer a klidnou noc, musím za malým… ![]()
HaPe, já bych to taky nevěděla, ale bratranec dělá ve zkušebně - teda nevím, jestli se to takhle přesně jmenuje
a trochu se o to zajímám. Je mi jasný, že když tam daji ještě štempla od pediatrický společnosti, tak to maminy koupí v dobré víře, že je to to nejlepší, ale naopak! Dobré a kvalitní věci nepotřebují reklamu
. Asi je nejlepší ta hollandie a olma, musí být min. 3,5 % tuku, „živý“ a neochucený, maximálně přidat čerstvé ovoce ![]()
A ohledně domečku, já srovnání mám - panelák, cihlový byt i domek se zahradou - teď bydlíme u taťky, zahrada velká, dům taky a pro nás je to fakt nejlepší, na panelák už bych si nezvykla, jsem se nějak rozmazlila
. Ale do vlastního se budeme stěhovat tak za 3 roky, když vidím co je všechno ještě potřeba. A když se předělává dům , tak se pořád objevuje něco, co se ještě musí udělat. Takže jestli budete mít možnost, tak než rekonstrukci, tak radši začněte „od základů“ ![]()
A zkoušela jsi na Fida nějakou kaši? třeba by se zaplácnul - hypoalergenní je od Nestlé Sinlac, jinak kdybys už chtěla obyč., tak je myslím nějaká extra sytící, na tuty ji budou mít v lékárně.
Omlouvám se za případné chyby, šmudla mi řádí na klíně,tak to nestihnu po sobě přečíst. Jdem koupat, snad ještě nakouknu ![]()
Veru jsem vděčná za každou dobrou radu, já tomu študování vážně moc nedám, většinou na rady kamarádek, které mají děti a mají spoustu věcí vyzkoušených.
Kaši dávám normální od Hami, ale jen večer. Fido má období kdy se cpe neustále a pak je zase klid, je to asi tím jak roste. On totiž třeba vyroste naráz o 4cm
Teď jsem koupila od ukončeného 6. měsíce a už zase spí celou noc. Občas dávám v poledne, když třeba nestihnu uvařit, pokud někde jsme, ale to mu moc nejede. Asi má zapsaný, že je večer kaše a pak spánek. Možná je to nesmysl, ale třeba si to pamatuje.
A k tomu domečku, já si myslím, že nový podle sebe je lepší, jenže si to neumím představit.
Ale vidím to u táty, 10 let opravuje barák a pořád je co dělat, myslím, že za ty prachy co do něj vrazil by měl vilu jak hrom ![]()
Tak jsem se domordovala, jdu si dát sprchu a pak na telku.
Všem krásnou dobrou noc a klidná miminka pa
Ahoj holky ,
Peťo , to já su ráda, že Ráchelka papá mlíčko, ale dlouhou dobu jsem jí dávala jen ovocné přesnídávky a pak mi malá nechtěla jíst maso, teď už je to dobrý.
Ahoj holky,
Peto, účes je super. My chodítko používáme, protože taky vydrží jenom v poloze stojací, tam se fakt vyřádí. Neni tam celej den, střídavě ho dávám i na zem.
Bramburek, manža se ted taky zamiloval do letadýlek, tak si jedno dává dohromady.
Ivo, Davča má taky nejraději sunar, jednou denně má bud maso se zeleninou nebo přesnídávku a občas banán. On si snad tu flašku se sunarem ponese i do školy.
![]()
A dětičky jsou všechny krásný.
Tak dobrou noc, jdu se válet k telce.
Dobrý večer holky,
dnes tu bylo živo
, to je dobře.
My jsme dnes zvládli další lekci plavání, nechuť přetrvává, takže to dochodíme a konec, zvonec
.Potom jedna procházečka a nakupovali jsme, dobrý kafíčko a tak…no na pohodu ![]()
Já se tedy v jogurtech moc nevyznám, vždycky jsem se řídila podle chuti, mě totiž ty nízkotučné více chutnají, no a pak ta zelená Activia mi bodla, reklama je pravdivá - snad jen u tohoto výrobku
, takže kupuji i tu, ale vážně bych nevěděla co pro malou
…teď tady myslím běží jedna diskuze o Pribiňáčku - ten by mě napadl asi jako provní pro dítě ![]()
No a k baráčku - my moc domkoví nejsme, ani přítel, ten si to užil, žil v baráku 25 let, no a já sice jdu z paneláku, ale neměnila bych. Víme co to je starání kolem baráčku a i když je to klid, tak my spíš vždycky někam vyjedem, my bychom asi na zahradě nevydrželi. I když souhlasím, že ranní snídaně na terase a odpolední kafíčko na zahradě pod třešní je hezká představa, ale pro nás je to fajn, jak to je ![]()
Takže já taky jdu koukat a VV2…
Pa, pa
Ha
Ahoj holky,
tak jsem zvedla hlavu od papírů a koukám, že to tady v sobotu hezky ožilo.
Já kupuju i pro nás jenom Choceňský jogurt- pro nás ochucený a Stázince jsem koupila bílý a smíchala ho s přesnídávkou Nestlé.
Fotky v galerce jsou bezve.
Petro moc ti to sluší. Nějak jsme stejné povahy, hokej ano-fotbal ne, úlet na boty atd. Ráda bych tě poznala, to musím říct. Podívat se sama na sebe to musí být skvělé ![]()
Nakupování to mi povídejte, já minulý týden utratila majlant, pro sebe dvoje 3/4 kalhoty a asi 4 trička a pro Stázinku jsem nějak ulítla na oranžové barvě (je po volbách, tak můžu, jen aby si to někdo nespojoval
), pyžamo 3 tričíčka, 3/4 kalhoty, džínové kraťasy, nové plavky na poslední lekci aby tatínek viděl jaké jsme kočky
, a kombinézu zelenkavou z tenkého manšestru. Možná jsem i něco vynechala, protože už si nemůžu vzpomenout. Jo a taky pro malou nové boty adidasky. Uf, to bylo něco , to doma pořádně okecat, jako, že to malá fakt fakt potřebuje ![]()
Jídlo doma nevařím, jenom kupuji.
Dneska se to u nás počasí hezky vybralo atak jsem prala jako o život a hezky mi to uschlo. Taky jsme byli venku se psem a malá byla v klokánce a vždycky Johnyho kybicuje
Už třetí den má konečně Stázinka svoje úžasné spaní zpátky, hned ten den co jsem to tady napsala, tak je klid.
Zítra jedem ke tchýni na návštěvu, tak budu asi až v pondělí.
Krásný zbatek víkendu
Dobré ráno všem,
tak nás vzbudil o půlnoci ohňostroj - asi 15 ti minutovej, jsem myslela,že mě klepne!
Gabko, tak to bude Stázinka kočka! A je jasný, že je přece nutně potřebuje ne?
To by měli chlapi pochopit ![]()
Ha,pribiňáček je ještě horší než ochucený jogurt
, když nepočítám tu hromadu cukru, tak je tam tvaroh a ten dětičky nesmí min. do 1 roka - hodně moc bílkoviny na nedovyvinutý játra
Jóóó je to věda ty příkrmy
![]()
Venku to vypadá, že bude krásně, tak asi vyrazíme za dědou na chajdu ![]()
Krásný den všem mamčám i mimčám. Co vůbec KaVi, jak se má?
omlouvám de - na nedovyvinutý ledviny
, tak už jedem „do přírody“ tak ahojky
My se právě s prochajdy vrátili. Jsme všichni tři trochu opálení ![]()
Veru jsem zvědavá ženská a tak se ptám co je tvoje profese, že toho tolik o výživě dětí víš a taky o složení jednotlivých jídel. O mléčných je jasné, že asi od bratra, ale pak ty medicínský věci?? Nevím, nevím. Prozraď ![]()